Nokia 8 Sirocco ve Nokia 5.1 Plus için Android 10 Sızdırıldı.

Bu konuyu okuyanlar

Mustafa Deliktaş

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
3,292
Reaksiyon puanı
2,239
Puanları
113
COVID-19 salgını yüzünden teknoloji firmalarının bir çoğu gerek donanım gerek de yazılımsal olarak çalışmalarında sekteye uğradı. Haliyle bu durumdan piyasaya sürülmeyi beklenen güncellemeler de gecikti. Ancak sızan haberlere göre Nokia 8 Sirocco ve Nokia 5.1 Plus için Android 10 güncellemelesinin de yolda olduğunu söyleyebiliriz.

nokia_5.1_plus_x5_android_10_leaked.jpg


HMD Global'in bootloader kilit açma politikası tartışılabilir bir konu olabilir fakat firma yine de hızlı güncelleme programı ve ufak yazılımsal değişiklikler sebebiyle Android takipçilerinin beğenisini kazanmış durumda. Giriş segmentte Nokia 2.2 ve orta segmentte Nokia 7.2 de olduğu gibi HMD Global, Android 10 güncelleme sözünü tutmuştu.

Daha önceden de Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7 Plus, Nokia 7.1 ve Nokia 9 PureView için benzer beta sürümlerini resmi güncelleme sunulmadan önce internete sürdüğü gibi bu beta sürümünü Kıdemli XDA Üyesi hikari_calyx ortaya çıkardı. Nokia 8 Sirocco'nun ilk Android 10 güncellemesi için Ocak 2020'nin sonlarında çalışmalara başlanmıştı. Nokia 5.1 Plus içinse bu tarihin daha yakın zamanlarda olduğu biliniyor.

Şimdilik Nokia 8 Sirocco için Android 10 sürümü kurulum dosyasını kurtarma modunda flaşlayarak kurulabiliyor fakat Nokia 5.1 Plus modelinde kurulum için root vs. işlemleri gerekmekte. HMD Global resmi olarak bu sürümleri yayınlamadığından yükseltme işlemleri garanti durumunu etkileyebilir ve kurulum yapmadan önce sitemizin bundan sorumlu olmadığını belirtmek isterim.
 
Son düzenleme:
Üst