Yardım Normal dünyadan nethera geçiş çok uzun sürüyor

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
İğrenç telefonum bile nethera 5 6 saniyede girerken harikalar ötesi bilgisayarım bunu 15-20 saniyeye çıkartmayı başardı. Bir kez geçince tekrar geçerken zaten süre bi 4 5 saniye düşüyor ama bu çok uzun bence. Grafikleri düşürmeden bu işi halledebilirmiyim?

İşin en tuhaf yanı Aldığım fps fena değil. Oyun açılış hızıda gayet iyi ama tek sorun netherda. Sistem 4gb ram intel hd 3000 intel i3 2328m 240gb ssd.

Son çarem grafikleri düşürmek olcak. Cevaplarınızı bekliyorum.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
İğrenç telefonum bile nethera 5 6 saniyede girerken harikalar ötesi bilgisayarım bunu 15-20 saniyeye çıkartmayı başardı. Bir kez geçince tekrar geçerken zaten süre bi 4 5 saniye düşüyor ama bu çok uzun bence. Grafikleri düşürmeden bu işi halledebilirmiyim?

İşin en tuhaf yanı Aldığım fps fena değil. Oyun açılış hızıda gayet iyi ama tek sorun netherda. Sistem 4gb ram intel hd 3000 intel i3 2328m 240gb ssd.

Chunklar kaçta ?

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
fps konusunda sorun olmayabilir. Ama anlık chunk yüklenmesi gerektiğinde (nethera/ende gitmek gibi) bir anda yük biniyor bilgisayara o yüzden uzun sürüyor.
Hocam son sonuç:

Grafikleri en düşüğe alıp chunkı 2 yapmama rağmen süre azalmadı. Ama ende giderken hiç süre beklemediğimi farkettim. Zaten nethera 1 kere girince bir daha girerken 5 7 saniye bekletiyo. Yani sorunu sanırım çözemicem ama yardımınız için sağolun :)

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Hocam son sonuç:

Grafikleri en düşüğe alıp chunkı 2 yapmama rağmen süre azalmadı. Ama ende giderken hiç süre beklemediğimi farkettim. Zaten nethera 1 kere girince bir daha girerken 5 7 saniye bekletiyo. Yani sorunu sanırım çözemicem ama yardımınız için sağolun :)
optifine indirmeyi denediniz mi?

FakeGamer48

Asistan
Reaksiyon puanı
62

Telefonunda bedrock sürümü vardır ve optimizasyonu mükemmeldir ama pc de win 10 editon dışında Java editon da optimizasyon leş gibidir. Nethere giderken portalda chunklar yüklenir. Bu yüzden bu normaldir. Kafana takma.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Telefonunda bedrock sürümü vardır ve optimizasyonu mükemmeldir ama pc de win 10 editon dışında Java editon da optimizasyon leş gibidir. Nethere giderken portalda chunklar yüklenir. Bu yüzden bu normaldir. Kafana takma.
Bir saniyeliğine niye kendine yanıt veriyor diye düşündüm. Aman aman bir optimizasyon sorunu yok aslında ben ramden kaynaklandığını düşünüyorum.

FakeGamer48

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Bir saniyeliğine niye kendine yanıt veriyor diye düşündüm. Aman aman bir optimizasyon sorunu yok aslında ben ramden kaynaklandığını düşünüyorum.
Hayır dostum ben hem java 1.17.1 de hemde bedrock editon da denedim. Bedrock ta 5 sn javada 15 sn.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir saniyeliğine niye kendine yanıt veriyor diye düşündüm.
O gifi ona ben verdim :D Vermez olaydım herkes karıştırıyo.

Son düzenleme:

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Hayır dostum ben hem java 1.17.1 de hemde bedrock editon da denedim. Bedrock ta 5 sn javada 15 sn.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O gifi ona ben verdim :D Vermez olaydım herkes karıştırıyo.
Ben hiç optimizasyon problemi yok demedim. Aman aman bir sorun yok.

FakeGamer48

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Ben hiç optimizasyon problemi yok demedim. Aman aman bir sorun yok.
Evet ben biraz yanlış dedim. Evet öyle javada 10 bedrockta 100 fps alacaksın demedim.
Bedrock optimizasyonun iyi olmasının 2 nedeni 1. Java üzerine kurulu değil
2. Fpsen monitörün hz sine göre benim monitör 60hz bedrockta 60 fps alıyorum. Ama javada 120. Ve ben hiçbirşey hissetmiyorum fark olarak. Java fazla fps verir ama gereksiz verir.
Bedrock ise tam kararında