Nokia 6600 Slide - Kayıt

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bakü'den nokia 6600 slide elime geçti.
Hattımı taktığımda ; beni arayabiliyorlar fakat ben arama yapamıyorum.

Bu sorunu nasıl giderebilirim ?
Telefonun hiç bir belgesi yok elimde.

Burgazko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anladığım kadarıyla yurtdışından gelmiş IMEI numarası kayıtlı deil... Yanlışmı anladım bilmiyorum. Eğer öyleyse telefoncular eski kayıtlı bir telefonun IMEI numarasıyla seni cihazın numarasını değiştirebiliyorlar. Bunun için bir yazılım da mevcut bildiğim kadarıyla. Uğraşmak istemem dersen bi telefoncuya götür onlar bi miktar ücret karşılığında halleder, uğraşırım dersen internette araştır IMEI numarası değiştirmeyle ilgili bişeyler çıkacaktır karşına, kendin de yapabilirsin. Bunun için daha önceden kaydedilmiş, kullanadığın bi telefonun IMEI numarası lazım sana...

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Peki , önceden kullandığım bir telin imei numarasını nı bu telefon için kullandığım taktirde diğer telefon da da bu sorun olucak mı.
Yoksa 2 side sorunsuz çalışır mı ?
Cevabın için teşekkür ederim.

Burgazko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok fazla bilgi sahibi değilim, ama yinede kıyıda köşede kalmış, eski model, artık kullanmadığın bi telefonun seri numarasıyla değiştirmen daha garanti olur. Bilgisayarcı bi arkadaşım yapmıştı bunu daha önce ordan biliyorum. Zaten yapılan şey yasal deil... İki telefonu da aynı anda kullanmak sıkıntı çıkarabilir. Diğer seçenek faturasını bulup yasal olarak kaydettirmek olabilir, o da elinde olmadığına göre zor. Ayrıca yurtdışından aldığın telefonun faturasını gümrükte onaylattırman gerekiyor. 3-4 sene önce benim başıma gelmişti bu imei kayıt olayı yeni sayılırdı o zamanlar. Telefonu yurtdışından aldım gümrükte onaylattırmaya gittiğimde sadece fatura onayı için 100 $ gibi uçuk bi para istediler... Bende vermedim. Türkiyede en fazla 1 hafta kullanabildim ondan sonra kullanamadım. Bidahaki gidişimde aldığım ülkede sattım telefonu... Kısa süre sonra da böyle bişey yapılabildiğini öğrendim. Sattığıma pişan oldum ama iş işten geçmişti artık...

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
anladım , akşama doğru bir araştırayım vakit bulunca.
alel acele geldiği için fatura vs yok .
teşekkür ederim.