Nofollow ve dofollow bağlantılar

Bu konuyu okuyanlar

ugurturkoglu

Öğrenci
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Seo hakkında bir kaç araştırma yapmış olanlar nofollow ve dofollow ile karşılaşmış olmaları oldukça yüksek bir ihtimaldir. Kişiler bunları kafa karıştırıcı olarak görebilir ve daha fazla araştırmaktan vazgeçebilir. Basit olarak bu yazımda nofollow ve dofollow linkler den bahsedip nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.




[h=3]1.Nofollow Bağlantı Nedir ?[/h]

rel=nofollow nedir



Nofollow bağlantı Yüksek hit alan ve oldukça popüler olan siteler veya bloglarda spamları engellemek amacıyla google tarafından oluşturulmuş olan bir değişkendir.Bir link - bağlantı- 'nın “rel” değerini “nofollow” olarak ayarlamak, ayarladığınız linkin sizin web siteniz ile alakalı olmadığını ve bilgilerinizin verilmemesini google'a iletir.




Nofollow bağantının yaratıcısı google peki o bu konuda tam olarak ne diyor diye merak ediyorsanız işte çevirdiğim şekiliyle bunu söylüyor yada ben söylemeye çalışıyorum :)




Genel olarak, biz onları takip etmeyiz. Esasen, nofollow kullanımı, genel web Grafikten hedef bağlantıları çıkarmamıza neden olur. dikkat etmek önemlidir. "
Popüler ve etkileşime açık olan bir blogun çokca yorum alması gözlenen bir durumdur. Bu durumu kendi lehlerine çevirmek isteyenler de olacaktır.İnsanlar kendi sitelerine link almaya çalışacaklardır. Yani spam yorumcular. Backlink kazanmaya çalışanlar vs. Olsun yorum yapıp link versinler bana ne zararı olacak dememek gerekir. Çünkü web siteniz popülerliğinizi kaybedebilir ve cezalandırılabilirsiniz. Seo açısından NoFollowun kullanımı




<a href="http://www.siteniz.com" rel="nofollow"> Metin </a>




Şeklindedir.

[h=3]2.Dofollow Bağlantı nedir ?[/h]



dofollow nedir



Dofollow ise Nofollow'un tam tersi olarak çalışır. Nofollow bağlantı da google backlink olarak görmez. Dofollow da ise backlink olarak görür ve oldukça önemli bir bağlantıdır. Siz bir siteye verdiğiniz linki dofollow olarak veriyor iseniz o siteye referans oluyorsunuz demektir . Kısacası backlink veriyorsunuz. Aynı şekilde Pagerankı yüksek bir siteden dofollow link almak ta bu sefer sizin sitenizin değerini artıracaktır. Tabi burada sitenizin pagerankından düşük sitelerden çok almamaya dikkat etmek gerekir.




Dofollow bağlanıtının kullanımı ise :




<a href="http://www.siteniz.com" rel="nofollow"> Metin </a>




şeklindedir.

[h=3]3.Özet[/h]


Nofollow ve dofollow dan kısaca bahsedip seo için nasıl kullanılacağınıda göstermiş olduk. Nofollow bağlantının yorum alanlarında kullanılması fayda sağlayacaktır . Bunu bir kalkan olarak düşünebilirsiniz. Görüldüğü üzere dofollow nofollow dan biraz daha üstün görünüyor. Dofollow link almak yararınıza olacaktır diyerek Nofollow ve Dofollowun seo açısından önemine burada nokta koyalım.

Kaynak http://ugurturkoglu.blogspot.com
 

Son mesajlar

Üst