Nijer, Cibuti, Eritre Burkina Faso fiso...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Avrupa Birliği’ne girdik diye havai fişek fırlatırken, kendimizi bir anda Arap Birliği’nde bulmuştuk... Şimdi de Afrika Birliği’ne ev sahipliği yaptık.

*

AB olsun, çamurdan olsun be!

*

Neyse...

50 tane Afrikalı geldi.

Aslında 53 tane bunlar...

3’ü mazeret bildirdi, gelmedi.

Lesoto.

Svaziland.

Mozambik.

Sordurdum...

Tarzan’la Ceyn de gelmemiş.

Çita’nın nişanı varmış.

Pigmelerin okulları açıldığı için

Kızılmaske de gelememiş.

*

Matrağı bırakırsak, soru şudur:

"Niye ağırladık bu arkadaşları?"

*

Birleşmiş Milletler Güvenlik

Konseyi Üyesi
olmak istiyoruz;

bize oy versinler diye.

*

Son 20 günde...

İstanbul’da bomba patladı; 18 kişi öldü. Küçükçekmece’de kamyon kasasında havasızlıktan boğulmuş 14 mülteci cesedi bulundu. Konya’da kaçak Kuran kursu çöktü, 18 çocuk öldü. Antalya’da ormanlar yandı, 2 ölü... Ankara’da 49 bebe öldü, kolide verdiler. İzmir’de kadıncağız kataraktını alsınlar diye yattı, rahmini aldılar. Sakarya’da kene, 1 ölü. Ordu’da kene, 1 ölü. Sivas’ta gene kene, 2 ölü. Kilis’te cinnet, 6 ölü. Antalya’da köpük partisi, 3 ölü.

Sivas’ta taradılar, 1 şehit.

Hakkári’de mayın, 1 şehit.

Şırnak’ta pusu, 5 şehit.

Muş’ta karakol bastılar, 1 şehit.

Elazığ’da vurdular, 1 şehit.

Erzincan mayın, 9 şehit.

Şemdinli mayın, 1 şehit.

Şırnak mayın, 1 şehit.

Karacaahmet’ten Selimiye’ye havan fırlattılar. Boru hattını havaya uçurdular. Daha dün Mersin’de canlı bomba patladı, 1 ölü, 12 yaralı... Amasya’da trafik kazası, 5 ölü. Ankara’da aşırı hız, 4 ölü. Malatya’da düğün minibüsü takla attı, 9 ölü. Mersin’de traktör uçtu, 3 ölü. İzmir’de sarhoş şoför, 5 ölü... Tuzla’da işçileri filikaya doldurup, tankerden attılar; 3 ölü.

*

20 günde... Ne etti?

164 ölü.

*

Neye talibiz?

Dünyanın güvenliğine!

*

Gülmekten ölücem... 165 olacak.

Nijer, Cibuti, Eritre Burkina Faso fiso... - Yılmaz ÖZDİL - Hürriyet

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ne kadar alçakça bir yazı bu böyle? 53 adet ülke ile birden bu şekilde haysiyetsizce dalga geçmişsin. Senin gibi yüce(!) bir insanın ayak bastığı toprağa değmemeliler değil mi? Hatta "ağa pohunun üstüne poh olur mu laaa"??

Sonra süper bir gazeteci ustalığı ile, çok alakalı iki konuyu bağlamış, hatta üstüne gülmekten ölme esprisi yapmışsın. Belki maaşın 2.000 YTL'dir ama gelirin tahmin ediyorum 10 katı fazladır..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bir tahmin yürüttüm, bunları yazabilmek için "ek iş" yapıyor olması lazım :D
Mesela olmayan şeyler yazmak, olan şeyleri yazmamak veya farklı yazmak gibi..

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yilmaz özdil helal olsun sana..sonuna kadar destekliyorum seni..yazar müsvettelerinin medyada cirit attiği dönemde senin gibi bir ustanin yazilarini okumak insana iyi geliyor..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Legolas, İran konusunda "adamlar onurlu dış politika yapıyor" dediğini hatırlıyorum şimdi burada ise 53 tane ülke ile dalga geçme haysiyetsizliğini gösteren adama "usta yazar" mı diyorsun? Doğrusu evet, alakasız iki konuyu çok usta(!)lıkla bağlamış.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
gerçekten güzel bir yazı.bu zamanda az bulunacak cinsten.tüm bu olayları buraya bağlamak herkesin işi değil.bundan sonra daha sık takip edicem yazılarını.
sahiden yahu.daha kendimizi koruyamıyoruz.üye olup ne yapıcaz?
1.dünya savaşına Almanya nın yanında girme çabaları geldi aklıma.niye geldi acaba:wassat:

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
afrikadaki madenlerden sudandaki petrolden ve sudanın petrolü gelin siz çıkartın teklifinden hiç haberininz yok afrika şimdiye kadar hep sömürmüş biz ise efendi gibi ortaklık pazar payı kar işletme ekonomik kalkınma istiyoruz.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Adama helal olsun. Bu ülkede böyle bir yazı.. Yazdıklarının doğruluğu hakkında yorum yapmayacağım ama bu yazıyı yazabilecek cesaret.. Vallahi helal olsun diyorum başka bir şey demiyorum.

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilk yarisi asiri irkci olmakla berbaber ikinci yarisi da... katilmadan edimiyecigim