Neye Göre???

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Ben hep bu görüşmelerinde neden 100 tane adam çağırıp çoğunu beğenmezler merak ediyorum aldığı adamı neye göre seçiyorlar çoğunlukla sohbet ediyorum ve ettiğim çoğu kimse benden vasıflı değil ama onlar seçiliyor ben seçilmiyorum bi türlü akıl erdiremedim bana göre benim tek eksim Açıköğretimden İşletme(4yıllık) bitirmem.
Birde aklıma gelmişken bu tecrübe
ağaçtamı yerde mi yetişir bakkalda markette mi satılır bizde edinelim bi tecrübe arkadaş yeni mezunu kimse işe almaz ama nedense herkeste tecrübeli eleman arar, be fikirsiz sen alma o almasın bu adam tecrübeyi nerde edinecek:cursing:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bir iş görüşmesinde eğer işi gerçekten kapmak istiyorsan bunun için bir plan dahilinde hareket etmelisin.

öncelikle işveren kişinin karakteristik özelliklerini tespit etmelisin. siyasi görüş, özel hobiler, firmadaki konumu, firmanın ondan beklentisi ve onun firmadan beklentisi, onun senden beklentisi gibi konuları görüşme yapacağın odaya girdiğinde odanın tasarımınından ve işverenin tavır, konuşma ve giyiminden tespit etmen gerekli.

karakter analizi yaparken dikkat etmen gereken nokta şu. eğer görüştüğün kişi firmanın sahibiyse firmanın çıkarına konuşmalısın. eğer görüştüğün kişi firmada işe almadan sorumlu kişiyse o kişiyi sorun çıkartmıyacağına dair temin etmelisin.

bunlar kişilerin beynindeki engelleri aşman için gerekli şeyler.

işe yeterliliğini ispat etmek için ise biraz hayalgücü gerekli. konuşmadan önce silahlarını hazırlamalısın. böylece net ve kesin cümleler kurabilirsin.
firma sahipleri herşeyci adamlar. yani tek bir kişinin herşeyi yapması işlerine gelir. ama işe alma ile görevlendirilmiş kişiler sizin diğer özelliklerinizi önemsemez onları tek ilgilendiren şey belirtilen işi sorunsuz yapabilecek olup olmadığınızıdır.

bu bilgilerin bi kısmı üniversitede iletişim dersinde anlatılanlardır. daha detaylı yardım edebilmem için hangi meslek olduğunu bilmem gerekli