Nokia'dan yeni N78

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
447881.jpg

Nokia, geçtiğimiz günlerde işletim sisteminden donanımına kadar yeniliklerle gelen yeni N-series telefonu N78'i duyurdu.

N75 ile N82 arasında bir bağ olan telefon, candybar şeklinde. GSM850/900/1800/1900 desteğinin yanısıra HSDPA 3G desteği de bulunan telefonun diğer N-series telefonlarından da tanıdık gelen GPS gibi özellikleri bulunuyor. 2GB microSD kartıyla gelen cihazın 3.2 megapiksel Carl-Zeiss lensli fotoğraf makinesi ve ilk defa bu telefonda kullanılan Series 60 3rd Edition Feature Pack 2 işletim sistemiyle geliyor.

Standart 3.5mm kulaklık jakı ve FM vericisi ile müzik dinlemeyi daha eğlenceli bir hale getiren N78, aynı zamanda çektiğiniz resimlere de GPS üzerinden aldığı konum bilgisini ekliyor. Çektiğiniz resmin konum bilgilerinin de fotoğrafa eklenmesinin ne gibi bir faydası olabilir bilmiyoruz, ama aklımıza gelen senaryolardan sonra kapatılabilir bir özellik olduğunu umuyoruz.

Nokia N78'in kamera ve müzik özelliklerinin dışındaki en büyük donanım değişikliği ise dolaşım tuşu üzerinde yapılmış. 4 yönlü tuşun etrafındaki kısma dokunmatik özellik eklenmiş, ve menülerde iPod'lardaki gibi çevirerek dolaşma özelliği kazandırılmış.

Fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi bulunmayan N78, 2008'in ikinci çeyreğinde piyasaya sunulacak.

Kaynak

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
güzel telefon ama kaç paradır kimbilir :s

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
güzelmiş paylaşım içi teşekkürler Nmss

carpe diem 24

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu nasıl bi tuş takımı ki ne ile yazacas iğne ilemi şaşırdııım

reyes_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nokia'da şaşırdı kaç tane telefon üretti stil renk değiştiriyorum diye rezil etti modellerini :S