Netbook Format Sorunu

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar elimde bir yakınımın Exper Style netbook'u var ve format atılması gerekiyor. Bildiğiniz gibi cd/dvd room sürücüsü olmadığı için formatı flash disk ile atıyorum. Birkaç ay önce sorunsuz bir şekilde kurulum yapmıştım fakat şimdi bir sorun çıktı.

USB'den boot yapıp kuruluma başlayınca ilk ekrandan (mavi, kurulum başlıyor ekranı) sonra "session5_initialization_failed" hatası alıyorum ve format atamıyorum.

Birkaç çözüm yolu denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Konu hakkında bilgisi olan, çözüm yolunu bilen var mı bir de size sormak istedim.

Edit:
İşletim sistemi Windows XP

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Windows XP imajı bozulmuş olabilir. ama makine 1 gb ram varsa Windows7 homepremium kurun daha güzel olur bence

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben de aynısını dedim ancak bilgisayar sahibi Win XP kullanmak istediğini söyledi :)
Bir de farklı bir imajdan kurmayı deneyeyim.

Başka önerisi olan?

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Birkaç farklı imaj denedim. Sonunda birisi doğru düzgün çalıştı.
Yardım için teşekkürler.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konuyu açan arkadaş artık çözüm buldu mu bilmiyorum ama ben bu hususta epeyce uğraşmışlığım var ve en iyi çözümüm;
90-100 lira civarında harici dvd room almak. işletim sistemlerini linux ve win 7 dışında usb bellekle çok uğraştım randıman alamadım maalesef. xp kurulması isteniyorsa en iyisi dvd ile ve dvd room kullanarak çözüm buldum.
Sonra netbooklarda çok driver problemi var. internette çok seçenekte var fakat önerilen driverlarda tam uyum olmadı.
Driverları yerleştirilmiş modifiye xp ler var. arama ile çok seçenek var. mesela ultra xp olarak neşredilen xp var. tek kurulumda ses, ekran kartı wirelees driverları kolayca kendisi kurdu.
tıkır tıkır kullanıyorum 2 aydır. halen problem yok.
harici dvd rom şimdilik en iyi çare daha iyi usb ile kurmaya yarayan program çıkana kadar.....

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@harun.arslan sorunu çözdüm. Flash ile uzun süredir format atıyordum ancak bu sefer bozuk imaja denk geldim :)

@desperado64 ne yaptın sen ya :D Fantaziye bak :P