Nexus 4'üm Geldi

boxer39585

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun arkadaşım. Güle güle kullan. İnşallah bi sıkıntı yaşamazsın.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
@annttiigs telefonun hayırlı olsun. Ucuzada getirtmişsin ne güzel :). Bu telefondan bende almayı düşünüyorum ama kullanmış olarak yorumunu almak istiyorum ve bir kaç soru soracağım izninle.

Öncelikle kamerası iyi değil diyorlar. Açıkcası bir telefondan fotoğraf makinesi özelliği beklemiyorum ama güzel anlarımı, kaçırmak istemediğim anlarımı çekmek isterkende beni yarı yolda bırakmasın. Karanlık ortamda çok fark var mı kalitede ? Gündüz çekimleri nasıl ? Tatmin ediyor mu?
Kamera olarak çok büyük bir sıkıntısını görmedim. Kendim zaten bir de Canon EOS 550D sahibiyim. Bir Galaxy S3 kamera performansı beklemeyin(kullandım biliyorum :) ). ama kesinlikle tatmin edici.
Bu da meşhur photosphere özelliği ile çekilen bir iç mekan fotoğrafı.

2013-04-20

Ve ses konusu... Kulaklıkta sesi nasıl veriyor? Yine tatmin edici seviye midir? Kendi hoparlör sesinden biri arasa rahatlıkla duyabilir miyim?
Bazen ofiste insanların zıplamasına neden oluyor arama sesi. Yani öyle sesi çıkmıyor falan değil ;)

Bu konularda hakkında yardımcı olursan çok güzel olacak :)

cevapları alıntı içine tek tek yazıyorum.

Ek olarak şunu söyleyebilirim. Android böyle yaşanır. Stabilite konusuna her ortamda ben de IOS çok stabil diyen biriydim. Hala da öyle ama android'in o stabilitenin sadece bir tik ötesinde olduğunu belirteyim. ​Şimdi IOS düşünsün :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben de aynen @mjsamet 'in sorularını soracaktım :D

Bir de aşırı ısınma sorunu var diyorlar bazı forumlarda ona da açıklık getirir misin? Çok fazla ısnıyor mu normal kullanımda?

valla dostum 7 24 internet açık. Boş olduğumda da elimde. ama akıllı telefonların doğası bu. ısınmamaları için içine fan takmaları lazım. o boyutta kapalı bir kasanın içine iki çekirdekli işlemci ve bir de kaliteli oyunları oynamanı sağlayan ekran kartı (grafik ünitesi) koyuyor adamlar :D

Yine de üzerinde yumurta pişirmeyi ve ya el yanıkları için krem taşımayı düşünme gerek yok. Kıssadan hisse "aşırı ısınmıyor". Bir de ısınma önceki Android versiyonlarında bu telefonda sorunmuş. Şu anda 4.2.2 ve dediğim gibi aşırı ısınmıyor.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Benim anlatmaya çalıştığım eskiden kullandığım telefonumda yapılan romlar çok yönlüydü yani çeşitlilik çoktu örneğin birçok Port mevcuttu. Şimdi ise Nexus à tasarlanmış romların hepsi aosp romu. Anlatmaya çalıştığım şey bu neden Nexus a sadece Aosp temalı romlar yapılıyor, neden hiç Port yok :(

Nasıl bir porttan bahsediyorsun? Örneğin Samsung cihazlarında Touchwiz ve HOLO tabanlı ROM'lar bulabilirsin. Sebebi de Touchwiz'in Samsung'a ait olması ve HOLO'nun AOSP'nin teması olması. Elbette buna kurulabilen launcherlar dahil değil. Nexus cihazlarında bu tür bir olay yok çünkü diğer firmaların launcherları kendi cihazları ile uyumlu. Nexus'un ana teması HOLO. Nexus için kurulabilecek LG'nin launcherı mevcut. Bir tek o port edilebildi. Sebebi de Optimus G'nin donanımının kamera hariç her şeyinin Nexus 4 ile aynı olması.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben de aynen @mjsamet 'in sorularını soracaktım :D

Bir de aşırı ısınma sorunu var diyorlar bazı forumlarda ona da açıklık getirir misin? Çok fazla ısnıyor mu normal kullanımda?

Isınma sorunu 4.2.2 öncesinde vardı. Baktığınız konuların ya da mesajların tarihi nedir? Bildiğiniz gibi cihaz yerinde dursa da yazılım yerinde durmuyor. Geliştiriliyor ve hatala düzeltiliyor. 4.2.2 güncellemesi ile Nexus 4 hem pil süresi olarak hem de stabilite olarak oldukça iyi bir yere geldi. Yüksek grafik/işlemci gücü isteyen uygulamalar dışında cihazda herhangi bir ısınma söz konusu değil.

mjsamet

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=14790]annttiigs[/MENTION] cevapların için teşekkürler. bende yakın zamanda alacağım inş.