NFC önemli bir özellik mi

JASON1313

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar RN9s ile RN9pro arasındayım hızlı şarj ve kamera farklarını biliyorum SORU: NFC bu zamanda önemli mi ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
NFC birçok teknolojide daha yaygın kullanılmaya başlanıyor. Bankacılık işlemlerinin yanı sıra Huawei Notebooklarda gördüğüm, pratik veri aktarımınıda sağlıyor.

JASON1313

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Cevaplarınız için teşekkürler , yeni bir telefonda olması gereken bir özellik mi

Reaksiyon puanı
8,191
Telefonumda NFC özelliği var ama yıllardan beri 1 kez bile kullanmadım. Şu an için gereksiz bence.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Arkadaşlar RN9s ile RN9pro arasındayım hızlı şarj ve kamera farklarını biliyorum SORU: NFC bu zamanda önemli mi ?

Ben kişisel olarak NFC'yi kendim için çok gerekli görmüyorum. Pandemi sürecinden öncesine kadar kartların temassız özelliklerini bile kapatan bir kullanıcıydım. O nedenle güvenlik zaafiyeti oluşturması sebebi ile bu tarz temazsız alışveriş sunan teknolojileri kullanmıyorum. O sebeple bir akıllı telefonda da olmazsa olmaz olarak gördüğüm bir özellik değil. Bu benim kullanım deneyimim nacizane. Siz de benzer bir kullanım deneyimi veya benim gibi sağlamcıysanız alacağınız cihazda NFC olmadığında bir eksikliğini hissetmezsiniz.

Batuhan Sertol

Asistan
Reaksiyon puanı
489
Selamlar Jason1313,

Son dönemlerde teknoloji çağının olmazsa olmazlarından olan temassız ödeme özelliği ülkemizde de oldukça gelişiyor. Mesela yakında tanıtılacak olan Mi Band 5 bilekliğin de temassız ödeme ile birlikte karttan harcama yapma özelliği bizlerle olacak. Bankacılık uygulamalarını kullanıyorsan kullandığın bankanın uygulamasından NFC özelliği ile ödeme yapabilirsin. Bazı insanlar NFC etiketi alıp evinin girişine asıp NFC ile okutup insanları WI-FI'ine öyle bağlıyor. Bence NFC özellikli bir telefon almalısın, 2 3 yıl sonra kullanman gerektiğinde pişman olmaman en iyisi olacaktır.

Teşekkürler, İyi Forumlar

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Örneğin Samsung'un S4 S5 gibi eski modellerinde vardı kaldırdılar çöpe gitti sonra geri getirdiler.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Şu an olmazsa olmaz değil ama arkadaşlarında dediği gibi 2-3 sene sonra artık gerekli olacak. Eski telefonumda vardı sadece istanbulkart'taki bakiyemi öğrenmek için kullanıyordum başka da bir işime yaramadı açıkçası :)

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Diğerlerinin de dediği gib olmazsa olmaz bir özellik değil. Bankalarla ilgileniyorsan önemli bir özellik olabilir.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Kullanım tarzınıza göre değişiyor. Eğer bankacılık işleri ile uğraşıyorsanız sizin için kullanışlı olabilir.