Noolacak bu Başbakanın hali?

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
249b.jpg
N’oolacak bu Başbakan’ın hali?

Deniyor ki: "Dolar, 1.7 liraya çıktı."

Kısmen doğru.

Tam doğrusu şu:

"100 lira, 58 dolara düştü."

*

O yüzden dikkat edin, millete angut muamelesi yaparak, kişi başına düşen milli gelir "9.333 dolar oldu, hiç bu kadar zengin olmamıştık" diye havai fişek patlatanlar, kişi başına düşen milli gelirin son halinden hiç bahsetmiyorlar!

*

Mesela Başbakan...

Baykal sorunca açıklamıştı.

Bankada 1 milyon 800 bin lirası var.

312 bin lira da alacağı var.

*

Bu ay başında, parasını dolara çevirseydi, 1.5 milyon dolar alabilirdi...

Şimdi?

1 milyon 60 bin dolar alabilir.

440 bin dolar içeri girdi yani.

*

312 bin lira alacağını, bu ay başında tahsil edip dolara çevirseydi, 260 bin dolar alabilirdi... Şimdi, anca 183 bin dolar alabilir... 77 bin dolar da buradan zararda.

*

Topla...

517 bin dolar kaybı var.

*

Maaşı 9 bin lira...

Yemese içmese, her kuruşunu biriktirse, bu 517 bin doları ne zaman yerine koyabilir? Taaa 97 ay sonra!

*

6 senedir memleketi yönetiyor...

8 senelik kaybı var Başbakan’ın.

*

Tahminim, harıl harıl kurcalıyorlardır şimdi istatistikleri filan... Yarın öbür gün çıkıp, "Gönül zenginliğinde OECD birincisiyiz" derlerse, hiç şaşırmayın.

Yılmaz ÖZDİL

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bugun bir arkadasımız rakamlarla Milli gelirin nasıl arttığını ispat etmişti.. ( başka bir konuda)
Ayrıca bu yazar arkadaslarmız Milli gelirin hiç artmadığını iddaa ediyorlardı, şimdi ise kişi başına düşen milli gelirin 9 bin küsür dolara düşmesini yazısına konu ediyor :)

Yani yazdıklarıyla kendi iclerinde celisiyorlar.. 2 ay önce başbakan milli gelir artttı diyerek yalan konusuyor diye iddaa edebilen yazarlar dünyadaki global krizi fırsat bilerek bir şeyler elde etme peşindeler..

Haklı oldukları tek nokta Evet Milli gelir bir miktar azalmıstır. Ama tüm dünyada cok büyük bir kriz hakimken azda olsa bir geri cekilme olmanın neyi anormal bunu anlamasını beklerdim yazar efendinin..

İyi geceler..

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Başbakan olmadığında kimi alacaklar idam sehpasına :)

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tuncay'ım Özkanım'ı alsınlar...
Veli Kücük'ü Alsınlar...
Ergenekon'u alsınlar...
kabak tadı verdi ısıtıp ısıtıp aynı seyleri yazıyorlar..
Şu hürriyette Ergenekon ile ilgili iki satır Köşe yazısı görsem şaşarım .. İşi gücü hayallerle insanları ayrıştırmak bu gazetenin ...

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
6 senedir memleketi yönetiyor...

8 senelik kaybı var Başbakan’ın.

Aynen öyle...:D

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
zengini parası züğürdün çenesi... falan filan nse :D

bunamı düştü şimdi bunun hesabını yapmak, dönüp kendisine bakmıyoda, durmuş Başbakan'la uğraşıyo.

tibet34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
küçük hırsızlar el feneri, rütük hırsızlar pardon. büyük hırsızlar ne kullanır acaba... cevap veriyorum . DENİZ FENERİ. allah adama bunun hesabını sandıkta sormaz.!!!!!!

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bugun bir arkadasımız rakamlarla Milli gelirin nasıl arttığını ispat etmişti.. ( başka bir konuda)
Ayrıca bu yazar arkadaslarmız Milli gelirin hiç artmadığını iddaa ediyorlardı, şimdi ise kişi başına düşen milli gelirin 9 bin küsür dolara düşmesini yazısına konu ediyor :)

Yani yazdıklarıyla kendi iclerinde celisiyorlar.. 2 ay önce başbakan milli gelir artttı diyerek yalan konusuyor diye iddaa edebilen yazarlar dünyadaki global krizi fırsat bilerek bir şeyler elde etme peşindeler..

Haklı oldukları tek nokta Evet Milli gelir bir miktar azalmıstır. Ama tüm dünyada cok büyük bir kriz hakimken azda olsa bir geri cekilme olmanın neyi anormal bunu anlamasını beklerdim yazar efendinin..

İyi geceler..
İmzamı atarım bu yazının altına ;)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14

İyi geceler..

Nedense bu kriz o memleketlerdeki halkı değilde bankaları vs etkiliyor. Bizde ise halkın anası ağlıyor. İşte Küresel krizin etkisi. Forumdaki arkadaşlar her konuda herkesten iyi olduğu için her keze karşı olabiliyorlar.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Geçen sene dünyanın en Müreffeh ülkesi olan İzlanda bu krizde batmıştır... Siz bu krizi küçük görüyorsunuz galiba... Bu büyük Krizde Türkiye sapasağlam ayaktadır...

Yazarın hesabına gelince...
Parayla Para kazananların hesabı böyle olur...
Faizle Dövizle hiç bir emek harcamadan para kazanmaya alışanlar tabi para hesabı yaparken Fazideki dövizdeki artışı düşüşü göz önünde bulundururlar...
Üretimden para kazananlar ise bu konuları fazla düşünmez...
Rahmetli Sabancı Dövizin artıp düşmesi konusundaki fikri sorulduğunda gülerek şu cevabı vermişti benim paralarım yatırımlarım onun dışında kalan paramın zaten yarısı TL yarısı Döviz biri düşerken biri değerleniyor diğeri düşerken diğeri değerleniyor bir kaybım yok demişti... Olay budur...

Son bir nokta
Eğer Başbakan mal varlığını dolar olarak açıklasa
Bu yazar kesin derdi ki doları tırmandıran Başbakandır malvarlığını ikiye katlamak için...

feylesoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

peyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başbakanın halinin ne olacağı krizle birlikte iyice meydana çıkar sanırım. Tahminim Ecevitin sonuna benzeyecek.

ERİNMEZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Veli Kücük'ü Alsınlar...
Ergenekon'u alsınlar...
Şu hürriyette Ergenekon ile ilgili iki satır Köşe yazısı görsem şaşarım .. İşi gücü hayallerle insanları ayrıştırmak bu gazetenin ...

AYTAÇ DÜNYADA NELER OLUP BİTİYOR PEK FARKINDA DEĞİL GALİBA.. BAZI DİNCİ GAZETELERİN YAZDIKLARIYLA (AT GÖZLÜĞÜYLE ) DÜNYAYI GÖRENLER GERÇEKLERDEN BÖYLE HABERSİZ OLUYOR İŞTE. ALSINLAR ASSINLAR DEDİĞİNİZ ERGENEKONCULAR ASIL VATANPERVERLER VE VATANIN BAŞINA BELA OLAN BAZILARINI DEFEDECEK OLAN DA ONLARDI ( ONLARI ALIRLARSA BEN VE BENİM GİBİLER ) AMA MALESEF SİYAHLAR BEYAZ BEYAZLAR SİYAH GÖRÜLÜYOR ARTIK. ŞİMDİ BİR DE "MUSTAFA" DİYE FİLİM YAPTILAR TAM DA SİZİN GİBİLERİ AĞZINI SULANDIRAN SALYA ATMAK İÇİN FIRSAT OLDU HADİ HAYIRLI OLSUN...

Ne düşünüyorsunuz?

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MR çektirmişti! sonucunu bir görelim koyarız teşhisi :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
ergenekoncu ERİNMEZ flood yapma

fthodms

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Geçen sene dünyanın en Müreffeh ülkesi olan İzlanda bu krizde batmıştır... Siz bu krizi küçük görüyorsunuz galiba... Bu büyük Krizde Türkiye sapasağlam ayaktadır...

Yazarın hesabına gelince...
Parayla Para kazananların hesabı böyle olur...
Faizle Dövizle hiç bir emek harcamadan para kazanmaya alışanlar tabi para hesabı yaparken Fazideki dövizdeki artışı düşüşü göz önünde bulundururlar...
Üretimden para kazananlar ise bu konuları fazla düşünmez...
Rahmetli Sabancı Dövizin artıp düşmesi konusundaki fikri sorulduğunda gülerek şu cevabı vermişti benim paralarım yatırımlarım onun dışında kalan paramın zaten yarısı TL yarısı Döviz biri düşerken biri değerleniyor diğeri düşerken diğeri değerleniyor bir kaybım yok demişti... Olay budur...

Son bir nokta
Eğer Başbakan mal varlığını dolar olarak açıklasa
Bu yazar kesin derdi ki doları tırmandıran Başbakandır malvarlığını ikiye katlamak için...

+1
insanları kandırmak için başka yol bulamayan hürriyet gazetesi gülüyorum sana =)

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu adamı hiç sevemedim sadece kötü tenkit hiç mi doğru bişey yapılmamış bu memlekette

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Veli Kücük'ü Alsınlar...
Ergenekon'u alsınlar...

AYTAÇ DÜNYADA NELER OLUP BİTİYOR PEK FARKINDA DEĞİL GALİBA.. BAZI DİNCİ GAZETELERİN YAZDIKLARIYLA (AT GÖZLÜĞÜYLE ) DÜNYAYI GÖRENLER GERÇEKLERDEN BÖYLE HABERSİZ OLUYOR İŞTE. ALSINLAR ASSINLAR DEDİĞİNİZ ERGENEKONCULAR ASIL VATANPERVERLER VE VATANIN BAŞINA BELA OLAN BAZILARINI DEFEDECEK OLAN DA ONLARDI ( ONLARI ALIRLARSA BEN VE BENİM GİBİLER ) AMA MALESEF SİYAHLAR BEYAZ BEYAZLAR SİYAH GÖRÜLÜYOR ARTIK. ŞİMDİ BİR DE "MUSTAFA" DİYE FİLİM YAPTILAR TAM DA SİZİN GİBİLERİ AĞZINI SULANDIRAN SALYA ATMAK İÇİN FIRSAT OLDU HADİ HAYIRLI OLSUN...

Ne düşünüyorsunuz?

Gözlüklerimden memnunun sende kullansan iyi edersin :)

Önerim için teşekkürler...
Ben ülkemi lafta sevmiyorum , özde seviyorum .. Vatansever dediğin adamların neler yaptıklarıda ortada ...

Saygılarımla ..