Nikon D3000 mi? yoksa FUJIFILM HS25 EXR mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ykk07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
nikon d3000 diyenler fotoğraf hakkında bildiklerinizi yazar mısınız veya o makina hakkındaki? fujifilm diyenler çatır çatır yazmış siz susmuşunuz sadece! ÇOK ilginç değil mi sizce de?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tek kelimeyle Fuji HS25 derim!.. 2 tane gelişmiş makro prg. harika!.... makro'nun tam hakkını veriyor! keskin ve net renkler ve genel çekimlerde keskinlik ayarları şaşırtıcı derecede yüksek kalite de... 3 farklı panorama programı ise ona da bravo!..
24mm bana yeterli geldi!.. canlı renkli keskin net slaytlara önem verenler için HS25 idealdir!.. şu sıralar büyük Migroslar da fiyatları daha da düştü HS25'lerin.. yalnız tek olumsuz yönü pil kondisyon durumunu gösteren informasyon yok! onun için yedek şarz edilebilir 4 kalem pili ve mini şarz aletini beraber taşımak lazım... Genel de panorama ve manzara çeken bir kullanıcı olarak HS25'den çok memnunum..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
fuji yi begenmeyen arkadaşlar canon veya nikon da fuji x-pro 1 e yada fuji xe-1 e ni rakip makina göstersenize ayrıca bilmediginiz bir nokta daha vr o övdügünüz makinaların lenslerini hangi marka yapıyor bi araştırın bakalım dünyada en iyi fotograf çeken adam hangi makina ile çekim yapıyor bi araştırın sonucu görün sonra canon u nikon u övün tek kelime fuji canon nikon a lensleri ile birlikte o kadar para vermektense ex-1 al bak bakalım canon falan yetişebiliyormu

wahset0010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
S

SDN Okuru

SDN Okuru
hs 25 al gitsin profesyonel ve zengin değilsen nikon canon almak aptallık fujifilm hs25 hs 28 harika makinalar.

Besonnen

Asistan
Reaksiyon puanı
1
alısverişe cıktığım zaman hemen herkeste fuji görüyorum her nedense nikon cuydum sonradan fuji sevmeye başladım ama nikonu kimse gecemez bunu söylim cokta prof değilim ama söylenenle göre nikondan vazgecme tabiki satış sonrası hizmetin ne kada oldugunu bilmiyorum fotografcı arkadaşların daha tecrübeli olduğu için yorumları onlara bırakıyorum :)

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bence Tercihini Nikon Yada Canon Olarak Değiştirmelisin Canondan 550 d 600 d Nikondan d3100 yada d3200 d5100 yada 5200 Olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence nikon coolpix l310 bile fujifilmin en profosyonelinden iyi

Right

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
D3000 ile Hs25 farklı segmentlerin cihazlarıdır.Biri slr yani lensi değişebilen.Diğeri slr-like yada megazoomlu diye adlandırdığımız cihazdır.İkisi arasında tercih yapmak gerekirse benim tercihim Hs25 yada Hs28 olur ki ikiside aynı cihazdır.Nedenler sıralamak gerekirse
1)Lens değiştirme ihtiyacı yok(900 liralık bir cihaza makine parasından daha fazla para verip lens almak saçma geliyor bana)
2)Full hd video
3)Pratik kullanım
4)Türkçe menü
5)Uygun fiyat
6)Otomatik hdr çekim özelliği
7)İso hassasiyeti
8)Tek lens kullanımı olduğu için kolay taşıma

Kesinlikle Nikon diyen arkadaşlarım neye göre kime göre Nikon ve ayrıca Nikon L310 Fujifilm'in en profesyonelinden bile daha iyi diyen arkadaşım;bana profesyonel kavramını açıklar mısın?Lensi her değişebilen yada kasa yapısı büyük olan her cihaz senin için profesyonel cihaz mıdır ?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
D3000 tabiki gidip yarı profesyonel makineye o kadar para vermeye gerek yok.D3000 alın fotoğrafçılık ilginizi çekerse yeni lensler veya yeni makineyle yolunuza devam edersiniz.

Fullframe dışı bütün makineler yarı prof olarak geçer buna d3000,d90 550d vs dahil

- - - Mesaj Güncellendi - - -

D3000 ile Hs25 farklı segmentlerin cihazlarıdır.Biri slr yani lensi değişebilen.Diğeri slr-like yada megazoomlu diye adlandırdığımız cihazdır.İkisi arasında tercih yapmak gerekirse benim tercihim Hs25 yada Hs28 olur ki ikiside aynı cihazdır.Nedenler sıralamak gerekirse
1)Lens değiştirme ihtiyacı yok(900 liralık bir cihaza makine parasından daha fazla para verip lens almak saçma geliyor bana)
2)Full hd video
3)Pratik kullanım
4)Türkçe menü
5)Uygun fiyat
6)Otomatik hdr çekim özelliği
7)İso hassasiyeti
8)Tek lens kullanımı olduğu için kolay taşıma

Kesinlikle Nikon diyen arkadaşlarım neye göre kime göre Nikon ve ayrıca Nikon L310 Fujifilm'in en profesyonelinden bile daha iyi diyen arkadaşım;bana profesyonel kavramını açıklar mısın?Lensi her değişebilen yada kasa yapısı büyük olan her cihaz senin için profesyonel cihaz mıdır ?

İşte bu yüzden sen asla fotoğrafçı olamayacaksın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iki makina arasında kalan arkadaş halen makina almadıysan hs25 carrefour da şu an 699 tl makinayı 4-1-2014 tarihinde aldım

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
canon 550d daha mantıklı nikondan. ama lens derdim olmasın parayı bi kere vereyım dıyorsan fuji. unutma her lens yaklaşık 1000 tl. fuji de o kadar kotülenecek bir makina değil

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş Bende Çok araştırdım slr-Like'ta Fujinin üstüne tanımam bizzat kurcalama şansım oldu mükemmel bi alet nikon falan karıştırmayın sakın. Özellikle fujinin hs25exr ve hs30 modelinin üstüne o segmentte makine yok o fiyata öyle bi kaliteyi ölsen bulamazsın yukarıda ki konuşan arkadaşlarımız tamamen sallamış alayı makineden anlamıyor. Makine alacaklarada tavsiyem fujifilm... Gözü kapalı alabilirsiniz nokta. :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Millet canon nikon siye oluyor anlamıyorum şu popülist yaklaşımlarınızı çok profesyonelsiniz ya hani nikon nikon insaf özelliklerine bak Bi kullan abi al eline hs55 almayı düşünüyorum daha doğrusu alıcam sıktı cidden muhabbetiniz abi yetkili personeli gibi vır vır özellik saymadan kesinlikle nikonmuş açık ara her turlu çekimde eziyor gidip 6000 bine lens al sonra heh abi iyi bak bu de tavsiye git Bi bak tamam fujifilm lensleri kullanılır program falan çekimlerinde neden ? Bir çok ışık ve seri olma konusunda katlıyor ayrıca ilk dijital makine yapan marka

S

SDN Okuru

SDN Okuru
FUJIFILM FINEPIX FNP-HS55 sizce nasıl alcam önerirmisiniz bilen kısıler yardımcı olursa sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
fujifilm hs 25 exr kullanıyorurum canon Eos 1100d de kulladım arkadaşımın yakalaşık bir ay kadar ama fiyat performans olarak bakıldığınada canona o kadar paraya yazık tabiki hs 25 ile 1100d birbirini tam anlamıyla tutmaz ama nerde nasıl hangi modu F degernini filan kullanmasını bilirseniz fuji olcukça iyi ve kullanın kolaylıgı daha kolay bana göre eğer tam bir profesyonel fotografçılk yapkmıcaksanız fuji fiyat oalrakta iyidir yani 1500 1800₺ canon yada nikon a vermeye gerek yok tam profesyonel dersemiz başlangıç olarak Canon EOS 60D 18-135mm veya üstü olmalıdır buda yaklısık 2600 2800 ₺ arasında

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben hs 28 exr vardı prof. oldum artık hep bir markadan ilerledim bna gore canon serisi alın cak kamera canon 7d canon 6 d ve canon 5 d nikon içinde 7100 tabi paranız varsa + lens paranız varsa.. marka onemliyse sizden fotorafcı olmaz canon 650 d nıkon 3100 de bu kmeralara para verilmez yazık suan hs 55 exr var nikonu 2 e katlar hs 28exr super mak dır

Parende_N

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Fujifilmi kullanmadım ama nikon d3... serisi kullanıcısıyım gayette memnunum

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İlgili şikayet sitesinin firma sayfasına baktığımızda 3000 ve 7000 lerde sıkıntı yaşandığını görüyoruz bu konuda Fotoğrafium a gir açılan destek penceresinden kardeşimize sor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hs 28 kullaniyorum bazen yetersiz kaliyo bazende lens degistirmeden tatmin ediyo. Bana sorsaniz simdi fuji alirmisin alinmaz.