Nexus 4 mü, S3 mü, Xperia SP mi ? ? ? (kararsızlıktan öldüm !!!)

Reaksiyon puanı
16,128
lumia925 al gitsin ama htc one da güzel benim tercihim lumia925.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya seni banlanan fanboy baya etkiledi, One'da yavaşlama falan yok al burada 6 ay sonraki durumları var cihazların ben kasan göremiyorum http://www.youtube.com/watch?v=Ja4c8wR_iMM kamera hariç her konuda Nokia'dan üstündür. Kamera da sosyal paylaşımlar için gayet ideal.

etkiledi değil de telefona birazda içim ısındı işin açığı.bir de nokianın stabil olayından bahsediyorlar diğer forumlarda ondan 925e takıldım kaldım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sen htc one mi kullanıyordun[/QUOTE]
149 adet mesaj yazılmış konuya bununla 150 hala ne alacağına karar veremediysen kusura bakma ama daha fazla kimsenin sana yardımcı olacağını sanmıyorum eğer böyle devam ederse piyasadaki tüm telefonlarının kombinasyonunu yapıcaz ve senin kafan daha da karışacak ev almıyorsun yada araba bu kadar çok düşünmene gerek yok.Birçok kişi senin bütçende olamadığı için htc one alamıyor alıpta sayfa sayfa şikayet edene de rastlamadım.Senin içinde fazlasıyla yeterli bir cihaz alıcaksın kullanıcaksın dünyanın sonu değil ki bu !!!

Reaksiyon puanı
16,128
Evet ben One kullanıyorum. Stabil dedikleri uygulama çökmemesi kendi kendine kapanıp açılmaması falan mı biraz açsan stabil ne demek?

Bu alıntılar neden böyle saçmaladı neyse

benim samsung ch@t527 restart yapıyor zorlanınca bu sgh-e250 de devardı o pinsiz şak diye açılırken ch@t527 şifre giriş ekranında kalıyor stabil olması restart'ı kendi kendine yapmaması donupta kalmaması olabilir ch@t527 donabiliyor çarı gelince çalmıyor dünyadan kopuyor...

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
etkiledi değil de telefona birazda içim ısındı işin açığı.bir de nokianın stabil olayından bahsediyorlar diğer forumlarda ondan 925e takıldım kaldım

sen htc one mi kullanıyordun
149 adet mesaj yazılmış konuya bununla 150 hala ne alacağına karar veremediysen kusura bakma ama daha fazla kimsenin sana yardımcı olacağını sanmıyorum eğer böyle devam ederse piyasadaki tüm telefonlarının kombinasyonunu yapıcaz ve senin kafan daha da karışacak ev almıyorsun yada araba bu kadar çok düşünmene gerek yok.Birçok kişi senin bütçende olamadığı için htc one alamıyor alıpta sayfa sayfa şikayet edene de rastlamadım.Senin içinde fazlasıyla yeterli bir cihaz alıcaksın kullanıcaksın dünyanın sonu değil ki bu !!![/QUOTE]

kararımı verdim zaten ya one ya da lumia 925 alacağım.one ı dün iceledim 925 i de göreceğim hangisi hoşuma giderse onu alacağım.sonuçta en başında belirttiğim kriterler geçerli.o yüzden o kadar parayı verip one bana hitap etmeyecekse paramı çöpe atmanın anlamı yok o yüzden 925i de görmeyi bekiyorum

Evet ben One kullanıyorum. Stabil dedikleri uygulama çökmemesi kendi kendine kapanıp açılmaması falan mı biraz açsan stabil ne demek?

Bu alıntılar neden böyle saçmaladı neyse

tam olarak bende ne anlama geldiğini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla nokia kapalı kutu ilk aldıgında da aynı 2 sene sonrada ama htc one ilk aldıgında hepsinden hızlı fakat gün geçtikçe yavaslıyor.anladığım şey bu.ne kadar doğru bilmiyorum.mako modu gibi birşey var mı kamerada.ben ders notlarımı çekiyorum genelde.yakındn çektiğimizde net olur mu ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nasıl olsa kardeşine nexus 4 almıyacak mısın kendinede 925 al hem değişiklik olur farklı deneyimlerinide paylaşırsın o fiyata performans açısından en uygun 925 gibi duruyor.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
benim samsung ch@t527 restart yapıyor zorlanınca bu sgh-e250 de devardı o pinsiz şak diye açılırken ch@t527 şifre giriş ekranında kalıyor stabil olması restart'ı kendi kendine yapmaması donupta kalmaması olabilir ch@t527 donabiliyor çarı gelince çalmıyor dünyadan kopuyor...

Ben de öyle düşündüğüm için insanların One'a sırf Android olduğu için stabil olmadığını söylemesine cidden anlam veremiyorum. Bir kere kendini baştan başlatmadı bir kere kasılıp, kalmadı. Benim gücü kesip tekrar başlatmam gerekmedi. Sensation'da kullandım ondaki Sense 3.6 stabil değildi. Ama herkes Sense 5'in ne kadar stabil ne kadar akıcı ve kaliteli olduğunu her yerde yazıyor. Pocketnow tamamen Windows Fanı insanlarla dolu ve onlar bile hız konusunda WP'a göre hiçbir sıkıntısı olmadığını her HTC One vs Lumia xxx videosunda dile getiriyorlar insanları yanlış yönlendirmemek adına. Bazı optimize edilmemiş 3. parti uygulamalarda sorun yaşanabilir ama dediğim gibi bu telefonun stabilitesi değil uygulamanın stabilitesi. O kadar çok iPhone'dan direk port edilmiş uygulama var ki onları iPhone gibi çalışmasını bekleyemezsin. Ya da daha yeni büyük güncelleme geçirmiş bir uygulamanın tamamen sorunsuz olmasını bekleyemezsin. Elbet sorunlar olacak uygulamalarda elbet bunlar çözülecek. Ama dediğim gibi telefonun sistemi sapasağlam hiç takılmıyor veya senin telefonlar gibi kendi kendine restart atmıyor. 3 ayda göremedim en ufak yavaşlama kasma takılma.

tam olarak bende ne anlama geldiğini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla nokia kapalı kutu ilk aldıgında da aynı 2 sene sonrada ama htc one ilk aldıgında hepsinden hızlı fakat gün geçtikçe yavaslıyor.anladığım şey bu.ne kadar doğru bilmiyorum.mako modu gibi birşey var mı kamerada.ben ders notlarımı çekiyorum genelde.yakındn çektiğimizde net olur mu ?

Evet var hatta yazı modu bile var daha keskin ve net çekiyor yazıları. Üstteki yazıda stabilitesi hakkında da yazdım onu da oku.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Htc one kötü yönleri:

• Vasat kamera
  • Zayıf pil ömrü
  • Sense hala bazı sorunları var

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Lumia 925 artı yönleri:

• Harika bir tasarıma
  • Hafif ve ince
  • Kamera düşük ışık iyidir
  • Hızlı ve duyarlı yazılım ve kullanıcı arayüzü

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Lumia 925 artı yönleri:

• Harika bir tasarıma
  • Hafif ve ince
  • Kamera düşük ışık iyidir
  • Hızlı ve duyarlı yazılım ve kullanıcı arayüzü
925 kötü yönleri ;
-mağazasında ücretsiz uygulamalarla yetineceksin
-arayüz desen paintle çizilmiş
-hiçbir özelleştirme yok o kutucuklardan birgün sıkılacak insanlar
-bir dosya yöneticisi bile yok
-full hd teknolojiye bile geçmemiş daha
-desteği belli bir süreye kadar sonrası ne olur bilinmez
-marketi gelişcek diyorlar ne kadar doğru oda bilinmez
-kullanımı kolay deniyor birçok kişi kullanamadığı için satıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Mağazada ücretsiz uygulamada var ücretli uygulamada xbox oyunlarıda var sen diğer işletim sisteminde ücretsizlerlemi yetiniyorsun ki öle olsa bile bunda yanlış birşey yok arayüz paintle çizilmiş mi sende çizeydin o zaman saçmalığa bak adamlar okadar mühendisle uğraşıyor senin zoruna giden ne onu söyle arayüzden niye sıkalacaksın her an farklı canlı kutucuk boşuna demiyorlar anlık değişiyor öle androiddeki gib sabit değil asıl sıkıcı olan odur ayrıca sen sanıyormusun sürekli böyle oalcağını gdr3 le daha çok özelleştirme seçenek geliyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
canlı kutucukların arkasına tema eklenecen kutucuk sayısı boyut çeşitleri artıcak ilerde 3 boyutlu kutucuklar gelicek Arayüzü çok hoş. Güzel bir deneyim sunuyor. Yıllardır Symbianda, Androidde, iOS'ta gördüğün o cansız, klasik, ikonlu, widgetlı arayüzden sıkıldıysan aradığın sistem WP olabilir. Ayrıca sistemin bireyselliği, kişiyle iletişimi ve canlılığı üst düzeyde.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bir dosya yöneticisi yok diyorsun bi kaç ay sonra güncellemeyle gelicek fll hd olması daha fazla pil tüketmesi demek şuan için hd yeterli ama oda gdr3 güncellemesiyle ekim-kasım gibi geliyor marketi gelişecek demiyorlar gelişiyor hızla artış gösteriyor ve yükseliyor veriler ve analizler sonucudur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Altı ay öncesine kadar, Windows Phone için indirilen toplam uygulama sayısı 1 milyar iken, son altı ayda bu rakam ikiye katlandı. Windows Phone yöneticileri, yeni işletim sisteminin 191 ülkeye yayıldığının da altını çiziyorlar. Bu pazarlardan sağlanan gelirin de olağanüstü şekilde arttığını vurguluyorlar. Artan uygulama gelirleri ile beraber, daha çok sayıda geliştiricinin de Windows Phone için uygulama geliştirmeye başladığını anlatan Microsoft yöneticileri,

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Adamı banladılar daha kötü oldu artık nokia bayinde çalışan biri gibi görüyor herkes.Neden bu kadar nokiayı savunuyorsun anlamış değilim sanki sana para veriyorlar bunun için.100 yere aynı şeyleri yazıyorsun bana para verseler snn kadar savunmam.Bu kadar fanboyluk neden yani onu anlayamadım.Kalkıyorsun htc one gibi bir telefonun eksilerini yazıyorsun ki onlrda eksi değil nokianın artılarını yazıyorsun cidden kaç yaşındasın sen ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sevket yazık sana ne diyim gerçekler acıdır inş yakın gelecekde bir WP8li telefon almazsın tükürdüğünü yalamak istemiyorsan Ben fan man değilim bende samsung galaxy s3 vardı sattım iphone 5 aldım onuda sattım xperia z aldım onuda sattm samsung galaxy s4 aldm onuda sattm htc one aldım onuda sattm ve Nokia lumia serisine geçtim şimdide Sony honami veya Lumia 1020 yi bekliyorum.

Reaksiyon puanı
16,128
925 kötü yönleri ;
-mağazasında ücretsiz uygulamalarla yetineceksin
-arayüz desen paintle çizilmiş
-hiçbir özelleştirme yok o kutucuklardan birgün sıkılacak insanlar
-bir dosya yöneticisi bile yok
-full hd teknolojiye bile geçmemiş daha
-desteği belli bir süreye kadar sonrası ne olur bilinmez
-marketi gelişcek diyorlar ne kadar doğru oda bilinmez
-kullanımı kolay deniyor birçok kişi kullanamadığı için satıyor.

o kullanamayan biri bana versin ben kullanırım lumia925'i 520 olsada olur sevabına...

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Adamı banladılar daha kötü oldu artık nokia bayinde çalışan biri gibi görüyor herkes.Neden bu kadar nokiayı savunuyorsun anlamış değilim sanki sana para veriyorlar bunun için.100 yere aynı şeyleri yazıyorsun bana para verseler snn kadar savunmam.Bu kadar fanboyluk neden yani onu anlayamadım.Kalkıyorsun htc one gibi bir telefonun eksilerini yazıyorsun ki onlrda eksi değil nokianın artılarını yazıyorsun cidden kaç yaşındasın sen ?

Sırf bu çocuk yüzünden Nokia'dan soğudum yeminle

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akşam üzeri nexus 4 siparişi vermeyi gitmiştim ve dayanamadım htc one alıp geldim :D incelemelerimi en kısa sürede sizlerle paylaşacağım fakat kardeşim için nexus 4 alacaktım adamlar sony xperia sp önerdiler onuda yarın gidip alacağız bunun için yorumunuz Sony xpria sp mi nexus 4 mü olurdu özellikle [MENTION=110861]sevket_19[/MENTION] [MENTION=355214]ahmetnazim[/MENTION] [MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] ve önceki sayfadaki arkadaşlardan yorumlarınızı rica ediyorum

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8

HTC One'ın artılarını da yazsa iyiymiş. Arkadaş Nokia'nın satış temsilcisi sanırım.

Artıları:
- Şu an piyasadaki en yüksek PPI (ekran yoğunluğu) değerine sahip cihaz olması. Bununla beraber ekranı SLCD (IPS) olduğu için çözünürlüğü gerçek değerleriyle yansıtıyor. Piyasadaki en iyi ekran denebilir bu sebeple.
- Fark yaratan tasarıma sahip olması. Alüminyum kasa ve oval tasarım çok hoş görünüyor.
- Alüminyum kasa cihazın iç donanımının serin kalmasını sağlıyor. Elde tutarken sıcaklığı hissedebilirsiniz ama sıcaklığın kasa üzerinde hızlı yayılması ve metalin hızlı soğuması sayesinde donanımın/pilin ömrü uzuyor.
- Piyasadaki en kalitesi sese ve yüksek ses seviyesine sahip Boomsound hoparlörlere sahip olması.
- Eş değer markalarda SD kart olmasına rağmen aynı fiyata 16 GB yerine 32 GB'lık cihaz satıyorlar. (Galaxy S4 ile kıyaslıyorum)
- Arayüzü Nexus 4'le yarışacak kadar hızlı. Nexus 4'ün ne kadar akıcı bir arayüze sahip olduğu biliniyor ve HTC One 'ın arayüzü kesinlikle Nexus 4 ile yarışacak kadar akıcı ve takılma yapmıyor.
- Kamerası çözünürlük olarak vasat ancak son güncelleme ile çektiği fotoğraflar keskin ve düşük ışık performansı oldukça iyi.

Şimdi biri çıkar HTC One almış, gelmiş reklamını yapıyor der. Nexus 4 kullanıyorum. Kuzenimde HTC One var güzelce incelediğim bir cihaz. Alırken yeni serilerden almak lazım o kadar. Daha önce hakkında konuşulan tüm problemler giderilmiş.

Akşam üzeri nexus 4 siparişi vermeyi gitmiştim ve dayanamadım htc one alıp geldim :D incelemelerimi en kısa sürede sizlerle paylaşacağım fakat kardeşim için nexus 4 alacaktım adamlar sony xperia sp önerdiler onuda yarın gidip alacağız bunun için yorumunuz Sony xpria sp mi nexus 4 mü olurdu özellikle @sevket_19 @ahmetnazim @ConfickerBelasi ve önceki sayfadaki arkadaşlardan yorumlarınızı rica ediyorum

HTC One donanım olarak kesinlikle daha iyi Nexus'tan. Nexus'u sadece güncelleme desteği aratır ancak ben sana sormak isterim. Ayarlara girdiğinde daha yüksek bir sayı yazması mı iyi yoksa sorunsuz ve düzgün çalışan bir cihaza sahip olmak mı? HTC One son gelen güncelleme ile zaten oldukça iyi çalışıyor. Yarın öbür gün 5.0 güncellemesi gelse ne olur gelmese ne olur? Zaten arayüz değişmeyecek. Kullanması zevkli, güçlü ve şık bir telefon almışsın. Kafana güncelleme desteğini falan takma ve zevkini çıkar. Hayırlı olsun.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Akşam üzeri nexus 4 siparişi vermeyi gitmiştim ve dayanamadım htc one alıp geldim :D incelemelerimi en kısa sürede sizlerle paylaşacağım fakat kardeşim için nexus 4 alacaktım adamlar sony xperia sp önerdiler onuda yarın gidip alacağız bunun için yorumunuz Sony xpria sp mi nexus 4 mü olurdu özellikle @sevket_19 @ahmetnazim @ConfickerBelasi ve önceki sayfadaki arkadaşlardan yorumlarınızı rica ediyorum
Hayırlı olsun uzun ömürlü olsun inş. peki hangi rengini aldın onu da yaz.Nexus 4 ile sp içinde tartışmasız nexus 4 diyorum.Sonylerin biraz daha yol alması lazım şimdi tek tek yazdırma eksilerini bana :)

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HTC One'ın artılarını da yazsa iyiymiş. Arkadaş Nokia'nın satış temsilcisi sanırım.

Artıları:
- Şu an piyasadaki en yüksek PPI (ekran yoğunluğu) değerine sahip cihaz olması. Bununla beraber ekranı SLCD (IPS) olduğu için çözünürlüğü gerçek değerleriyle yansıtıyor. Piyasadaki en iyi ekran denebilir bu sebeple.
- Fark yaratan tasarıma sahip olması. Alüminyum kasa ve oval tasarım çok hoş görünüyor.
- Alüminyum kasa cihazın iç donanımının serin kalmasını sağlıyor. Elde tutarken sıcaklığı hissedebilirsiniz ama sıcaklığın kasa üzerinde hızlı yayılması ve metalin hızlı soğuması sayesinde donanımın/pilin ömrü uzuyor.
- Piyasadaki en kalitesi sese ve yüksek ses seviyesine sahip Boomsound hoparlörlere sahip olması.
- Eş değer markalarda SD kart olmasına rağmen aynı fiyata 16 GB yerine 32 GB'lık cihaz satıyorlar. (Galaxy S4 ile kıyaslıyorum)
- Arayüzü Nexus 4'le yarışacak kadar hızlı. Nexus 4'ün ne kadar akıcı bir arayüze sahip olduğu biliniyor ve HTC One 'ın arayüzü kesinlikle Nexus 4 ile yarışacak kadar akıcı ve takılma yapmıyor.
- Kamerası çözünürlük olarak vasat ancak son güncelleme ile çektiği fotoğraflar keskin ve düşük ışık performansı oldukça iyi.

Şimdi biri çıkar HTC One almış, gelmiş reklamını yapıyor der. Nexus 4 kullanıyorum. Kuzenimde HTC One var güzelce incelediğim bir cihaz. Alırken yeni serilerden almak lazım o kadar. Daha önce hakkında konuşulan tüm problemler giderilmiş.

HTC One donanım olarak kesinlikle daha iyi Nexus'tan. Nexus'u sadece güncelleme desteği aratır ancak ben sana sormak isterim. Ayarlara girdiğinde daha yüksek bir sayı yazması mı iyi yoksa sorunsuz ve düzgün çalışan bir cihaza sahip olmak mı? HTC One son gelen güncelleme ile zaten oldukça iyi çalışıyor. Yarın öbür gün 5.0 güncellemesi gelse ne olur gelmese ne olur? Zaten arayüz değişmeyecek. Kullanması zevkli, güçlü ve şık bir telefon almışsın. Kafana güncelleme desteğini falan takma ve zevkini çıkar. Hayırlı olsun.

teşekkür ederim fakat yarın kardeşime nexus 4 veya xperia sp alacağım hangisini önerirsin

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
s3 teki malzeme kalitesi s4 te de aynı mı bir de htc one da s4 e rakip gösterdiler tasarımı çok hoş fakat kamera ve ısınma konusunda s4ten geri kaldıgını söylüyorlar onlarıda sıralamaya alırsak atıyorum s4 aldıgım da nexus4 yeterdi buna bu kadar para verdim dermiyim veya aynı sey htc one için dermiyim ?
s3 teki malzeme s4 le aynı. htc nin kamerası konusunda sıkıntı çekmessin biraz ısınma sorunu varmış tabi o da her zaman değil sistem zorlanınca.s4 deki arka kapağın plastik olması nedeniyle de ısı yayılmadan direk elini rahatsız edebilir onu da düşün.s4 aldığında neustan artıları kamera işlemci vs ama nexusda kamera sıkıntısı çekebilirsin zaten nexusun işlemcisi hala iyi bir işlemci ve her işin üstes,nden gelir rami de iyi. eğer kamera iyi olsun dersen işlemcisi en iyi olsun full hd olsun düz android olmasın dersen samsung al onun dışında çok fazla bir üstünlüğü yok.htc için de aynı şey kamera ve işlemci daha iyi. htc alırsan nexusa göre sesinden bayağı memnun kalırsın kamerada da memnun kalırsın işlemcisi de iyi alüminyum da kasa var.nexusa göre artıları bunlar.senin için bunlar önemliyse nexustan pişman olabilirsin. kamera 8 yeter düzz android severim lg den telefon alabilirim dersen nexus al.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sevket yazık sana ne diyim gerçekler acıdır inş yakın gelecekde bir WP8li telefon almazsın tükürdüğünü yalamak istemiyorsan Ben fan man değilim bende samsung galaxy s3 vardı sattım iphone 5 aldım onuda sattım xperia z aldım onuda sattm samsung galaxy s4 aldm onuda sattm htc one aldım onuda sattm ve Nokia lumia serisine geçtim şimdide Sony honami veya Lumia 1020 yi bekliyorum.
Umarım öyledir fanboy değilsindir.Ben kesinlikle wp8e geçmeyeceğim demedim sadece biraz daha gelişmesi lazım istediğim gibi bir noktaya gelirse neden geçmiyim.Şu anda çok eksikleri var sadece stabil diye telefon almam.Akıllı telefonda en önemli şey bence 1-Market 2-Özelleştirme 3-Özgürlük bunlar wp8de de olursa düşünürüm neden olmasın.:laugh:

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun uzun ömürlü olsun inş. peki hangi rengini aldın onu da yaz.Nexus 4 ile sp içinde tartışmasız nexus 4 diyorum.Sonylerin biraz daha yol alması lazım şimdi tek tek yazdırma eksilerini bana :)

teşekkr ederim zaten birkaç gün sonra incelemelerimi yazacağım alacak arkadaşlara yol göstermesi için.şu an pek kullanamıyorum bi yabanacılık var birde ilk androidim :) inş alışırız öbürünüde galiba nexus alacağım yarına kadar forumda beni sp ye ikna eden olmazsa :D

s3 teki malzeme s4 le aynı. htc nin kamerası konusunda sıkıntı çekmessin biraz ısınma sorunu varmış tabi o da her zaman değil sistem zorlanınca.s4 deki arka kapağın plastik olması nedeniyle de ısı yayılmadan direk elini rahatsız edebilir onu da düşün.s4 aldığında neustan artıları kamera işlemci vs ama nexusda kamera sıkıntısı çekebilirsin zaten nexusun işlemcisi hala iyi bir işlemci ve her işin üstes,nden gelir rami de iyi. eğer kamera iyi olsun dersen işlemcisi en iyi olsun full hd olsun düz android olmasın dersen samsung al onun dışında çok fazla bir üstünlüğü yok.htc için de aynı şey kamera ve işlemci daha iyi. htc alırsan nexusa göre sesinden bayağı memnun kalırsın kamerada da memnun kalırsın işlemcisi de iyi alüminyum da kasa var.nexusa göre artıları bunlar.senin için bunlar önemliyse nexustan pişman olabilirsin. kamera 8 yeter düzz android severim lg den telefon alabilirim dersen nexus al.

peki sen olsan xperia sp mi nexus 4 mü alırsın ?

Umarım öyledir fanboy değilsindir.Ben kesinlikle wp8e geçmeyeceğim demedim sadece biraz daha gelişmesi lazım istediğim gibi bir noktaya gelirse neden geçmiyim.Şu anda çok eksikleri var sadece stabil diye telefon almam.Akıllı telefonda en önemli şey bence 1-Market 2-Özelleştirme 3-Özgürlük bunlar wp8de de olursa düşünürüm neden olmasın.:laugh:

bu arada gri olanını aldım unutmsm yazmayı

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
teşekkür ederim fakat yarın kardeşime nexus 4 veya xperia sp alacağım hangisini önerirsin

Hiçbirinin değerini düşünmeden şöyle diyim. Şu an HTC One versen bana ve Nexus 4'e değişir misin desen değişirim. Ama Sony SP'ye değişmem. Çünkü HTC One Nexus 4'ün artılarını kendi artıları ile kapatabiliyor. Sony'nin Nexus'a göre ne artısı var? Ekranı aynı çözünürlük ancak TFT. Nexus 4'teki SLCD ekran dururken TFT alınmaz. 1 GB RAM'i var ve Android cihaz alıyorsan artık 2'den aşağı alınmaz. Çünkü kullanımda hissettiriyor farkını. Pilde çok fazla fark hissedeceğini sanmıyorum. 270 Mah belki 1 ya da 2 saat daha fazla dayandırır. O da cihazın ne kadar pil tükettiğine bağlı. Yine de Nexus 4 alacaksan arka cam için koruma almayı unutma. Arkası cam olan tüm cihazlar için durum aynı ama yine de söylemek lazım. Bir de ne HTC One'ı ne de Nexus 4'ü yere düşürmemeni öneririm.

1. Market. Olabilir.
2. Özelleştirme. Belki.
3. Özgürlük. İmkanı yok. Kısıtlamalarında ötürü iOS'ten kaçmış biri olarak rahatça WP yerine özgürlük için iOS'i tercih ederim diyebilirim. WP şu ana kadar yaratılmış en kapalı ve sınırlı sistem olabilir.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ben önce kesinlikle sp alırdım ama sonradan ekranının çok iyi olmadığı wifi çok iyi çekmediği söylendi ama ben lg yerine sony tercih ederim :)

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Ben olsam SP alırım. Batarya, kamera, hafıza kartı takabilme hep SP'nin artıları. Arayüzü de hoşuma gidiyor Sony'nin. Ram kullanımına bakmak lazım ama. Aynı anda browser, 1 oyun, mesaj, whatsapp falan açabiliyor mu ve açınca kasmaya başlıyor mu mesela telefona sahip olan biri cevap vermeli buna.