Norton'a Bi Haller Olmuş - Norton Internet Security 2008 Türkçe

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Elimize geçen Norton Internet Security 2008'in Türkçe sürümü bizi oldukça şaşırttı. Yavaş çalışan ve bilgisayarı kastıran Norton, bu sefer değişmiş gibi. İzleyin.

Symantec Türkiye tarafından test için gönderilen Norton Internet Security 2008 ve Norton Antivirus 2008'i denemeye başladım. Öncelikle toplu çözüm sunan Norton Internet Security'i deneyeyim dedim. Ne de olsa içerisinde Firewall, Antispyware, Antivirüs, Phishing koruması gibi çözümler var. Performansını denemeden önce kurulum sırasında bütün adımların ve Türkçe olması beni şaşırttı ama asıl şaşırtan hadise; kurulumdan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda oldu. Norton, ilginç bir şekilde hızlı çalışıyor.

Ekran Görüntülerini İzleyin

Eğitim videosunu ve diğer antivirüs yazılımları ile kıyaslamalar yapmaya devam edeceğim. Aşağıda, yazılımın kurulumu ve kullanımına ait ekran görüntülerini paylaşmak istedim.

:: Norton 2008'e güvenmek istiyorum diyorsanız, bu başlıkta yorumunuzu belirtin.

Bilgi için: Symantec Türkiye
Yazan: Hakkı Alkan
SDN – http://shiftdelete.net

speedfreak

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Norton son birkaç yıldır çok hızlı gelişiyor. Ama daha önünde hala yol var. Bakalım Symantec neler yapacak.(Bu arada görünümü fena değil). Ben eskisinden hızlı ve iyi olsada daha uzun bir süre nortonun yanından geçmem.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
denemekte fayda var diyeceğim ama Türkçe sürümün denemeniz için bir adres bulamadım henüz. sizden bulan varsa ne ala.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Valla cok düşündüm Norton kullanmasını ama gercekten sistemi cok yoran bir yazılım. Umarım o konuda daha iyi olur ve benim de ilk tercihlerim arasına girer kendileri.. Yazı için teşekkürler Troy..

Reaksiyon puanı
0
Görünüm çok güzel olmuş :) NOD32 ardından Norton da görünüme el attı aynısını Kaspersky'dan da bekliyoruz :D

Umarım dediğiniz gibi pc'yi kasmıyordur :)

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Zaten norton 360 da insan birşeyler olacağını seziyordu :) ,Eskiden kaspersky a da aynısı deniyordu,ama şimdi görüyoruz :]

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yaa Troy getirttin kendine içinde sekiz tane Quad Core Opteron bulunan Sun Fire makineyi, sonra sistemi valla kasmıyor diyorsun. cık cık cık... :P

Kurulum diskini Troy'dan kurtarırsam ben de bakacağım. :}

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Gökhan Özdemir dedi ki:
Görünüm çok güzel olmuş :) NOD32 ardından Norton da görünüme el attı aynısını Kaspersky'dan da bekliyoruz :D

Önce norton sonra nod32 olacak o.Nortonun bu sürümü ağustosta çıkmıştı zaten.

Ayrıca norton 2007 sürümleride gayet hızlıydı.Antalyayada gelsede alsam keşke.

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belki yanılıyorumdur ama norton paketleri diğer antivirüs ve internet security yazılımlarına göre daha pahalı. Nortonun daha hızlı çalışması aslında pek birşey ifade etmiyor. Zararlı tespiti ve zararlı bulaşmış dosyayı temizlemesi nasıl buna bakmak gerek. Sezgisel taraması ne durumda bunlar önemli. Kaspersky, antivir, nod32 dururken namını yitirmiş nortona güvenmek pek mantıklı değil. Kaspersky is paketi yaklaşık fiyatı piyasada 35-40 tl, nod32 de aşağı yukarı aynı fiyatlarda. Antivir sanırım sadece online olarak satın alınabiliyor. Ben şimdiye kadar hiç biryerde satılırken görmedim. Şu da bir gerçek ki testleri görmeden konuşmak pek doğru olmaz. Ama içimden bir ses bu norton dan bir cacık olmaz diyor.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Gökhan Özdemir dedi ki:

Kaspersky 8 alpha 3 çıktı.Görünümü değiştirmişler istatistik falan gösteriyor harika olmuş...
İşte kaspersky 8 betadan ilk görüntü:
kis82lh6.png

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Norton'a rahat yok diyosunuz yani :D

vlk4n

Asistan
Reaksiyon puanı
0
norton hızlandı bu kez de kaspersky yavaşlamaya başladı ya

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
blogger dedi ki:
Gökhan Özdemir dedi ki:

Kaspersky 8 alpha 3 çıktı.Görünümü değiştirmişler istatistik falan gösteriyor harika olmuş...
yok yaw güzel değil yükledim beğenmedim :)
indirme]http://www.zorlublog.com/kaspersky-anti-virus-internet-security-80056-beta.html[/url]

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
9
blogger dedi ki:
Gökhan Özdemir dedi ki:

Muhteşem.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
MSDN dedi ki:
blogger dedi ki:
Gökhan Özdemir dedi ki:

yok yaw güzel değil yükledim beğenmedim :)
indirme]http://www.zorlublog.com/kaspersky-anti-virus-internet-security-80056-beta.html[/url]
Ben 8i yüklemedim ama yükleyen herkes çok kastığını söylüyor.
Zaten bu daha alpha sürümü.6 sürümüde ilk çıktığında betayken kasıyodu ama 6nın finali çıktığında hiç kasmıyodu süper hızlı çalışıyodu.Kaspersky 8 daha beta ve üzerinde biçok özellik daha test aşamasında o yüzden finalini bekleyin...

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
yasal mı dedim, çünkü symantec türkiye'yte sordum bu ürünün deneme sürümü türkçe versiyon nette var mıdır diye, kendileri olmadığını söylediler.

o zaman sorumu güncelleyeyim; bu indirilen dosya deneme sürümüdür değil mi?

:)

başımız belaya girsin istemeyiz :D

vilyam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
yasal mı dedim, çünkü symantec türkiye'yte sordum bu ürünün deneme sürümü türkçe versiyon nette var mıdır diye, kendileri olmadığını söylediler.

o zaman sorumu güncelleyeyim; bu indirilen dosya deneme sürümüdür değil mi?

:)

başımız belaya girsin istemeyiz :D

direk symantec sitesinden 15 günlük ve yasal geçerli lisansa anahtarı varsa etkinleştirebilrsiniz ysal olmasa adam kendi sitesine koyarmı hiç sivri zekalı ayrıca crackde bulunursa olur adam kendi sitesine kendi yaptığı yasal olmayan şeymi koyacak ne adamlar dünyada yaa koskoca symantec hemde bu boru değil hıyar.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
vilyam beyefendi evladım :)

yasal olmayan symantec sürümlerinin linklerini burda verirsem, içindeki hıyarı adapazarı kabağına çevirmekten çekiniyorum.

malum, kapasite meselesi. herkes taşıyamaz.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Daha doğru düzgün crack yok zaten en iyi ihtimale 90günlük versiyonlarının linkleri var :)

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir ara antivirüssüz kalırsam denerim önceki sürümler yani NİS 2007 , Norton 360'dan memnun kalmıştım aslında NİS2007 sistemiz biraz zorluyordu ama 360da bu olayı az da olsa çözmüşlerdi belli ki ilerki sürümlerde daha hafif bir Norton ile karşılaşabiliriz.

Kaspersky diye bağırıp duranlara da şunu söylemek isterim sisteminize başka bir antivirüs kurun ve bunu birkaç ay kullanın ona göre tekrar bir yorum yapın çünkü geçen senelerde en çok kırılmış halde bulunan antivirüs olduğu için herkes onu tek geçiyor

Ben şu an Bitdefender Total Security 2008 kurdum gerçekten güzel çalışıyor bir laptopda kullanıyorum 512mb ram pentium M 1.7 işlemciye rağmen pek hissetmiyorum onu yanında XPnin özelliklerinide hepsine bir yerden erişebiliyorum disk birleştirme geçmişi temizleme gibi
Virüs yakalama konuusnda birşey söyliyemiyeceğim pek virüsler beni bulmaz daha doğrusu gelselerde birşey yapamıyorlar ama arada sorada tasarlanan program arayüzlerini bana gönderen arkadaşlar olduğu için ve tabi bunlarda .exe uzantılı önlemimi almak için kurdum.

Ayrıca Total security 2008 için 90 günlük yasal ürün kodu (Serial) alabiliyorsunuz.

http://www.bitdefender.com/world/Promotions/pcwrld/

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sadece antivirüs olanını yollamadılar mı yau?