Nokia, Linux'u Çok Kullanacak

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Nokia, yaptığı bir açıklamayla; yeni nesil ürünlerinde Linux'u daha fazla tercih edeceklerini duyurdu. Ne de olsa firma, bir internet şirketi olma yolunda ilerliyor.

Nokia, dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi konumunda. Kendi ürünleri için geliştirdiği Symbian işletim sisteminin yanı sıra Linux'u da kullanarak piyasaya sunduğu ürünlerle, rakiplerine gol atan firma, bu konudaki radikal seçimini daha da güçlendireceğini ve önümüzdeki yıllarda Nokia markalı ve Linux işletim sistemli cihazlar duyuracağını açıkladı. Nokia'nın finans yöneticilerinden Rick Simonson'ın açıklamaları, firmanın yeni vizyonu olan internet şirketi olma yolunda hızla ilerlediğinin de bir başka göstergesi.

:: Nokia sizce bir internet şirketi mi?

SDN – http://shiftdelete.net

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Nokia spokesman Kari Tuutti, "We will expand that range, and we believe that the role of Linux will grow."

Nokia sözcüsü kari tuutti açıklamasında : "Sahamız genişleyecek ve bunda linux'un büyük rolü olacagına inanıyoruz" dedi.

alıntı : neowin.net

düzeltir özür dileriz ...

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bi işe yaramaz :P

nokıa gerçekten büyük bir şirket ama internettee adını pek duymadım. sadece web sayfasında :D:D telefonlarda artık linux destekliyor ya hehe :D :D

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Neden Windows Mobile gibi kurulu bi' tezgah varken, Linux'la uğraşmak istesinlerki?

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Jerusalem dedi ki:
Neden Windows Mobile gibi kurulu bi' tezgah varken, Linux'la uğraşmak istesinlerki?
işletim sistemine ödediği onca parayı düşürmek istemesi neden olabilir ...

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Jerusalem dedi ki:
Wolker dedi ki:
Jerusalem dedi ki:
işletim sistemine ödediği onca parayı düşürmek istemesi neden olabilir ...
Symbian kendi yazılımları değil mi?
Demekki artık PCsel Sisteme ve hızlı bir şekilde geçip, sürekli ilerleyen ve devasa bir platform haline gelen linux daha mantıklı geldi ...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
nokia connecting people yaparsa tutar gider.

mute_62

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linuxa geşmesi hem lisans hemde linux kullanıcılarını kendi taraflarına cekmek gibi güzel bir düsünce sanırsam

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaşasın açık kaynak, kahrolsun MS :D