Nokia 5800 internet sorunu..yardım..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon kafasına göre belli aralıklarda internete bağlanıyo ve bi yerden bi şeyler indiriyo haliyle her bağlanışında benim 2 kontör uçuyo (2 kb bi şey indiriyo)...bi programdan olabilir diye düşünüyorum ama işlem kaydında sadece kontörlerin gittiği zaman vs. gösteriyo..hangi programın buna neden olduğunu bulabilirmiyim...ya da bi bilginiz var mı?
tel in internetini kapatınca böyle bi sorun kalmıyo tabiiki ama ben istediğim zamanda internete girmek istiyorum..

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefona ve symbian' a ne kadar hakim olduğunu bilmediğim için belki bildiğin şeyleri söyleyebilirim. aklıma gelenler menü tuşuna basılı tutarak arka planda açık olan ve çalışan programları görebilirsin. bunların arasındaki bir program internet istiyo olabilir. en kötü ihtimalle yüklediğin programları söyle arasından bu olabilir diyelim :)

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
menü tuşundan bi şey görünmüyor...yüklü programları söyleyeyim..
garmin xt
gooogle harita
slick msn
opera mini
freesigner
zip
freeunrar
handwave
tunin.fm

bunlar yüklü telde bi kaç tane daha var ama onlar olmaz

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
symbian programların çoğunda şu aralar virüsler geziyo benim tel 6120 classic ona yüklerken telefonun kendi virus felan yazdı uyarı verdi devam etsinmi dedi hayır dedimde kurtuldum Allahtan en güzeli tele format atıp orjinal kendi programları ve temalarıyla kullanmak ;) benden tavsiye

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Şimdi arkadaşım uygulama olarak değil de işlemlerden bakarsak daha kesin bir sonuç elde ederiz diye düşünüyorum. http://forum.shiftdelete.net/cep-te...ks-gorev-yoneticisi-uygulamasi-[symbian].html buradaki görev yöneticisi uygulamasını kullanabilirsin.
tunin.fm uygulaması bir radyo uygulaması mı?
Verdiğin listeye göre opera mini veya slick sadece internet kullanan yazılımlar. Bunların ayarlarından otomarik başlatma seçeneklerini sonlandırabilirsin.
Garmin yahut google harita uygulamalarda görünmüyorsa interneti kullanmaları da mümkün değil zaten.
Bir de çok rastladığım bir sorun olarak Fring kurulu mu? Bu uygulama otomatik olarak başlar default olarak.

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
verdiğin uygulamanın dokunmatik ekran desteği yok malesef...tunin.fm bir internet radyo uygulaması..fring de yüklü değil ve hiç de yüklemedim...

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Doğru bunu atlamışım.
Tunin.fm senden habersiz arka planda data çekiyor olabilir. Sıradan silerek bulmaya çalış. Başka bir yol yok görünüyor.

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
alabula konuya daha hakimdir ama yinede ben fikrimi söyleyeyim. bence fring yüzünden oluyo olabilir. bende de fring yüklüydü ve her telefonu açtığımda o da açılıyodu (sanırım bir bug yüzünden) onu sildim, fring yerine slick kullanmanı önerebilirim.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
alabula konuya daha hakimdir ama yinede ben fikrimi söyleyeyim. bence fring yüzünden oluyo olabilir. bende de fring yüklüydü ve her telefonu açtığımda o da açılıyodu (sanırım bir bug yüzünden) onu sildim, fring yerine slick kullanmanı önerebilirim.

Estağfirullah kardeşim.
Ama arkadaşım fring yüklü değil demiş. Yoksa ben de Fring'e yükleyecektim tüm suçu. Çünkü izinsiz sualsiz kendisi otomatik açılıyor.

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kendisi "fring te yüklü" yazmış ben mi yanlış gördüm :)

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
fring de yüklü ben de hiç yüklemedim yazıyor ne demek istemiş tam analamadım ama yüklü değil olarak yorumladım ben:)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
suç google haritanın da olabilir. harita bilgilerini indiriyodur belki

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fring yükle değil arkadaşlar eksik yazmışım pardon alabula anladı ama yinede :) ..neyse artık ben sıradan sileyim dediğiniz gibi....saolun yinede yeni bi fikri yada çözümü olan varsa yazarsa çok sevinirim..

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 5800 kullaniorum programlarin çoğu interaktif olduğundan sürekli bağlanti istiyor, bağlanti erişim noktasini sil gerektiğinde ekleyerek kullan aldiğim ilk ay 25o lira fatura ödedim bende :)

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet onu değiştirmeyi biraz geçde olsa akıl ettim ama hangi programın bunu yaptığını daha bi türlü bulmadım..6 saat aralıklarla internet bağlantısı kurmaya çalışıyor yani bana arka planda çalışsan programları gösterebilen bi program lazım..

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Herhangi bir görev yöneticisi uygulaması ile görebilirsiniz.
Sitede mevcut olan JBakTaskman ile işlemlere de bakarsanız görebilirsiniz.

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bi program yüklemesende o telefon bağlaniyor :D dediğim gibi yap en basiti..

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
JBakTaskman ı arama'dan bulamadım ben bi link verebilirmisin acaba...bi de bi şey farketttim garmin e ne zaman girsem 2 kontör gidiyor eskiden böyle bi şey olmuyordu noldu da şimdi böyle bi şey olmaya başladı acaba..

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40

AfTerDarQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu sorun çözüldümü bilmiyorum, buna benzer bir problem de ben yaşıyordum.
Biraz önce çözdüm paylaşmak istedim.
Gmail hesabımı kurmuştum arada sırada bakarım diyerekten. Meğerse o sürekli internete bağlanıp senkronizasyon yapıyormuş... Şimdi anladımki kapamadan önce programı "çevrim dışı ol" demek gerekiyormuş.