Nokia 5800 XpressMusic Sorunlu Mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Birkaç gündür Nokia'nın yeni dokunmatik ekranlı müzik telefonu 5800 XpressMusic ile ilgili donanım sorunları olduğu söylentileri dolaşıyordu. Peki sorun cihazları toplatır mı?

Üretilmiş ve satışa çıkmış bir ürünün servislere çağırılması şirketler için normal şartlarda ağır etkileri olan, hatta mali açıdan hiç sevilmeyen durumlardır. Hele böylesi küresel kriz günlerinde hiç tat vermez. Nokia'nın yeni dokunmatik ekranlı müzik telefonu 5800 XpressMusic'in belirli bir tarihten önce üretilenleriyle ilgili olarak yaşanan donanım sorunu nedeniyle servislere çağırılması söz konusu.
yeninokta1235760060.jpg

Arızalanan eski kolonlar
Mobile-review'daki Rus arkadaşlarımız olayı yeni bir makaleyle daha ilginç hale getirdiler. Buna göre resmi şirket kaynağıyla bir nevi tasdiklenen sorun, cihazın kolonlarının nem nedeniyle zaman içinde hışırdamasına ve daha sonra sesin bozulmasına neden oluyor. Finliler olayı anladıkları zaman Araştırma & Geliştirme birimine yetkili yollamışlar ve durum değerlendirmesi yapmışlar. Sonuç olarak sorunun birçok cihazda olduğu ve Nokia'nın kolon üreticisini değiştirmeye karar verdiği belirtiliyor.
nokta1235760092.jpg

Daha askeri duran yeni kolonlar
Bu sebeple Ocak 2009'dan önce üretilen ürünler büyük ihtimalle bu sorunla karşılaşılabileceği belirtiliyor. Nokia'nın Avrupa ve Asya PR yetkilisi Victoria Eremina Rusya'daki arkadaşlara problemin çözüldüğünü ve her sorunlu telefonun servis merkezlerinde ücretsiz olarak tamir edileceğini açıklamış. Umarız bu sorundan çok fazla kullanıcı zarar görmez.
:: Böyle bir sorunla karşılaştıysanız forumda bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yazan: Cem Sünbül
SDN - http://shiftdelete.net

lovemeorhateme

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kesinlikle bahsi gecen konu benim nokia 6288 imde mevcut su an.3. kez tamire gitti ve bi ay dolmak uzere bi care bulamadılar.sıfırını alacagım bi bes gun daha gelmezse.bu telefonda bari bu modelinde olmasa imis bi hatası.istedigim telefon bu idi yani

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Vah vah... Nokia büyük zarar edecek kesin.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bu n78 dede var takılan kolonlar bi halta yaramıyor.

Eshreff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5800 almistim.

ilk bi kac gun konusma yaparken karsi tarafin sesinin alcalip yukseldigini farkettim. sorunu arastirdim baya ve gordugum sey inanilmazdi.

http://www.youtube.com/watch?v=2veHZcKCEPE

evet nokia fabrikalarinda 5800 icindeki kulak hoparlorunu ters takmislar ve son derece yaygin olan bir sorun bu. eger basina gelen varsa, cozum yolu youtubeda.

Yönetici: Eyvallah Yankı, etiketleri ekledim. :)

lovemeorhateme

Asistan
Reaksiyon puanı
2
evet gecen de yazmıstım benim garantideki telefonu tamir edemediler.yenisini yolluyorlar.sanırım tedavisi de yok :D

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iphone çakmasından anca bu beklenir.kardeşim dokunmatik ekranı yapma ya yapamıyosun.birşeyi açmak için 2-3 kere basıyosun ekrana ya.insanı çileden çıkarıyor.yapma şu dokunmatiği bi daha allah aşkına nokia yapamıyosun işte dokunmatik ekran olmasa mükemmel bir telefon ama ekran yüzünden kullanışlılığı bozuluyor.bi de yanına kalem vermişler zaten.ben kalemle kullandıktan sonra ne anladım bu işten.xpress music le kalemin ne alakası var pda mı bu.çok yanlış bence.dokunmatik ekranın iphone gibi olmasını istiyorsa apple'a ücret ödeyecek ve özelliklerine apple multitouch (r) markasını koymak zorunda bunu da koyamazlar zaten.iphonu beğenmiyor olabilirsiniz fakat onun gibi dokunmatik ekranı hiçbir telefonda göremiyeceksiniz.bence iphone dan başka dokunmatik ekranlı telefon almak istiyosanız almayın.tuşlu telefon alın gerçekten eziyet oluyor.n96 alın mesela.daha iyisini yapılana kadar en iyisi iphone'nun multitouch özelliği.ben dinledim ikisinlede müzik nokianın apple'nın ses kalitesinden bir farkı yok aynı hemen hemen

uykucu1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone çakmasından anca bu beklenir.kardeşim dokunmatik ekranı yapma ya yapamıyosun.birşeyi açmak için 2-3 kere basıyosun ekrana ya.insanı çileden çıkarıyor.yapma şu dokunmatiği bi daha allah aşkına nokia yapamıyosun işte dokunmatik ekran olmasa mükemmel bir telefon ama ekran yüzünden kullanışlılığı bozuluyor.bi de yanına kalem vermişler zaten.ben kalemle kullandıktan sonra ne anladım bu işten.xpress music le kalemin ne alakası var pda mı bu.çok yanlış bence.dokunmatik ekranın iphone gibi olmasını istiyorsa apple'a ücret ödeyecek ve özelliklerine apple multitouch (r) markasını koymak zorunda bunu da koyamazlar zaten.iphonu beğenmiyor olabilirsiniz fakat onun gibi dokunmatik ekranı hiçbir telefonda göremiyeceksiniz.bence iphone dan başka dokunmatik ekranlı telefon almak istiyosanız almayın.tuşlu telefon alın gerçekten eziyet oluyor.n96 alın mesela.daha iyisini yapılana kadar en iyisi iphone'nun multitouch özelliği.ben dinledim ikisinlede müzik nokianın apple'nın ses kalitesinden bir farkı yok aynı hemen hemen
iPhone çakmasıymış, PEH! :4:

Jose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim arkadaş aldı daha bir sorun yok bakalım elektronik işi birazda şans .

gülgül

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
banada hediye geldi 5800 ama memnun değilim sağ üst kısımda hafif açıklık var,kapanıyodu ve sesinde gitme ,ekranda donma yaşanıyordu,tekrar açmak için telefonu defalarca açmayı deniyordum fakat nokia yazısı gelip kalıyordu.yeni sürüm yüklediler bu yüzden ,henüz sorun yaşamadım ama üst kısımdaki açıklık mevcut ve telefondanda soğudum tabii sorunlar yine yaşanırmı bilmem ama yaşanırsa hemen servise yollamayı düşünüyorum,ve merak ettiğim bişey daha varki kasa açığı sorunu garanti kapsamındamıdır bu durumda ne yapmalıyım?yeni yükledikleri sürümde kırmızı olması gerekirken gri bundanda sıkıntıdayım..cevap lütfen :(

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Sağ üst kısımda hafif açıklık var derken neyi kastettiğinizi anlayamadım ancak herhangi bir Nokia Club'a gidip sorunları ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız yardımcı olacaklardır.