Nokia'dan Beklenmedik Güncelleme

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokia çok sevilen ve çok satan N95 ve N95 8GB modelleri için beklenmedik bir güncelleme yayınladı. İşte detaylar...

Nokia, 2006'nın üçüncü çeyreğinde kullanıcılarla buluşan N95 ile 2007'nin ikinci yarısında vitrinlerdeki yerini alan N95 8GB modelini güncelledi. Aradan geçen uzun zamana karşın hala birçok Symbian kullanıcısının gözdesi olan cihazlar, Nokia'nın da gözünden düşmemiş görünüyor. Artık herhangi bir firmware güncellemesinin gelmesi pek alışılmadık bir durum olmasının yanında hiçbir kullanıcının da beklemediği bir haberdi.
n95-v35_01_haber1261406937.jpg
Son olarak V31 firmware sürümü yayınlanan cihazlar, bu güncelleme ile V35 sürümüne yükseltilebiliyor. Bir çeşit yeni yıl hediyesi gibi gelen bu gelişme için yayınlanmış herhangi bir sürüm notu bulunmuyor. Ancak sistemin kırılması konusu dahil bir takım güvenlik önlemleri ile Ovi yazılımları V35'de yerini alan yenilikler.
UDP fonksiyonunun desteklenmediği yükseltmeye başlamadan önce kullanıcı verilerini yedeklemenizde fayda var. Güncelleme sonrasında kırılmış cihazlar bu özelliklerini korurken, bu sürümün HelloOX2 ile kırılabilmesi konusunda henüz bir bilgi mevcut değil. Güncellemeye Nokia Software Updater üzerinden erişebilirsiniz.

:: Nokia'nın bu hamlesi hakkındaki düşüncelerinizi ve güncellemede karşılaştığınız olumlu - olumsuz durumları SDN forumlarında paylaşın.

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Benim telfonumda N95 8GB hemen yüklüyorum güncelleştirmeyi.

---------- saat 18:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:15 eklenmişti ----------

Arkadaşlar N95 8GB güncelleştirmesini yükledim program ve menüler daha hızlı açılıyor. tavsiye ederim. Windows 7 sistemine nokiasoftwareuploadda sorun olabilir.

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
5800 diye heyecan yapmıştım bende :)

NaMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
daa var gelecek kinetik kaydırma gelcek yeni ev teması ocagın ılk ceyregınde öle diyolar:D

demir07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben indiremedim v35i update hala v31 gösteriyo. ayrıca windows 7 için ovi suite ve software update sorun çıkarabilir. sağa tıklayıp uyumluluğu vista service pack 2 yapın

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
N78'e de gelse artık,berbat bir versiyon çıkardılar,hatalarla dolu bir sürüm ama hala tık yok.

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Benim telfonumda N95 8GB hemen yüklüyorum güncelleştirmeyi.

---------- saat 18:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:15 eklenmişti ----------

Arkadaşlar N95 8GB güncelleştirmesini yükledim program ve menüler daha hızlı açılıyor. tavsiye ederim. Windows 7 sistemine nokiasoftwareuploadda sorun olabilir.
Usta v35'e güncellediğine emin misin ben güncellemek istediğimde hala son sürüm v31 olarak görünüyor.

oflu.adem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben yüklerken 'Bağlantı Kesildi' dedi, birkaç kere denedim yüklemeyi, en sonunda iptal ettim de şimdi telefonu açınca NOKIA yazısı çıkıyor ve kapanıyor. Teknik servise göndermek gerek sanırım da durduk yere harcama yapmak istemiyorum. Bunun çözüm yolunu bilen varsa bi zahmet yardımcı olsun.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ben yüklerken 'Bağlantı Kesildi' dedi, birkaç kere denedim yüklemeyi, en sonunda iptal ettim de şimdi telefonu açınca NOKIA yazısı çıkıyor ve kapanıyor. Teknik servise göndermek gerek sanırım da durduk yere harcama yapmak istemiyorum. Bunun çözüm yolunu bilen varsa bi zahmet yardımcı olsun.

ah be kardesim güncelleme yaparken kesinlikle cıkarmayın diyor okumadın mı..
servise götürürsen yaparlar ücretsiz cöktü dersin o kadar. ama telefoncuda yapar 10 15 liraya garanti dısıda kalmaz telefon cünkü acmıyorlar içini korkma yani kalıcı bir sorun yok

---------- saat 15:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:42 eklenmişti ----------

ben yükledim ve windows 7de ilk sorun cıkardı sonra uyumluluk ayarını xp service pack 3 yapınca sorun cıkarmadı yalnız dikkatimi ceken diğer güncellemelrde tel hafızası 140 mbdi n95imde v35 yükleyince 90 oldu ilk acıldıgında.. basada eksi bi taraf yok ilk gördüklerimden biride Ngage uygulamasıda gelmiş menüye baskada bi sey yok :) su ana kadar

demir07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha yeni yapabildim şu güncelleştirmeyi v31 den sonra çok şükür v35le türkçe oldu..