Yardım Non Optimum Mode Hatası

MustafaBa

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Harddisk harici her şeyi degistirdim formatlamam lazim formatlarken non optimum mode yazısı çıkıyor sonra ekran siyah oluyor bunu nasıl halledebilirim biosdan çözünürlüğü düşürebilirmiyim?
IMG-20220523-WA0003.jpg

salihaktan_

Profesör
Reaksiyon puanı
543
Monitörünüzün arkasındaki panelden çözünürlüğü veya en boy oranını değiştirmeyi deneyin. Kullandığınız görüntü kablosu nedir?

MustafaBa

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Son düzenleme:

salihaktan_

Profesör
Reaksiyon puanı
543
1. Ayar-)

Ana pencerede sağ tıklayın -> Seç Graphics Options-> Seç Balloon Notification-> Seç Optimal Resolution Notification->Disable

2. Ayar-)

• Ekran Ayar Panelini Aç
  • Ekranınızı seçin
  • Önerilen çözünürlüğü seçin
  • fişini çekin ve ekran kablosunu tekrar takın

3. Ayar-)

MENÜ düğmesine basın ve alttan ikinciye kaydırın. Seçmek için SOURCE tuşuna basın, seçenekler AV modu ve HDMI Siyah Seviyesi olana kadar aşağı tuşuna basın. AV moduna gidin ve seçmek için Kaynak'a basın. Şimdi ayarı KAPALI olarak değiştirmek için yukarı veya aşağı basın. Menüden çıkın. AV modu kapalı olduğu sürece monitör mükemmel şekilde görüntülenecektir. Renk garip görünüyorsa, HDMI Siyah Düzeyini de varsayılan DÜŞÜK yerine Normal olarak değiştirin.

3 farklı ayar buldum bunları deneyebilirsiniz umarım işe yarar.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

MustafaBa

Asistan
Reaksiyon puanı
24
1. Ayar-)

Ana pencerede sağ tıklayın -> Seç Graphics Options-> Seç Balloon Notification-> Seç Optimal Resolution Notification->Disable

2. Ayar-)

• Ekran Ayar Panelini Aç
  • Ekranınızı seçin
  • Önerilen çözünürlüğü seçin
  • fişini çekin ve ekran kablosunu tekrar takın

3. Ayar-)

MENÜ düğmesine basın ve alttan ikinciye kaydırın. Seçmek için SOURCE tuşuna basın, seçenekler AV modu ve HDMI Siyah Seviyesi olana kadar aşağı tuşuna basın. AV moduna gidin ve seçmek için Kaynak'a basın. Şimdi ayarı KAPALI olarak değiştirmek için yukarı veya aşağı basın. Menüden çıkın. AV modu kapalı olduğu sürece monitör mükemmel şekilde görüntülenecektir. Renk garip görünüyorsa, HDMI Siyah Düzeyini de varsayılan DÜŞÜK yerine Normal olarak değiştirin.

3 farklı ayar buldum bunları deneyebilirsiniz umarım işe yarar.
Malesef menüler aynı değil.
Başka bir monitöre ya da TV'ye bağlayın.
Televizyona bağladım suanlik sorun yok akşama doğru format atıcam da birde önüme çıkan 4 disk var bunların hepsini biçimlendir diyip disk seçmem gerekiyor değil mi

salihaktan_

Profesör
Reaksiyon puanı
543
Evet hepsini biçimlendirin ve TV'den kurulum yaptıktan sonra çözünürlük ayarlarından monitörünüzün çözünürlüğünü seçin.