Nokia 6220 Classic İncelemesi

Bu konuyu okuyanlar

Numan54

Öğrenci
Katılım
7 Ağustos 2009
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
6220-inceleme.jpg

5 megapiksel kameraNokia 6220 Classic; Xenon flaş, aktif lens koruyucu, 30 fps VGA video çekimi ve TV çıkışı gibi özellikleriyle çekim konusunda iddialı olduğunu gösteriyor. Tabi ki özellikleri bunlarla sınırlı değil. Symbian'ın gelişmiş yazılım özelliklerine GPS, HSDPA ve Feature Pack 2 özellikleri de eklenmiş. Müzik çalar özellikleri ise görülmeye değer diyerek incelememize başlıyoruz.
nokia6220_classic1.jpg


Genel Özellikleri:

  • 2.2" 16M-renk QVGA çözünürlüklü ekran
  • Symbian 9.3 OS, S60 3.2 UI
  • ARM 11 369 MHz CPU ve 128 MB RAM
  • 5 megapiksel kamera (aktif lens koruyuculu ve Xenon flaşlı)
  • HSDP'lı 3G desteği
  • Dört-band GSM desteği
  • A-GPS destekli GPS
  • Kısa ve hafif kasa
  • 120 MB kullanıcı hafızası
  • microSD kart girişi (8GB'a kadar yükseltilebilir)
  • RDS'li FM radyo
  • TV çıkışı
  • Ofis belgelerini görüntüleme
  • USB ve Bluetooth v2.0
Eksiklikleri:

  • Wi-Fi yok
  • Xenon flaş lensin altında kalmış
  • Pratif olmayan çekim tuşu
  • Ucuz görünümlü tuş takımı
  • Ekran daha büyük olabilirdi

Kutu İçeriği


Ürün geniş, ince, şık bir kutu içinde geliyor. İçinden telefonun dışında TV çıkışı kablosu, USB kablosu, kulaklık, 1 GB hafıza kartı ve şarj cihazı çıkıyor.

Tasarım ve Malzeme

nokia_6220_classic.jpg


Ön kısımda kullanılan plastik malzeme bize kalitesiz gibi gözüktü. Tabi bu görüşe katılmamakta serbestsiniz. N81, N78, N96 gibi modellere nazaran tasarım biraz zayıf kalmış. Fakat arka kapak parmak izi tutmuyor. Bu hoşumuza gitti.
2.2 inçlik ekranın üstünde videolu görüşme için kamera bulunuyor. microSD girişi sol alt kısımda konumlandırılmış. Sağ kısımda ise ses kontrol tuşları ve kamera çekim tuşu bulunuyor. Fakat tek elle tutarak tuşa basmaya çalışırsanız telefonu yere düşürebilirsiniz. Açıkçası çekim tuşu pek pratik bir yerde değil. Üst kısımda ortada ise her zamanki gibi açma kapatma tuşu bulunuyor. Altta ise microUSB girişi, şarj girişi ve 2.5mm'lik kulaklık girişi bulunuyor.
Telefonun arkasını çevirdiğimizde yatay olarak yazılmış NOKIA yazısı görüyoruz. Tabi ki bizi ilgilendiren bu değil; 5 megapiksellik Carl Zeiss kamera. Kameranın bir yanında lens koruyucu anahtarı, bir yanında ise Xenon flaş bulunuyor. Arka kapağı çıkardığımızda 900 mAh Li-ion BP-5M batarya ile karşılaşıyoruz. Bu size 250 saate kadar bekleme süresi, 3 buçuk saate kadar da konuşma süresi vaat ediyor.


Ekran


Ekran için ilk söyleyeceğimiz şey iyi bir görüntü sunması. 6220 Classic resim görüntüleme ve günışığında okunabilirlik konusunda bizden tam not alıyor. Fakat 2.2 inçlik ekran GPS haritalarına göz atarken biraz küçük kalabiliyor.
Ekran için ilk söyleyeceğimiz şey iyi bir görüntü sunması. 6220 Classic resim görüntüleme ve günışığında okunabilirlik konusunda bizden tam not alıyor. Fakat 2.2 inçlik ekran GPS haritalarına göz atarken biraz küçük kalabiliyor.

Telefon

Evet, şimdiye kadar saydığımız özellikler de telefon özellikleriydi ancak şimdi görüşme özelliklerinden bahsediyoruz. 6220 Classic'in ses çıkış seviyesi 70.7 dB. Bu değer Nokia N82 ile aynı, Sony Ericsson C702'den düşük, Samsung G800'den ise yüksek. Hoparlörler çok fazla ses çıkartamıyor ancak yine de tatmin edici.
İşletim Sistemi ve Menüler

Symbian 9.3 işletim sistemi kullanılan telefonda 3rd Editon serisindeki arayüz tercih edilmiş. Fakat hepsi bu değil. Feature Pack 2 de ayırca ek özellikler sunuyor. 6220 Classic benzerleri arasında menülerde görselliğe en çok önem veren model diyebiliriz. 4 farklı görünüm modu var. Özellikle 3 boyutlu ikonlar hoşunuza gidecek. Ayarlarda ayrıca 3 farklı bekleme modu bulunuyor: kapalı, yatay ve dikey. Yani telefonunuz kendi halindeyken ekrandaki menülerden bahsediyoruz. Symbian'lı telefonlardan alışık olduğumuz, açık olan uygulamaları gösteren "uygulama yöneticisi" ise en altta yatay halde çıkıyor.
Hafıza ve İşlemci

369 MHz CPU ve 128 MB RAM işletim sisteminin performansına gerçekten önemli katkılar sağlıyor. Symbian'lı bir telefona göre bu rakamlar yeterli. Yani uygulamaları çalıştırırken "hafıza/bellek yetersiz" gibi uyarılara çok daha az rastlayacaksınız.
108 MB'lık dahili hafızanın yardımına 1 GB'lık hafıza kartı koşuyor. Kutudan çıkan 1 GB'lık hafıza kartını 8 GB'a kadar herhangi bir microSD kart ile değiştirebilirsiniz.
Müzik Çalar

6220; MP3, AAC, eAAC+ ve WMA başta olmak üzere birçok ses formatını oynatabilen bir müzik çalara sahip. USB bağlantısıyla telefonunuza kolayca müzik transfer edebiliyorsunuz. Müzik çalarda istediğiniz şarkıya erişmek ise çeşitli kategorilendirme seçenekleriyle çok kolaylaştırılmış. Ayarlarda ise ön tanımlı ve kişiselleştirilebilir 5 ekolayzır, görsellik ve animasyon, sağ -sol ses dengesi, Stereo açma kapama ve gürültü dengeleme ayarları bulunuyor.
Video Oynatıcı

6220'de video oynatıcı olarak Real Player tercih edilmiş. Tam ekran modu da bulunan video oynatıcıbizden geçer not alıyor.
Radyo

RDS ve Görsel Radyo özellikleri radyo keyfini zirveye taşıyor. Hoş bir arayüzü var ve otomatik tarama özelliği bulunuyor.
Resim Galerisi

Resimleri görüntüleme konusunda 6220 vasat bir performans sergiliyor. 3 boyutlu gezme, kişiselleştirilebilir slayt şov özellikleri bulunmayan galeride resimler 8x yakınlaştırılabiliyor. Yakınlaştırma işlemi hızlıca gerçekleşiyor.
Kamera

5 megapiksellik kamera ile en fazla 2592 x 1944 piksel fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi oto-fokus ve Xenon flaş özellikleri bulunan 6220'de ayrıca flaş uyarı ışığı da var. Bu ışık flaş patlamadan önce uyarı olarak yanıp sönüyor. Ayarlarda beyazlık dengesi, ISO hassaslığı, keskinlik ve zıtlık ayarları var. Geotagging (konum işaretleme) özelliği videolarda da kullanılabiliyor.
Video Kayıt

30 fps VGA çözünürlüklü video kaydı memnuniyet verici. Videolar MPEG-4 formatında kayıt ediliyor. Beyazlık dengesi otomatik ya da elle seçilebiliyor. Ayrıca gece modu ve renkli efektler de mevcut. DVD kalitesine yakın çekim yaparken dikkat etmeniz gereken şey, hafızayı çok çabuk doldurabileceği.


Kaynak : http://www.mobilzirve.com/nokia-6220-classic-incelemesi/
 

jungeman

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
3,006
Reaksiyon puanı
67
Puanları
48
Fiyatta belirtirsek daha yardımcı olur.
 

Rom.

Rektör
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
Son zamanlarda çok duydum bu modeli, tasarımı ve özellikleri son derece güzel bana göre :)
 

Numan54

Öğrenci
Katılım
7 Ağustos 2009
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
fiyat olarak ortalama 475 TL civarı
 

Numan54

Öğrenci
Katılım
7 Ağustos 2009
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
sorusu olan varsa bilgilendirebilirim
 
Üst