Netbook formatlarken klavye deaktif oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tsche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba,

HP Compaq Mini 110 netbook'um var.
Uzun süredir sistem hatası veriyordu, açılışta mavi ekran geliyordu. Eski dizüstü bilgisayarımın hard diskini taktım ve formatlamak istedim.
WintoUSB, vb. programlarla USB'den boot edip işletim sistemini kurabildim (Windows XP). Burada sorun yok.
Ancak son aşamada windows xp serial number gireceğim sırada klavye deaktif oluyor ve seri numarayı girip işletim sistemi kurmayı tamamlayamıyorum.
Birçok kez hard diski çıkarıp taktım, acaba bu sırada klavye mi bozuldu diyerek harici USB klavye taktım, ama yine aynı durum oluşuyor.
Klavyenin SPACE, ENTER, ALT gibi temel tuşları çalışıyor, ama hiçbir harf basmıyor.

Yazılımsal bir sorun var, ama ne olduğunu anlamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

tsche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kimsenin fikri yok mu?

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Biosta onun ayarı vardı. Oradan aktif edin veya ps2 girişli bir klavye ile girmeyi deneyin.

tsche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Biosla ilgisi yok, oraları kurcaladım.

Sanırım kimsenin bilgisi yok.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Biosla ilgisi yok, oraları kurcaladım.

Sanırım kimsenin bilgisi yok.

Yükleme yapmadan önce bios ayarlarını sıfırla orjinal ellenmemiş windows xp sp3 yükle nlite de düzenlenmiş xp leri yüklme orjinal tertemiz hiç dokunulmamış bir xp yükle illaki sp3 olması gerekmez sonradan sp3 yükleye bilirsin

- - - Mesaj Güncellendi - - -

BIOS ayarlarında
USB Keyboard Enabled
Keyboard Support Enabled yapmalısın.

Bunları dene olmazsa CD değiştir bir kaçdefa karşılaşdığım bir olay ama genelikle CD değiştirince sorun cözülüyordu.

tsche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Temiz bir windows xp kopyası yükledim, sp bile yok üzerinde.

Bios ayarlarında keyboard ile ilgili bir seçenek hatırlamıyorum, tekrar bakarım.
Ancak yukarıda da yazdığım gibi, klavyenin SPACE, ENTER, ALT gibi temel tuşları çalışıyor. Klavye disable değil.