Nod 32

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xeus10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Popülerliği giderek artan antivirüs yazılımlarından biri olan NOD32 de kendisini yeniledi. Türkçe sürümü de bulunan bu antivirüs yazılımı, Kaspersky ve Norton 360 2.0 gibi yazılımların yanında yerlerde sürünse de, kullanıcılar tarafından tercih edilmeye devam ediyor. İlgililerine duyuralım istedik.

bugün güncel yazılımlar bölümünde yayınlanan yazı ama benim dikkatimi daha çok

Türkçe sürümü de bulunan bu antivirüs yazılımı, Kaspersky ve Norton 360 2.0 gibi yazılımların yanında yerlerde sürünse de

kısmı çekti sizcede dogrumu???

ben norton kullanıcısıyım yorumlarınızı bekliyorum

PcMaKeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xeus10 dedi ki:
Popülerliği giderek artan antivirüs yazılımlarından biri olan NOD32 de kendisini yeniledi. Türkçe sürümü de bulunan bu antivirüs yazılımı, Kaspersky ve Norton 360 2.0 gibi yazılımların yanında yerlerde sürünse de, kullanıcılar tarafından tercih edilmeye devam ediyor. İlgililerine duyuralım istedik.

bugün güncel yazılımlar bölümünde yayınlanan yazı ama benim dikkatimi daha çok

Türkçe sürümü de bulunan bu antivirüs yazılımı, Kaspersky ve Norton 360 2.0 gibi yazılımların yanında yerlerde sürünse de

kısmı çekti sizcede dogrumu???

ben norton kullanıcısıyım yorumlarınızı bekliyorum

sana bişey söylüyüm bu konu hep açıldı daha öncede bunun gibi konular açıldı tartışıldı neymiş kasperkymiş nod32 miş vs... gidiyor.

tek gerçek var o da şu nod32 aldı başını gidiyor kasperky son 2 senedir nod32 nin gerisinde kaldı ama kasperkyde tercih edilebilir antivirus olarak .Bu size kalmış birşey.Norton deyince ilkdefa senden duyuyorum norton 360 ın nod32 den iyi oldugunu bunu iddaa etme sakın gülerler dalga geçerler.

So olarak kafamıza göre konuşmayalım yapılan antivirus teslerine bakalım tabi uluslararası resmi olanlarına

PcMaKeR

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
PcMaKeR sen gel en iyisi benim deneyimlerime bakalım. Daha 2 hafta önce kullandığım antivirüs programının lisansı doldu ( Norton 360 v2). Bende bunun üzerine kolay lisans bulunabildiği için Kaspersky Internet Security kurdum.Zaten geçici olarak kurmuştum ; hiçbir zamanda bilgisayarımı korumayı adam gib beceremedi ; lisansı bitince sildim. Ne kursam ne kursam diye düşünürken aklıma Eset Smart Sec. geldi onu kurdum. Demo(kısaca bir süreliğine yasal diyelim :) ) update etmeyi beceremedi bir türlü. İşin aslını sonra buldum.Program bilgisayarı koruyacağım diye kasarken kendisinin internete olan erişimini engellemiş :D O derece akıllı bir program.Hani olursa Esetin sunucuları hacklenir millete orada virüs bulaştırılır falan filan.Geleceği görüyor galiba. Hadi update yaptım sonunda. Sistemi az yoruyor bu kesinlikle doğru ona karşı çıkmıyorum,eski bilgisayarlara da nod32 kuruyorum ama kendi bilgisayarıma bir daha asla kurmam.Az kasması virüs korumasından çok şey alıp götürüyor. En kötü özelliği ise virüslü dosyaları sadece siliyor,yani onaramıyor hiçbir türlü.Oysa Norton 360 onarabiliyordu bir kısmını ! Hepsini onarmıyor tamamda bütün dosyaları da silmek gerekmiyor en azından. Geçen hafta sonu da nod32'yi silip tekrar Norton 360 v2 'yi kurdum. Şu anda en iyi norton sürümü.Eskiye nazaran varlığı neredeyse hiç hissedilmiyor.Hatta günde birkaç kere arkaplanda virüs taraması yapıyor onlarda da sistemde herhangi bir yavaşlama hissedilmiyor. Benim kişisel görüşüm Norton 360 v2 kasperskyden ve nod32'den çok daha iyi şu durumda.Diğer programları denemediğim ve bu yüzden onlar hakkında yorum yapamadığım için Norton en iyisidir diyemiyorum şu an için.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
nod u kullandım açıkçası pek memnun kalmadım nedeni virüsü tanıyor ama illa sisteme bulaşması gerekki öyle işe yarıyor ki o saatten sonra öyle bir programı ben ne yapayım 2.si virüslü dosyayı onaramıyor bana hiç denk gelmedi özellikle usb disklerden bulaşan virüsleri zahmetsizce bilgisayarınıza bulaştırıyor :D cihazımda 3 aydır antivir pre kullanıyorum çok memnunum nedenlerine gelince sistemi yavaşlatmıyor güncel virüsleri sorunsuzca tespit ediyor ve virüs bulaşmış dosyaları sorunsuzca onarabiliyor ;) norton panda ve kasper de bu alanda çok başarılılar ama sistemi çok yavaşlatıyorlar bence çok büyük bir eksi ve P2P kullanıyorsanız çok sorun yaşamanıza neden oluyor :S

Çıkladayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nod32 kullanıyorum memnunmusun dersen memnunum kaspersky gibi herşeye ötüp durmuyo pc me gelende geçende girio uğraşmıyom karantina delete filan hiç...

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
nod32 çok sağlam norton nod32 nin yanından bile geçemez tartışmaya gerek yok performans/virüs tanımada tek geçilir nod32.

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:
PcMaKeR sen gel en iyisi benim deneyimlerime bakalım. Daha 2 hafta önce kullandığım antivirüs programının lisansı doldu ( Norton 360 v2). Bende bunun üzerine kolay lisans bulunabildiği için Kaspersky Internet Security kurdum.Zaten geçici olarak kurmuştum ; hiçbir zamanda bilgisayarımı korumayı adam gib beceremedi ; lisansı bitince sildim. Ne kursam ne kursam diye düşünürken aklıma Eset Smart Sec. geldi onu kurdum. Demo(kısaca bir süreliğine yasal diyelim :) ) update etmeyi beceremedi bir türlü. İşin aslını sonra buldum.Program bilgisayarı koruyacağım diye kasarken kendisinin internete olan erişimini engellemiş :D O derece akıllı bir program.Hani olursa Esetin sunucuları hacklenir millete orada virüs bulaştırılır falan filan.Geleceği görüyor galiba. Hadi update yaptım sonunda. Sistemi az yoruyor bu kesinlikle doğru ona karşı çıkmıyorum,eski bilgisayarlara da nod32 kuruyorum ama kendi bilgisayarıma bir daha asla kurmam.Az kasması virüs korumasından çok şey alıp götürüyor. En kötü özelliği ise virüslü dosyaları sadece siliyor,yani onaramıyor hiçbir türlü.Oysa Norton 360 onarabiliyordu bir kısmını ! Hepsini onarmıyor tamamda bütün dosyaları da silmek gerekmiyor en azından. Geçen hafta sonu da nod32'yi silip tekrar Norton 360 v2 'yi kurdum. Şu anda en iyi norton sürümü.Eskiye nazaran varlığı neredeyse hiç hissedilmiyor.Hatta günde birkaç kere arkaplanda virüs taraması yapıyor onlarda da sistemde herhangi bir yavaşlama hissedilmiyor. Benim kişisel görüşüm Norton 360 v2 kasperskyden ve nod32'den çok daha iyi şu durumda.Diğer programları denemediğim ve bu yüzden onlar hakkında yorum yapamadığım için Norton en iyisidir diyemiyorum şu an için.
katılıyorum nortonun tüm sürümleri gelişmiş artık kasmıyoda en azxından güvende hissettiriyo öyle olmasaydı çogu şirken norton almazdı

bende 512 mb ram
2.4 işlemci
var hiç kasma yok

PcMaKeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:

ben nortona kötü antivirus demiyorum ama nod32 yle kıyaslayınca biraz geride kalıyor.Tabi herkesin görüşü farklı herkes kendine göre kullanımına göre yorum yapar.Nod32 kulllanın ama lisanslı olanını fixli c.racklı vs. değil.Nortonda aynı herşeyin lisanslısını kullanmakta fayda var. Brn nod32 1 yıllık lisanslı kullanıyorum 1 senedir bir problem yaşamadım .Tabi kullandığınız antivirus sizin hangi sitelere girdiğinize ne indirdiğinize ne ile uğraştığınıza bağlı. Zamanın da w.arez denen zıkkımla çok uğraştım.Birçok viruslu siteden kaldım gezdim ama hiçbirşey olmadı msndende aynı şekilde tüm arkadaşlşarıma virus bulaştı ama bana değil.Birazda size kalmış birşey uyanık olmak gerek.Bazen Dosya uzantılarını sezmek gerek.Mail içinde gelen linklere tıklamamak gerek mümkünse tarayıcıda açmak gerek vs... daha birçok şeyden virus gelir.Ama dikkatli olursanız normalin üzerinde antivirus bile size yetebilir.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bikaç yıl öncesine kadar warez vs. vs. çok uğraştığım için sistem korumam kav + mcafee firewall, adaware, defender falandı, artık uğraşmadığım için kurmuorum artık. hatta bana kalsa windows'a antivirüs de kurmicam ama işte ara sıra oluyo ki bi dosyadan şüpe ediyosunuz, bu gibi durumlar için kendini pek göstermesin die eset smart'ı kurdum, firewall olayını da çıkarmış oldum aradan, o orda sessizce takılıyo, ben de en azından bi antivirüs var diyebiliyorum.

makina p4 3.0 775, 2.0Ram ama ben yine de norton un gereksiz zorladığını düşünüyorum bu XP de de öyle Vista' da da öyle