Nokia N8 Alıyorum ?

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
alırsan bir inceleme yaparsın :D

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Symbian dışındaki işletim sistemlerini kullanan telefonları tercih edenleri hangi uygulamalar cezbediyor, merak ediyorum. Sonuçta internet tarayıcısı, flash desteği, müzik dinleme, resim görüntüleme, belge okuma/düzenleme, sohbet araçları, navigasyon vs. uygulamaları zaten Symbian için de yazılıyor. Donanımın güçlü olması haricinde, uygulama açısından daha fazlasının da benim için pek önemi yok. Nokia'nın bu modeli vasatın çok çok üzerinde. Benim de tercihim N8.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Arkadaşlar Türkiye'ye giriş yapmadı mı hala bu telefon? N96'mı elden çıkarttım bir bakayım dedim hiçbir yerde görünmüyor. En azından kesin fiyat bilgisini görseydik artık... :)

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Sizinde benim hakkımda en ufak bilgiye sahip olmadığınızda burdan belli.
Demek ki hakkında bilgiye sahip olunacak biri değilmişsiniz ki kulağıma çalınmamışsınız. Bence bırakın "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" muhabbetini yoksa aşağıda göreceğiniz üzere ezilirsiniz.

Symbianın ciğerini bilirim bana hikaye anlatmayın.
Belli :)

Şuan kullandığım telefonda bir symbian işletim sistemi kullanıyor 9.4 (Samsung i8910HD)
N8'de ne kullanıldığına dair en ufak bir fikriniz yok değil mi, hala Symbian 9.4+S60v5 kullanılıyor sanıyorsunuz anlaşılan? Ama belki de haklısınız, biz yanlış yapıyoruz (mesela) iPhone 4'ü iOS 1.0'ın eksikleri ve yanlışları ile değerlendirmeyerek...

Symbian 4 olsada 5 te yapsalar olmaz.
Zaten olaya bu şekilde baktığınız sürece sizin için olmaz, bunu hepimiz anladık yorumunuzdan.

Symbian işletim sistemi yapısı itibariyle telefonu aşırı kasıyor.
Symbian işletim sisteminin yapısından gerçekten anladığınızdan emin misiniz? Görüldüğü üzere aslında pek anlamadığınızı bizlere itiraf edemiyorsunuz ama hiç olmazsa kendinize itiraf edebiliyorsanız http://forum.shiftdelete.net/symbian/176035-os101-isletim-sistemleri-teknik-rehberi.html ve http://forum.shiftdelete.net/symbian/176037-symbian-ve-s60-rehberi.html başlıklarına bakıp biraz bilgilenin, en azından kendinizi daha falza bu şekilde küçük düşürmeyin.

Android, ios, bada gibi işletim sistemleri varken artık diğerlerini tercih etmek bence akıl karı değil.
Yani sizin gibi düşünmeyen, sizin öncelik ve beklentilerinize sahip olmayan ve bu yüzden Symbian'ı seçenler akılsız oluyor, öyle mi? Haddinizi bilseniz iyi edersiniz!

Sağdan soldan duyduğunuz 3-5 yorumla karşıma çıkmayın.
Ne hikmetse bunu yapan sizmişsiniz gibi duruyor, insan önce aynaya bir bakmalı değil mi?

Ben türkiyenin 4 bir yanından her insana mobil işletim sistemleri üzerine destek veren birisiydim artık vermiyorum o ayrı...
Ben de öyleydim ve hala öyleyim, ee şimdi ne oldu? Yanlış bildiklerinizle ve bilmediklerinizle kaç kişiye destek yerine köstek olarak başlarını yaktınız acaba?

Hem madem bu kadar bilgili birisiniz, mesela (kaç kişiye önerdiğinizi bilmediğim için X diyeceğim) X kişiye önerdiğiniz Android'in aslında bir spyware olduğunu (bkz: http://forum.shiftdelete.net/androi...-bir-spyware-sirketi-oldugunun-ispatidir.html) biliyor muydunuz acaba?

Kesinlikle gecebekçisine katılıyorum. kulaktan dolma şeylerle symbian ı kötülemek yeni moda. eksiklerine rağmen yazılım desteği bir numara ve google denen ne olduğu belirsiz yahudi firmasındansa symbian ı desteklemek en güzeli.
Google'ın ne olduğu aslında belli, cevap için yukarıda en son verdiğim bağlantıyı incelemenizi öneririm.

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
İşkillenmemek elde değil. Chrome tarayıcı kuruyorum, Google Earth kuruyorum, kurarken hiç sormadığı halde pc açılırken başlamak üzere, arka planda sürekli "Google Updates" hizmeti çalışıyor. Yetmediği gibi kendini "Zamanlanmış Görevler" e ekliyor. Evet doğru, tarayıcıdaki çerezlerin marifetiyle Google'da aradığınız şeyi, bir başka sayfada karşınızda reklam ya da video olarak görebiliyorsunuz. Mail adresinize yaptığınız aramalarla doğrudan alakalı gelen mailler de işin cabası. Bu kadar özgürlüğün bedelinin olmayacağını düşünmek safdillik olur.

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
İşkillenmemek elde değil. Chrome tarayıcı kuruyorum, Google Earth kuruyorum, kurarken hiç sormadığı halde pc açılırken başlamak üzere, arka planda sürekli "Google Updates" hizmeti çalışıyor. Yetmediği gibi kendini "Zamanlanmış Görevler" e ekliyor. Evet doğru, tarayıcıdaki çerezlerin marifetiyle Google'da aradığınız şeyi, bir başka sayfada karşınızda reklam ya da video olarak görebiliyorsunuz. Mail adresinize yaptığınız aramalarla doğrudan alakalı gelen mailler de işin cabası. Bu kadar özgürlüğün bedelinin olmayacağını düşünmek safdillik olur.
Chrome yerine Iron kullanmanızı öneririm, detaylı bilgi için http://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php ve http://en.wikipedia.org/wiki/SRWare_Iron

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
N8 için kesin fiyat bilgisi arıyorum arkadaşlar, yok mu bilgi sahibi, kulağı kesik bir arkadaş. :) Telefonsuz kaldım, 1200-1300 TL civarını geçerse başka bir telefona yöneleceğim mecburen.

Chrome kullanma alışkanlığınızı değiştirmek istemiyor, yine de güncellemelerden rahatsız oluyorsanız, ''offline setup'' ile kurmanızı öneririm. Bu şekilde ''Google Update'' kurulumdan itibaren devredışı oluyor. Bu adreste en son ara sürümleri paylaşıyoruz. Kararlı sürüm gelince de yeni konu açılıyor.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
N8 için kesin fiyat bilgisi arıyorum arkadaşlar, yok mu bilgi sahibi, kulağı kesik bir arkadaş. :) Telefonsuz kaldım, 1200-1300 TL civarını geçerse başka bir telefona yöneleceğim mecburen.
Tüm dünyada 550 Euro dan satışı sunulacakmıış Türkiye fiyatı vergiler felan 2 bine yaklaşık olur veya tam olur sanırım

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Tüm dünyada 550 Euro dan satışı sunulacakmıış Türkiye fiyatı vergiler felan 2 bine yaklaşık olur veya tam olur sanırım

Şuraya göre bu ay sonunda Türkiye'ye giriş yapacak ve fiyatı da 1100-1200 TL arası olacakmış (Nokia’nın buraya verdiği bilgiymiş). Eğer bu gerçek olursa symbian ve işlemci hızı eleştirileri göz ardı edilebilir sanırım. :) Telefonun rakiplerine göre artıları da var çünkü.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Şuraya göre bu ay sonunda Türkiye'ye giriş yapacak ve fiyatı da 1100-1200 TL arası olacakmış (Nokia’nın buraya verdiği bilgiymiş). Eğer bu gerçek olursa symbian ve işlemci hızı eleştirileri göz ardı edilebilir sanırım. :) Telefonun rakiplerine göre artıları da var çünkü.
Nokia N8 fiyatı kontratsız olarak 1.100 – 1.200 TL bandında olacak diyor ama kontrantsız telefon satışı ya int üzerinden olur yada N9 çıktığında :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Nokia N8 fiyatı kontratsız olarak 1.100 – 1.200 TL bandında olacak diyor ama kontrantsız telefon satışı ya int üzerinden olur yada N9 çıktığında :D

İnternet üzerinden alırız zaten. :) Sanırım hepsiburada, hızlıal gibi alışveriş siteleri için bu rakam. 1250'ye kadar ok.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
2000 tlye yakın olur ya da tam olursa o telefon buraya hiç gelmesin satılmaz çünkü:)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Yaa 1500tl, veya 1300 üstü olursa millet gider wave alır ya da bakar öyle telefona:) Ben olsam öyle yapardım mesela, ha badanın gelişmesini beklemek var işin ucunda o kadar.:d

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Wave falanda nerden çıktı,eğer n8 pahalı gelirse C7 var oda harika
nokia_c7_frosty_metal_overview_755x512.png

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
symbian olan telefondan uzak durun derim cok rahat değil web ve msn uygulamalarında, alacaksan eger bir iphone 4 almanı isterim veya android işletim sistemli telefon veye htc hd2 hem android hemde windows işletim sistemi kurabiliyorsun , bir iphone da yapabileceklerini düüşün birde symbianda :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
İphonede video kayıt yapılıyordu doğru ya:)

yrss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Demek ki hakkında bilgiye sahip olunacak biri değilmişsiniz ki kulağıma çalınmamışsınız. Bence bırakın "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" muhabbetini yoksa aşağıda göreceğiniz üzere ezilirsiniz.

N8'de ne kullanıldığına dair en ufak bir fikriniz yok değil mi, hala Symbian 9.4+S60v5 kullanılıyor sanıyorsunuz anlaşılan? Ama belki de haklısınız, biz yanlış yapıyoruz (mesela) iPhone 4'ü iOS 1.0'ın eksikleri ve yanlışları ile değerlendirmeyerek...

Zaten olaya bu şekilde baktığınız sürece sizin için olmaz, bunu hepimiz anladık yorumunuzdan.

Symbian işletim sisteminin yapısından gerçekten anladığınızdan emin misiniz? Görüldüğü üzere aslında pek anlamadığınızı bizlere itiraf edemiyorsunuz ama hiç olmazsa kendinize itiraf edebiliyorsanız http://forum.shiftdelete.net/symbian/176035-os101-isletim-sistemleri-teknik-rehberi.html ve http://forum.shiftdelete.net/symbian/176037-symbian-ve-s60-rehberi.html başlıklarına bakıp biraz bilgilenin, en azından kendinizi daha falza bu şekilde küçük düşürmeyin.

Yani sizin gibi düşünmeyen, sizin öncelik ve beklentilerinize sahip olmayan ve bu yüzden Symbian'ı seçenler akılsız oluyor, öyle mi? Haddinizi bilseniz iyi edersiniz!

Ne hikmetse bunu yapan sizmişsiniz gibi duruyor, insan önce aynaya bir bakmalı değil mi?

Ben de öyleydim ve hala öyleyim, ee şimdi ne oldu? Yanlış bildiklerinizle ve bilmediklerinizle kaç kişiye destek yerine köstek olarak başlarını yaktınız acaba?

Hem madem bu kadar bilgili birisiniz, mesela (kaç kişiye önerdiğinizi bilmediğim için X diyeceğim) X kişiye önerdiğiniz Android'in aslında bir spyware olduğunu (bkz: http://forum.shiftdelete.net/androi...-bir-spyware-sirketi-oldugunun-ispatidir.html) biliyor muydunuz acaba?

Google'ın ne olduğu aslında belli, cevap için yukarıda en son verdiğim bağlantıyı incelemenizi öneririm.

vallaha şevkle okudum yaaa azına sağlıkk...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bence Android işletim sistemli bir telefon al.. Samsung'un çok güzel modelleri var..

okanb3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Böyle bir cevap bekliyordum zaten. GeceBekcisi'nin klasik her cümleyi alıntılayarak, ayrı ayrı açıklama yapıp, karşısındaki insanı cevap veremez hale getirme taktiği. Söylenecek bir şey yok.*

Nokia konularında dikkatli gezinin. GeceBekcisi heryerde. :D Bir gün sizi de alıntılayabilir! :D:D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
para var huzur var anasını satayım...:) para yok huzur İslam'da..:)