Nokia 5800 İle Yeniden!

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokianın tüm dünyada satış rekorları kıran mobil cihazı 5800 yeniden piyasaya girmeye hazırlanıyor. Makyajlanan 5800'a dair detaylar burada!

Nokia'nın ilk dokunmatik ekranlı ve Symbian S60 5.sürüm işletim sistemime sahip akıllı telefonu 5800; özellikleri itibariyle iPhone 3G ile kıyaslanması, karizmasına biraz leke sürse de; bu durum satış rekorları kırması için bir engel teşkil etmedi. Tüm Avrupa'da ciddi bir satış grafiği yakalayan 5800, hem Symbian'ın hem de Nokia'nın gücünü bariz bir şekilde ortaya koymuş oldu.
Yeni_5800XM_haber_21250919935.png

Cihazın kasa ebatları ve kullanılan malzeme olarak klasik 5800XM'den farkı yok ancak yeni renkler ve çizgiler cihaza ayrı bir hava katmış.
Nokia cephesi de olumlu gelişmelerin ışığından yola çıkmış olacak ki 5800 için bir makyajlama operasyonuna girdi. Bu doğrultuda Nokia 5800 Navigation Edition adıyla efsaneye yeni bir boyut kazandırma çabasına giren Nokia, yenilenen cihazda hem şekil hem de içerikte küçük değişikliklere gidecek.

Dış Görünüş, Kutu İçeriği, Yazılımsal Yenilikler
Öncelikle dış görünüşteki makyajlama ilk dikkat çeken unsur. Ön yüzün çevresi ve köşeler son derece şık, krom görünüşlü bir malzemeyle çevrelenmiş, her iki yüzde de siyah renkler hakim. Yazılımsal manada da küçük yeniliklere sahip olan cihaz; Ovi Maps ile birlikte araçta ve yürüyüş esnasında kullanılabilecek, sesli navigasyon hizmetine sahip olacak.
Yeni_5800XM_haber_11250919953.png
Kutu içeriği olarak da oldukça zengin sayılabilecek donanımlarla gelecek yeni 5800. Araç kiti, şarj cihazı, cihaz tutucu gibi donanımlar cihazın sıfatını tamamlar nitelikte.
Hem dış görünüşünden hem de içeriğinden de anlaşılacağı üzere, adının hakkını fazlasıyla hak eden bir cihaz olarak karşımıza çıkan Nokia 5800 Navigation Edition'ın yılın 3. çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.
:: Yeni 5800 sizce ülkemizde ilgi görür mü?
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

RONEO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu çok güzel bir haber... cihazı bir arkadaşım almıştı.. inceleme fırsatım oldu.. gözüme çarpan tek eksikliği kamerasının 3 mp olmasıydı. umarım bu yenisinde minimum 5 mp e cıkarırlar...

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bu çok güzel bir haber... cihazı bir arkadaşım almıştı.. inceleme fırsatım oldu.. gözüme çarpan tek eksikliği kamerasının 3 mp olmasıydı. umarım bu yenisinde minimum 5 mp e cıkarırlar...

Malesef kamera 3.2MP olarak kalacak.
Yeni cihazın tüm artıları yazıda belirtilenlerdir.

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
nokia hep aynı şeyi yapıyor yazılıma bir patch ekliyor veya donanımı biraz jan-jan hemen başka bir telefon. biraz pause etse. :)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
nvidia gibi aynı ürünü allayıp pullayıp ismine birşeyler ekleyip satıyorlar :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Dün darty'de biraz kurcalama fırsatım oldu.
Dış görünüşü gerçekden güzel. özellikle samsung modelleri ile kıyaslanınca çok daha klas bir duruşu var.

yazılıma gelince olayın rengi değişiyor. menüler alışılagelmiş sybian menüsü. mutlaka geliştirilebiliyordur fakat varsayılan halide güzel olmalı ki müşteriyi cezbetmeli.
anasayfada widgetların olmaması da bir eksi özellik (yada ben bulamadım)
dokunmatik ekranın tepki süreside olduka iyi fakat kaydırmayı deniyemedim zamanım olmadı.

bu cihaz hakkında hala ciddi şüphelerim var diyebilirim.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bence görür güzel telefon..:)

globy7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkdaşım yeni aldı biraz kurcaladım gerçekten hoş bir telefon :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
cep telefonundan navigasyon yazılımı kullanma alışkanlığı maalesef ülkemizde çok sık kullanılmıyor. en azından benim çevremdekiler hiç kullanmıyor.

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende bu telefondan var
Çoğu konuda başarılı bence tek sorun iphone kadar hareketlere duyarlı olmaması
yani telefonu yan çevirdiğinizde bazen tepki vermeyeliyor ama çok can sıkan bi sorun değil(nadir olan bi durum).Fotoğraf kalitesi iyi ama bunun yanında video başarılı denemez.Diğer özellikleri güzel ve sorunsuz çalışıyor.En güzel özelliği tabii ki navigasyon.İnternette forumları araştırırsanız farklı navigason programları yüklendiğini görürsünüz.Kendi üzerindeki sürüm 7 günlük deneme versiyonu.Televizyona bağlanabilme özelliğide güzel bir özellik,kutuda verilen kabloyla kolayca bağlayıp müzik dinleyebilir video izleyebilirsiniz.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Navigasyon yazılımları konusunda Symbian ve Windows Mobile tabanlı uygulamalar oldukça güçlü. Tabi cihazların sinyal seviyeleri de genel manada oldukça iyi. Cepten navigasyon yazılımı kullanma alışkanlığımız pek yok gibi görünse de son dönemde cep telefonu satışlarında "Kamerası kaç megapiksel bunun?" gibi soruların ardından "GPS var mı bunda?" gibi arayışlar öne çıkıyor. Şu ana kadar navigasyon odaklı bir akıllı telefon yoktu. 5800'ın bu manada biraz daha ömrünü uzatacağını düşüüyorum.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
tercih edersem bunun tek sebebi fiyatının uygun oluşu

sukruyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bu cihazı almadan önce IPHONE ve SAMSUNG İ900Omnia ile karşılaştırdım ve her ikisinden de +fazlası var eksiği yok 14/07/2009 da hepsiburada.com ' dan aldım ve çok şık kullanışlı hatta bugün fiyatı düşmüş daha'da düşer alacak olanlara tavsiye ederim hepsiburada.com da kıyaslama ve karşılaştırma yaparsanız görceksiniz.

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
5800 XM'de de navigasyon yazılımı GARMIN,NDRIVE,SYGIC vb... çalışıyor.Navigation edition almaya gerek yok yani.

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Merakla bekliyorum bu telefonu. Güzel olacağından hiç şüphem yok.