Nikon d7100 endiselerim.dslr kullanan herkesten fikire ihtiyac var

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
arkadaslar gecenlerde Fotograf makinasi almayi dusunuyordum tabi o sirada dslr makinalarada bir göz attim calisma mantiklari falan.derken fikir sahibi olmak icin d7000 kullanma klavuzu okuyordum 300 sayfa falandi.derken o konuyu unuttum gittim.

taki bugun kiz arkadasima gelen bir maili acincaya kadar (haberi yok henuz).
mediamarketten siparisiniz gonderildi d7100 18-105 lens falan.
kiz arkadasim surpriz yapmak istemis sanirim.
ilk once sevindim.ama ardindan ya ben bu makinayi kullanamaz hakkini veremezsem diye dusunmeye basladim.
ne yapsam acaba ögrenebilirmiyim bu cihazi? yoksa gerimi gondermek gerekir .kafam karisti gitti.
hemen hemen yarim maas verilen makinayı kullanamazsam anlami kalmaz diye dusunuyorum.
ne yapmami önerirsiniz acil fikir önerisi olan varmı:glare::glare:tesekkurler

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
güncel

- - - Mesaj Güncellendi - - -

fikri olan??

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiç korkmana gerek yok. İlk defa kullanmanın verdiği sıkıntılar olabilir. Aynı set bende de var. Ben daha önce başka DSLR kullandığım halde D7100 alınca 2 hafta cihaza alışma süreci geçti. Otomatik modda biraz kullan. Araştırdığın her yerde ISO-Diyafram-Enstantane üçlüsünü görmüşsündür. Bunları kullanmayı zamana bırak. D7100 ile kocaman bir kullanma kılavuzu geliyor. Kafana takılan konuları bularak çözebilirsin. Makine çok kaliteli. İnternette gördüğün toz problemleri seni caydırmasın. Gerçekten severek kullanacağın bir makine olacak.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Hiç korkmana gerek yok. İlk defa kullanmanın verdiği sıkıntılar olabilir. Aynı set bende de var. Ben daha önce başka DSLR kullandığım halde D7100 alınca 2 hafta cihaza alışma süreci geçti. Otomatik modda biraz kullan. Araştırdığın her yerde ISO-Diyafram-Enstantane üçlüsünü görmüşsündür. Bunları kullanmayı zamana bırak. D7100 ile kocaman bir kullanma kılavuzu geliyor. Kafana takılan konuları bularak çözebilirsin. Makine çok kaliteli. İnternette gördüğün toz problemleri seni caydırmasın. Gerçekten severek kullanacağın bir makine olacak.

:)
makinayı iki haftadır kullanıyorum okadarda zor değilmiş
ilk başlarda çektiğim fotolar birşeye benzemiyordu ama her geçen gün daha güzel resimler çekmeye başladım
şimdi ikinci lens araştırıyorum 35 mi yada 50mm mi alsam diye
toz problemi var evet test amaçlı en kısık diyaframda gökyüzünü çektim bir iki tane toz vardı,
acaba dedim gerimi versem .nikonu aradım gönder değiştirelim istiyorsan ama her makinada toz olduğunu olacağını bunlara takılmamak gerektiğini temizlenebilir olduğunu söylediler.ama göndermedim ,artık sorun yapmıyorum

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ilk başlarda çektiğim fotolar birşeye benzemiyordu ama her geçen gün daha güzel resimler çekmeye başladım
lens almak için acele etme zaten zamanla hangisine ihtiyacın olacağını netleştirirsin

ne güzel sevgiliymiş allah mesut etsin:D

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
toz problemi var evet test amaçlı en kısık diyaframda gökyüzünü çektim bir iki tane toz vardı,
acaba dedim gerimi versem .nikonu aradım gönder değiştirelim istiyorsan ama her makinada toz olduğunu olacağını bunlara takılmamak gerektiğini temizlenebilir olduğunu söylediler.ama göndermedim ,artık sorun yapmıyorum

35mm f/1.8 gerçekten kaliteli ve keskin bir lens. Alırsan kesinlikle pişman olmazsın.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen takipteyim şu an o lensi fiyatı 550 civarı şöyle bir indirim denkgetirip alacağım

Ben sıfır Karfo-Karacasulu garantili 600 tl ye aldım. Pişman değilim. Yeni hedefim 12-24 f/4 geniş açı. Ama onu sıfır almak baya zor. Makinenin fiyatı kadar var neredeyse. 2. el bulmaya çalışacağım.

DeJong

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu dışı olacak ama kuzeni filan var mı sevgilinin ? :huh:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nikon 12-24 f/4 yerine tokina 11-16 tavsiye ederim hem çok daha ucuz ve hemde emin olun daha keskin ve tatminkar bir lens.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
önce bir öneriSigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM Lensmakine alacağınız zaman'' şikayetim var''diye yazarsanız ilgili sitede firma adını girin ve kameraların yaptığı arızaları ve servis sorunlarını bulabilirsiniz.Ben 5500d yi bekliyorum