Netbook için en iyi en iyi işletim sistemi

netbook için en iyi sistem?

• lubuntu

• unityli ubuntu

• ubuntu 9.04 (desteği bitti ve wifi görmüyor)

• debian

• diğer

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Reaksiyon puanı
303
Sistem özellikleri:
1 gb ram
500 gb hard disk
intel atom n270 - 1.60 ghz

Hangi linux bunu daha iyi kaldırır? (hiçbir sıkıntı olmadan)

Reaksiyon puanı
303
ben bir keresinde ubuntu 9.04 kurdum. Onboard ekran kartıma harika ekran kartı demişti fakat wifi görmüyor. Wifi bçlümüne Wlan0 felan yazdım ama no wifi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Xubuntu olabilir, kurayım deniyim

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
İstediğiniz kadar hafif linux dağıtımı kurun uygulamalar ağır olduğu sürece pek bir faydası olmuyor işin doğrusu. Belki sistem boşta fazla ram ve işlemci harcamıyor ama bir chrome veya bir firefox yüklediğinizde tarayıcı olsa bile ağırlaştırıyor. O yüzden sadece sistem olarak bakmayın hafif uygulamalarda arayın. Artı masaüstü yöneticilerinde değil daha ziyade pencere yöneticilerine odaklanın belki kullanımı zor olacak ilk başta ama alışınca rahatlarsınız openbox veya i3 gibi

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
ben bir keresinde ubuntu 9.04 kurdum. Onboard ekran kartıma harika ekran kartı demişti fakat wifi görmüyor. Wifi bçlümüne Wlan0 felan yazdım ama no wifi.

Xubuntu olabilir, kurayım deniyim
Ubuntu 9.04 ubuntunun çok eski bir sürümü sanırım en son 20.04 sürümü çıkmıştı. Xubuntu lubuntu kubuntu gibi işletim sistemlerinden birini kurmanız en sağlıklısı olacaktır.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Bence Lubuntu, Kubuntu gibi içi boş ve özelleştirmelere çok açık dağıtımlar kullanmamalısın.
Özelleştirme yapmadığın için çok boş ve basit kalıyorlar. Özelleştirme yaptığında yani araçlarla falan yapılandırdığında çok kaynak kullanımı oluyor.

Sana önereceğim işletim sistemi Elementary Os'tur.
Sade, şık ve performanslıdır.
The fast, open, and privacy-respecting replacement for Windows and macOS ⋅ elementary OS

Çok güzel bir çalışma alanı sunar onu belirtim. Farklı bir deneyim verir.
Pencere geçişleri çok gelişmiştir. Bazı kısa yollarını öğrendiğin zaman, anlarsın ve tadından yenilmez.

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Windows 3.1 :)

kaynak kullanımı önemli, kaynaklar düzgün kullanıldığı sürece bilgisayar sıkıntı çıkarmaz, yukarıda da belirtildiği gibi daha hafif uygulamalar ve arkaplanda çalışan uygulama sayıları kontrol altında kullanılmalı

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428

kaynak kullanımı önemli, kaynaklar düzgün kullanıldığı sürece bilgisayar sıkıntı çıkarmaz, yukarıda da belirtildiği gibi daha hafif uygulamalar ve arkaplanda çalışan uygulama sayıları kontrol altında kullanılmalı
Sanırım artık o windows sürümünü Microsoft bile hatırlamıyor artık. :D Onun yerine hala desteği devam eden bir GNU/Linux dağıtımı seçmek daha mantıklı olacaktır.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
@ikakbay kanka yok abaküs kullansın arkadaş. Değil mi? Sen bu mantık ve şakayla çok yaşamazsın kanka XD.

Reaksiyon puanı
303
Bence Lubuntu, Kubuntu gibi içi boş ve özelleştirmelere çok açık dağıtımlar kullanmamalısın.
Özelleştirme yapmadığın için çok boş ve basit kalıyorlar. Özelleştirme yaptığında yani araçlarla falan yapılandırdığında çok kaynak kullanımı oluyor.

Sana önereceğim işletim sistemi Elementary Os'tur.
Sade, şık ve performanslıdır.
The fast, open, and privacy-respecting replacement for Windows and macOS ⋅ elementary OS

Çok güzel bir çalışma alanı sunar onu belirtim. Farklı bir deneyim verir.
Pencere geçişleri çok gelişmiştir. Bazı kısa yollarını öğrendiğin zaman, anlarsın ve tadından yenilmez.
ben özelleştirme yapmıyacam ki

Reaksiyon puanı
303
Ubuntu 9.04 ubuntunun çok eski bir sürümü sanırım en son 20.04 sürümü çıkmıştı. Xubuntu lubuntu kubuntu gibi işletim sistemlerinden birini kurmanız en sağlıklısı olacaktır.
iyi de makina 2008de çıktı modeli lg x130. ubuntu 9.04'de şık diyordum

ben birkeresinde 16gb flaşıma win 3.1 kurmuştum fotoşop bile kurmuştum :D

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
iyi de makina 2008de çıktı modeli lg x130. ubuntu 9.04'de şık diyordum

ben birkeresinde 16gb flaşıma win 3.1 kurmuştum fotoşop bile kurmuştum :D
Bari Windows 95 yada 98'i tercih edeydiniz,naptınız siz ya. :D