Nikola Tesla’nın kehanetleri

Bu konuyu okuyanlar

rohirrim

Profesör
Katılım
21 Kasım 2008
Mesajlar
1,359
Reaksiyon puanı
10
Puanları
0
Nikola Tesla'nın 1926 yılında verdiği röportajdan:
"Mesafenin hiçbir önemi olmadan dilediğimiz an birbirimizi ile iletişim kurabileceğiz. Sadece bu değil, TV'ler veya telefonlarda birbirimizi o kadar net göreceğiz ki sanki karşımızdaki yanımızdaymış gibi. Ve inanın bunu o kadar kadar kolay yapacağız ki bu cihazları cebimizde bile taşıyabileceğiz. Cinsiyet eşitliğinde kadınlar ilk önce eşitliklerini kazanacak ardından üstünlüğü ele geçirecek. Bu erkeklerin fiziksel görünümünü taklit etmekle olmayacak, kadınların zekasının farkına varması ile olacak."


Kitap okumanın çok önemli olduğunu savunsam da günaşırı roman veya hikâye okuyanların saatlerce bilgisayar başında film izleyen, oyun oynayan, sosyal medyada sohbet eden kişiler gibi zamanlarını öldürdüğünü düşünüyorum. Belli bir yere kadar edebiyatın “hafif” formlarını okumak güzel olsa da kişiye yeni bir bakış açısı kazandıracak, geleceği şimdiden görmesini sağlayacak, ufkunu açacak, gerçekleri görmesini sağlayacak bilginin, tarihe isimlerini yazdırmış insanların hayatlarında ve eserlerinde gizli olduğuna inanıyorum. Nikola Tesla kimdir? sorusunun yanıtını arayanları diğer sayfalara yönlendiriyor, kendisinin gazeteci John Bright Kennedy’ye 1926 yılında verdiği röportajı çevirerek aşağıda olduğu gibi paylaşıyorum:

Arıların yaşamı insanların yaşamı olacak

(Yıl: 1926 - John B. Kennedy'nin Nikola Tesla ile Röportajı)
Cinsiyette yeni bir düzen geliyor. Bu düzende kadınlar üstünlüğü ele geçiriyor. Cebe sığan cihazlar ile anında iletişim kurabileceksiniz. Uçaklar radyo frekansları ile gökyüzünde pilotsuz uçacak. Devasa enerji, kablolar olmadan mesafelerin önemi olmaksızın transfer edilecek. Depremler gitgide daha sık yaşanacak. Gelecek ile ilgili bu tahminlerde bulunan Tesla, bunların çok da uzun bir süre geçmeden yaşanacağını da söylüyor. Şu an 68 yaşında olan Nikola Tesla sessizce çalışmalarını sürdürüyor, yardım etmesi gerektiğini düşündüğü dünyayı inceliyor, insan ırkını aşabilecek değişimler ile ilgili fikirler yürütüyor. Uzun ve zayıf görüntüsünün yanında münzevi bir hayat yaşayan bu adam, giydiği kasvetli kıyafeti altında yaşama sabit ve derin bakışlarla bakıyor. Varlık içerisinde olsa da mütevazı bir yaşam sürüyor, neredeyse aşırıya kaçan bir diyetle besleniyor. Su ve süt haricinde hiçbir sıvı almıyor, ergenliğinden bu yana hiç sigara da içmiyor. Kendisi bir mühendis, mucit ve hepsinden önemlisi bir filozof. Bir beynin kitaplardan öğrenebileceği tüm bilgilere takıntısı olsa da dikkatini hiçbir zaman yaşamın dramından uzaklaştırmadı.

[Sırp kökenli] Nikola Tesla, ergenlik dönemlerinin ilk zamanlarında Amerika’ya geldi. İcatlar konusundaki dehası büyük bir ün yapmasına neden oldu. Enerji nakil makinaları ile büyük bir servet kazandı. Bu nakil santrallerini New York, Colorado, Long Island’da kurdu. Yaptığı deneyler elektrik biliminde büyük-küçük tüm ilerlemelerin nedeni oldu.

“Kablosuz sistemin gelişimine bakarsak” diyor Tesla ve şunları söylüyor: “Elektrikteki bu yeni sanatın, insanoğlunun varlığından bu yana yapılmış tüm bilimsel keşiflerden daha fazla insan ırkına yararlar getireceğine inanıyorum. İnsanlığın acı çektiği hastalıkların çoğunun nedeni, ulusların yeryüzünün muazzam büyüklüğü sebebiyle birbirleri ile yakın temas kuramamasıdır.”

İnsanlar telefonları ceplerinde taşıyacak


Tesla sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Kablosuz bağlantı, zekânın transferini sağlayarak birbirimiz ile daha yakın iletişim kurmamıza neden olacak. Bedenlerimizi, maddeleri ve enerjiyi bir yerden başka bir yere transfer (transport) edeceğiz. Kablosuz ağın, tüm dünyaya mükemmel bir şekilde yayılması dünyayı devasa bir beyine dönüştürecek. Her şey, gerçek ve uyumlu bir bütünün parçacıkları olacak. Mesafelerin hiçbir önemi olmaksızın, birbirimizle anında iletişim kurabileceğimiz. Sadece bu da değil, televizyonlar ve telefonlar aracılığı ile birbirimizi yüz yüzeymiş gibi net görebileceğiz ve duyabileceğiz. Tüm bunlar binlerce kilometrelik mesafelerin hiçbiri önemli olmaksızın yapılacak. Hatta bugün kullandığımız telefonlarla kıyasladığımızda, iletişimde kullandığımız bu cihazlar hayrete düşürecek şekilde basit olacak. Bir insan, bu cihazlardan birini ceketinin cebinde taşıyabilecek.

Nakil ve aktarımdaki devrim birkaç yıl sonra olacak


ABD Başkanı’nın yemin töreni, dünya genelinde yapılan bir oyun müsabakasını, yıkıcı bir deprem veya şiddet ile dolu bir savaşı sanki oradaymış gibi göreceğiz ve duyacağız. Enerjinin kablosuz transferi ticari hale geldiğinde, nakil ve aktarım devrim yaşayacak. Şu an bile hareketli resimler kısa mesafelerde kablosuz olarak aktarılabiliyor. Gelecekte ise mesafelerin bir önemi kalmayacak. Gelecek derken birkaç yıl sonra diyorum. Enerjinin kablosuz transferi dünyaya yayıldığında günümüzde kullandığımız metotlar ilkel kalacak.

Buharlı trenler garip antikalar olacak


Buharlı trenler elektrikle çalışan trenlerin yanında ilkel olacak. Tüm tren yolları elektrik ile çalışacak. Eğer yeterli müzemiz olsaydı buralarda, buharlı trenler bir sonraki nesil için garip antikalar olarak sergilenebilirdi.

New York’tan Avrupa’ya birkaç saatte gideceğiz

Kablosuz enerjinin belki de en önemli yararı uçan araçlar konusunda olacak. Bu uçan araçlar yakıt olmadan uçacak. Günümüzde kullandığımız uçak ve zeplinlerin sınırlamaları ve kısıtlamaları bu araçlarda olmayacak. New York’tan Avrupa’ya birkaç saatte gideceğiz.

Uluslararası sınırlar büyük oranda ortadan kalkacak. Bu da şu an yerkürede yaşayan tüm ırkların birleşmesine ve uyum içerisinde yaşamasına doğru atılmış önemli bir adım olacak. Kablosuz aktarım ile yalnızca enerjinin arzı yapılmayacak. Kablosuz aktarım, politik amaçlarla da kullanılacak ve uluslararası çıkarlar birbirleri ile uyumlu hale gelecek. Farklılıklar yaratmak yerine insanların birbirlerini anlamasını sağlayacak.

Gecenin bir vakti günlük gazeteleri kablosuz olarak okuyacağız

Günümüzde enerjinin nakli için kullanılan sistemler antika olacak. Kompakt istasyonlar, günümüzdeki enerji santrallerinin yarısı veya çeyreği boyutunda olacak. Buralar havada ve denizin altındaki operasyonlarımızın temeli olacak. Gündelik yaşamımızda büyük değişiklikler olacak. Günümüzdeki kablosuz alıcıların yerini çok basit cihazlar alacak. Statik ve tüm parazit çeşitleri ortadan kalkacak. Alıcı ve verici cihazlar parazitlenme olmadan çalışabilecek. Büyük olasılıkla insanların evlerinde, günlük gazeteler gecenin bir vakti kablosuz olarak basılacak. Kablosuz enerji ile ısınma, aydınlatma, ev makinaları insanların müdahalesine ihtiyaç duymadan çalışacak.

Yollar paralı olacak, kanatlı ulaşım tekerlekli ulaşımın yerini alacak

Uçan araçlardaki gelişmenin otomobildeki gelişmeyi aşacağını düşünüyorum. Bu ilerlemede Sayın Ford’un büyük katkısının olacağını tahmin ediyorum. Otomobillerin park sorunu çözülecek. Yollar ticari ve normal yollar olarak ayrılacak ve yaygınlaşacak. Katlı park kuleleri büyük şehirlerimizde yükselecek. Yollar çoğalacak ancak sonunda medeniyetimiz kanatlı ulaşımı tekerlekli ulaşıma tercih edecek.

Uzmanlar beni eleştiriyor ama güneş enerjisi kullanılabilir


Sık sık yaşanan volkanik patlamaların da gösterdiği dünyanın alt tabakalarındaki ısı kaynakları sanayide kullanılacak. Bundan 20 yıl önce yazdığım bir makalede güneşin atmosferde yaydığı ısıyı insanların kullanabileceği bir şekle dönüştürmenin yöntemini açıklamıştım. Ancak uzmanlar, hiç bitmeyen devridaim olan bir uygulamayı hayata geçirmeye çalıştığımı söyleyerek hemen beni eleştirmişti. Benim ortaya koyduğum yöntem, üzerinde dikkatlice çalıştığım mantıklı bir yöntemdir.

Cinsiyet ayrımcılığında kadınlar üstünlüğü ele geçirecek

Yeni bir cinsiyet düzeni ortaya çıkacak. Bu yeni düzende kadınlar üstünlüğü ele alacak. Günümüzün kadınları sadece yüzeysel fenomen bekliyor ancak kadın cinsiyetinin ilerleyişi çok daha derin bir şeyin yüzeye çıkmış semptomudur. Kadın ırkının bağrından çok daha güçlü bir fermantasyon çıkacak.

Bu fermantasyon erkeklerin fiziksel yapısını taklit eden sığ bir değişimden dolayı olmayacak. Kadınlar ilk olarak cinsiyet eşitliğini sağlayacak ardından üstünlüğü ele alacak. Bu ise kadınların zekâlarının farkına varması ile olacak. En başından beri sayısız nesiller boyunca kadınların sosyal itaati doğal olarak kısmı bir körelmeye veya en azından zihinsel kalitenin kalıtsal olarak askıya alınmasına neden oldu. Artık biliyoruz ki zihinsel kalitede kadınların etkisi de erkeklerin etkisinden az değil.

Yüzyıllarca uyuşturulmuş kadın beyninin uyanışı sert ve şiddetli olacak

Kadın aklı, erkeklerin akli kazanımları ve başarılarını yapabilecek kapasitesi olduğunu gösteriyor. Gelecek nesiller kadın aklının bu kapasitesinin arttığına şahit olacak. Ortalama bir kadın artık ortalama bir erkek kadar eğitimli olacak. Sonra erkeklerden de daha eğitimli olacak. Çünkü kadın beyninin şu ana kadar uyuşturulmuş kısımları harekete geçmesi için uyarılacak. Bu harekete geçiş, yüzyıllarca süren bir uykunun ardından yaşanacağından çok şiddetli ve güçlü olacak. Kadınlar gelenekleri görmezden gelecek ve yaptıkları ilerleme medeniyetimizi ürkütecek boyutta şaşırtacak. Kadınların girişimlerdeki yeni alanlara dâhil olması, liderliği yavaş yavaş zorla almaya başlamaları, kadınsı duyarlılığı ve hissiyatı önce körleştirecek, ardından yok edecek. Annelik içgüdüsü ölecek böylece evlilik ve annelik tiksindirici bir hal alacak. İnsanoğlu, sonuç olarak arıların mükemmel medeniyetine gittikçe daha çok yaklaşacak.

Kaynak
 

Kadima

Rektör
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Sadece son kısımdaki kadınlar hakkında söyledikleri kehanet. Diğerleri kehanet değil, öngörü :)
 
Üst