Nokia Firmware Update Pr 2.0

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Nokia amca Pr 2.0 Anna kod adlı güncellemeyi tamamlamış.
Değişenler ;
* Yeni simgeler . (Bence gerçekten çok hoş olmuş :)
* Yeni Web Browser (Eskisinden daha hızlı lakin görüntülere bakarak hala Android browser hızına yetişebilmiş değil.)
*En çok istenilen dikey konumda qwert klavye .
* Ve batarya ömründe %25 performans sağlanıyor(muş).
*Birde Pure font. (Bazı uygulamalarda font sorunu yaşanıyordu. Bu fontu önceden yayınlamıştı zaten. )

Kötü olan ise şuan sadece X7 modelinde yüklü. N8(im) için hala duyuru yapılmadı. Bakalım Londra'da saat 10.00 da Nokia amcadan açıklama bekleniyor.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
BakaLım inş. geLir de günceLLeriz N8 : )

atoubo06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
inşallah güncelleriz bu arada N8in yazı tipi değiştirilebilir haberiniz olsun :) :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Güncelleme gelsin anında görüntü ile upload edeceğim söz :)
E7_Cam3andCam9_V1_DONE.jpg
photogallery_landscape_new.png
homescreenx7_010411.jpg

• New redesigned QWERTY keyboard
• More main screens (so far we know there is a 4th) and gliding effect on them.
• New Widgets
• New version of Qt 4.7 preinstalled
• Performance improvements and bug fixes, 25% more in the battery.
• New interface gallery
• New Calendar
• Integrated Swype -(Split Screen)
• May bring new versions of the apps that come with the Symbian ^ 3
The UI change below (shown by Nokia at MWC) I’d think would be in PR3.0 but Symbian Latino notes “notable changes in the general UI”.

---------- Post added at 11:23 ---------- Previous post was at 11:07 ----------

scr000001.jpg

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
hani ya çıktı mı acaba çok merak ediyorum :) C7 çok şık olacak gibi duruyor bu arayüzle :)

---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 11:40 ----------

Atoubo ®©™;1776529 dedi ki:
inşallah güncelleriz bu arada N8in yazı tipi değiştirilebilir haberiniz olsun :) :)

nasıl yapıyoruz onu :)

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
süper olacak...her güncellemeyle telefon hızlanıyor bununla nasıl olacak bakalım....

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Güncelleme geldiğinde kim yakalarsa bu konudan haber versin de biz de faydalanalım arkadaşlar. :) Teşekkürler bilgilendirme için.

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
nedense bu güncelleme haberi içime bi heyecan kattı ya :):) çıksada C7'mizi harika bir hale soksak gerçi şuanda da çok iyi ama, yeni özellikler daha bir havalı yapacak telefonu, C7'ye NFC desteğide geliyor bildiğim kadarıyla buda çok iyi..

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
nedense bu güncelleme haberi içime bi heyecan kattı ya :):) çıksada C7'mizi harika bir hale soksak gerçi şuanda da çok iyi ama, yeni özellikler daha bir havalı yapacak telefonu, C7'ye NFC desteğide geliyor bildiğim kadarıyla buda çok iyi..

Nfc :D cok iyi olacak gelse de bir görsek :) su an mobileshell kullanıyorum zaten onunla harika bir görsellik var telefonda :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Nfc :D cok iyi olacak gelse de bir görsek :) su an mobileshell kullanıyorum zaten onunla harika bir görsellik var telefonda :)

Evet, zaten bu Anna'da da SPB Mobile Shell'den etkilendiklerini düşünüyorum... :)
Yine de Android için yeni çıkarttıkları (SPB Shell 3D) daha cafcaflı duruyor... :/

[video=youtube;hVU84J1ShSQ]http://www.youtube.com/watch?v=hVU84J1ShSQ&feature=player_embedded[/video]

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Evet, zaten bu Anna'da da SPB Mobile Shell'den etkilendiklerini düşünüyorum... :)
Yine de Android için yeni çıkarttıkları (SPB Shell 3D) daha cafcaflı duruyor... :/

[video=youtube;hVU84J1ShSQ]http://www.youtube.com/watch?v=hVU84J1ShSQ&feature=player_embedded[/video]

bizede cıkar diye düşünüyorum cünkü ilk android için cıkmıstı zaten adamlar bu programla telefonu bastan yaratıyorlar :) arkadaslara verdiğimde telefonu bunda numarayı nerden yazcaz diye soranlar cok oluyor :D zor ama kişiselleştirebildiğimiz için başkasına zor bence :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Umarım Symbian için de çıkar bu 3d versiyon, çok afilli görünüyor. :) Bir de diyorum yeni bir firmware ile cpu'yu da biraz oc yapsalar, ne bileyim 800-850 falan çok rahat olur ve sıkıntı yaratmaz bence N8 ve C7 için. Çok şey mi istiyorum? :D

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Umarım Symbian için de çıkar bu 3d versiyon, çok afilli görünüyor. :) Bir de diyorum yeni bir firmware ile cpu'yu da biraz oc yapsalar, ne bileyim 800-850 falan çok rahat olur ve sıkıntı yaratmaz bence N8 ve C7 için. Çok şey mi istiyorum? :D

:D senin telefonla ne yaptığını merak eder oldum :D

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Çok uğraştım ama olmadı :) Çekirdek hızını bi şekilde değiştirdim. Ama bu seferde cihaz açmadı. Yani firmwarenden çok donanımsal bir kısıtlama var gibi. Rus amcalarda uğraşıyor takipdeyim onları. :) Bu arada programın 3D beta sürümü hazır bir kaç gün içersinde symbian içinde çıkacak :)

---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

hani ya çıktı mı acaba çok merak ediyorum :) C7 çok şık olacak gibi duruyor bu arayüzle :)

---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 11:40 ----------

nasıl yapıyoruz onu :)

Hafıza kartında Resource adlı klasörün içine "Fonts" adlı bi klasör açıyorsun ve fontları buraya kopyalıyorsun. Telefonu aç kapa yeni font tamamdır. Bu güncellemede kullanılan "Pure" fontunu yükleye bilirim istersen ?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Çok uğraştım ama olmadı :) Çekirdek hızını bi şekilde değiştirdim. Ama bu seferde cihaz açmadı. Yani firmwarenden çok donanımsal bir kısıtlama var gibi. Rus amcalarda uğraşıyor takipdeyim onları. :) Bu arada programın 3D beta sürümü hazır bir kaç gün içersinde symbian içinde çıkacak :)

---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

Hafıza kartında Resource adlı klasörün içine "Fonts" adlı bi klasör açıyorsun ve fontları buraya kopyalıyorsun. Telefonu aç kapa yeni font tamamdır. Bu güncellemede kullanılan "Pure" fontunu yükleye bilirim istersen ?

yok teşekkürler ama hani flipfont un fontları var ya onlardan Equinox , Musclehead ve Zemke Hand bunları nasıl bulurum :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ne yazık ki bahsettiğin fontlara baktım ama türkçe desteği yok.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ne yazık ki bahsettiğin fontlara baktım ama türkçe desteği yok.

teşekkürler :) C7yi usb den bağlayınca ilk resource de private de vs klasör olusturup düzenleyebiliyordum aygıt sürücüsünü yükleyince bir türlü yapamadım o klasörlerde herhangi bir değişiklik aygıt yöneticisinden kaldırdıgımda da aynı sonuc :) sanırım bir çözüm yok :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
teşekkürler :) C7yi usb den bağlayınca ilk resource de private de vs klasör olusturup düzenleyebiliyordum aygıt sürücüsünü yükleyince bir türlü yapamadım o klasörlerde herhangi bir değişiklik aygıt yöneticisinden kaldırdıgımda da aynı sonuc :) sanırım bir çözüm yok :)

Ya telefonun kapalıyken yapacaksın. Yada hafıza kartını direk bilgisayara takacaksın. Ya da (telefonun hackli ise) dosya yöneticisi ile kopyalama yapacaksın. Yada benim gibi Uda dosyasını modifiye edip ( örnek olarak bütün programlar artık kurulu geliyor :P ) içine gömeceksin.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ya telefonun kapalıyken yapacaksın. Yada hafıza kartını direk bilgisayara takacaksın. Ya da (telefonun hackli ise) dosya yöneticisi ile kopyalama yapacaksın. Yada benim gibi Uda dosyasını modifiye edip ( örnek olarak bütün programlar artık kurulu geliyor :P ) içine gömeceksin.

tüm bu dediklerini yeni güncellemeyle yapmak dha akıllıca olack sanırım :) o zaman konusuruz yine olur mu :)

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
off 2,0 gelmedi gitti bide ertelendi ama daha fazla bekletmeseler ve n8' imin bir anna ' ya ihtiyacı var =)

atoubo06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
oda gelir ondan sonra herkes pr 3,0 ister :D :D

MuJuR_CoCuK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kullanılacabilecek modeller sadece bunlarmı arkdaşlar _? :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
yok ya ANNAsını BELLEdiler bu işin :D bir türlü çıkarmadılar amerikada C7ler için çıktığını söylüyorlar forumlarda

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
güncellemek iyidir telefon hızlanıyor