Norton Ghost

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dostlarım, yazdıklarıma belki değinilmiştir önceleri ama kesin bir bilgi edinmek istiyorum.
Norton Ghost adlı programın bir taşınabilir sürümünü buldum.
Bana çok önermişlerdi ama kullanımını tam açıklayamadılar.

1-Şimdi bu programla bir back up alıp, bir imaj dosyası olarak HDD'nin diğer bölümüne attım diyelim.
2-PC'ye bir virus girdi. Veya bir şekilde sorunlar oluştu. Format atmak gerekti.
3-Norton Ghost'un diğer partisyondaki imajına Windows üzerinden ulaşamazsam, PC yi DOS modunda açmam gerekir.
Zaten eğer açabilirsem illaki diğer partisyonundan bir şekilde yüklerim.

Bu durumda;

A - Diğer partisyondan yüklemek için ne yapmam gerekir? Yani atıyorum bir yükleme programı gibi üzerine çift mi tıklanıyor? Veya nedir bu tür yüklemenin metodu?
B - Eğer DOS modunda açarsam hangi komutlarla o imajı tekrar C:// altına kurabilirim?
C - Veya diyelim ki imajı her olasılığa yani komple bir çöküntüye karşı CD'ye kopyaladım.
Açılışta Setup'dan CD'den aç'ı seçtim. CD'ye yazılı imajı nasıl geri C://'ye yükleyebilirim?

İlginize şimdiden teşekkürler.

Yalnız lütfen bu konuyla ilgili bilgi rica ediyorum. Demek istediğim benzer başka program önerileri filan değil, sadece bu.
Böylece benim gibi bu program hakkında bilgi edinmek isteyenlere de iyi bir kaynak olur.
Teşekkürler.

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
ben başka bir program değil başka bir yöntem önereyim.

diamond boot cd'yi indir.bu imaj dosyasını bir cd ye yaz. bu cdler içinde norton ghost dahil birçok uygulama dos altında çalışır versiyonu ile mevcut.
cd oluşturduktan sonra bu cd ile bilgisayarı boot et. uygulamalar içnde ghost'u bul. imaj dosyasını burdan geri yükleyebilirsin.

veya diamond boot cd içinde xp miniPE adlı cd'den çalışan bir işletim sistemi var. ms xp'den bir farkı yok.bu işletim sistemi içinde ghost dahil onlarca program var. bunları direk çalıştıırp işini görebilrsin.
kolay gelsin.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Ben tam olarak bilmiyorum ama cafede çalıştığımda arkadaş kullanıyordu.Bildiğim kadarıyla ;

A-)Program Windows başlamadan önce boot menüsü var.Ordan mouse kullanarak işlemlerini gerçekleştiriyorsun.Arayüzü ise şöyle ;

2qsyu7a.jpg

B-)Bunu tam olarak bilmiyorum ama DOS komutlarıyla o program çalışmaz galiba..

C-)Oluşan imajı CD'ye sığacağını hiç zannetiyorum.Çünkü sıkıştırma oranı yüksek değil.Ama olurda yazdırırsan programın boot menüde anamenüsünden To İmage ( İmajı Yükle ) seçeneği ile CD yada DVD yi gösterip kurabilirsin.

Bir kere kullanmıştım.Cafede 400 GB yedek aldık.Bu imajı alması 7-8 saat sürdü.O imajı bir PC ye yüklemek 3-4 saatimizi alıyordu.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İlginize teşekkür ediyorum.
Norton Ghost bağımlısı değilim de amacım herhangi bir çöküntüde PC'yi sürücüler ve belli başlı programlarla formatlamadan geri yüklemek.
Gerçi format atılmadan, eğer C:// sürücüsünde virus olursa, virus yazılımı aynen kalıyor mu, yoksa silinip gidiyor mu bunu anlamış değilim.
Dediğim işlem ise katılımsız CD denilen işlem.
Benim 1999'dan beri kullandığım değişmez programlarım vardır. Bir de sürücüler elbette.
Sürücüler ve bu programlar diğer bölümde ve bir cd'de var zaten de, format atmadan bu işler oluyor mu?
Her ne kadar pek yıkıcı virus tehditi almasam da bilmekte ve hazırlıklı olmakta yarar var.

ring

Asistan
Reaksiyon puanı
8
merhaba,

Harddiskinizin isterseniz tümünü isterseniz sadece bir bölümünün imajını alabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz bir çok program varçOnlardan birisi de Norton Ghost dur. Diğer bazı programlar : Acronis True Image , Image for DOS, Image for Windows gibi.

Anladığım kadarı ile XP kullanıyorsunuz.Yapacağınız şey çnce temiz bir windows kurun. Sonra sürücülerinizi yükleyin. Daha sonra windowsun updatelerini tamamlayın.Sizin için vazgeçilmez dediğiniz programları yükleyin. Enson norton ghostu bilgisayarınıza kurun. Norton ghostun içersinde Başlangıç CD si oluşturma var.Bu CD yi oluşturun. Bu CD sisteminiz açılmazsa size yardımcı olup windowsa gerek olmadan sisteminizi acacak ve aldığınız imajı yğklemenizi sağlayacaktır.
Cd oluşturduktan sonra harddşskinizin diğer bölümüne programı kullanarak yedeğinizi alın.
Sisteminize herhangi bir şey olup da windowsu başlatamazsanız bu açılış CD sini kullanarak sisteminizi yeniden başlatın ve CD den çalışmasını ayarlayın CD menüsü aöılınca ordaki yönergelere gore daha once iamajını aldığınız yerdeki dosyayı göstererek sisteminizi o günkü haline getirebilirsinzi.

Eğer win 7 kullanıyorsanız. Norton Ghosta falam boşverin. win 7 içersirindeki yedek alma programı hepsinden iyi. Ben onu kullanıyorum.Tecrübemle sabittir, diğer programların kuratarmadığı sistemimi win7 kendi programı kurtardı.

Kolay gelsin
İlginize teşekkür ediyorum.
Norton Ghost bağımlısı değilim de amacım herhangi bir çöküntüde PC'yi sürücüler ve belli başlı programlarla formatlamadan geri yüklemek.
Gerçi format atılmadan, eğer C:// sürücüsünde virus olursa, virus yazılımı aynen kalıyor mu, yoksa silinip gidiyor mu bunu anlamış değilim.
Dediğim işlem ise katılımsız CD denilen işlem.
Benim 1999'dan beri kullandığım değişmez programlarım vardır. Bir de sürücüler elbette.
Sürücüler ve bu programlar diğer bölümde ve bir cd'de var zaten de, format atmadan bu işler oluyor mu?
Her ne kadar pek yıkıcı virus tehditi almasam da bilmekte ve hazırlıklı olmakta yarar var.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ring arkadaşım, çok iyi bir açıklama ve tam istediğim yanıt.
Sağol, faydalımıdır bilemem ama benden bir bonus. :)

ring

Asistan
Reaksiyon puanı
8
merhaba,

Rica ederim işinize yaradığına sevindim. Takıldığınız bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Ring arkadaşım, çok iyi bir açıklama ve tam istediğim yanıt.
Sağol, faydalımıdır bilemem ama benden bir bonus. :)