Nero'ya Ücretsiz Rakip

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Acil durumlarda dosya yedeklemek ya da bir bilgiyi paylaşmak için DVD / CD yazdırmak istediğinizde, Windows'un mevcut sistemi size yeterli gelmeyebilir. İşte bu programla adım adım ücretsiz medya yazacaksınız.

Piyasada birçok, etkili DVD /CD yazmak için program bulunuyor. Ancak bu programlar, geliştikçe daha karmaşık ve pahalı bir hâl almaya başladı. Eğer ayda yılda bir zorunluluktan ya da yedekleme amacıyla DVD yazıyorsanız, ücretli bir programa yönelmenize gerek yok.
cd-cogaltma1270386475.jpg
InfraRecorder, basit ve kullanıcı dostu kullanımıyla birlikte size en iyi hizmeti verecek. Program ücretsiz olduğu için bazı kullanıcılar tarafından ön yargıyla bakılıyor.
Ancak emin olun ki, yedekleme ve medya çoğaltma namına InfraRecorder'da her şeyi bulacaksınız. Çift katmanlı DVD'leti de yazabilen bu program, Bu hazırladığımız rehberle sizi adım adım bu programın iyi bir kullanıcı haline getireceğiz.

Programa nasıl ulaşabilrisiniz?
InfraRecorder, sunduklarına rağmen ücretsiz bir program. Bu da yazılımın ilk ilgi çeken özelliği.
Bu DVD/CD yazma programına kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.Ana sayfada bulunan indirme bölümünden işletim sisteminize uygun olan linke tıklayın.

Kurulum
Bu konudaki birçok programın aksine InfraRecorder'ın Türkçe desteği de bulunuyor. İlk gelen ekrandaki dil desteğini seçtikten sonra, ikinci menüde yazılımın bilgisayarınıza yükleyeceği dosyaları işaretliyorsunuz.
adim21270387177.jpg
Full, minimal ve özel adlı üç ayar bulunuyor. Programın tüm medya yazma ve yedekleme özelliklerini kullanmak için Full yüklemeye tıklayın. Program sabit diskinizde sadece 10 MB yer kaplıyor

Ana menü
Programın ana menüsü sizi yapmak istediğiniz işleme yollayacak şekilde tasarlanmış.
adim31270387293.jpg
Data, video, müzik yazmak için ana ekranda çıkan kısımları kullanabilirsiniz. Elinizdeki DVD'lerin yedeğini almak için ise write image simgesine tıklayabilirsiniz.

Yeni tasarı oluşturmak
Her zaman, standart bir filmi ya da DVD'yi başka bir medyaya yazdırmak zorunda olmayabilirsiniz. Bazen bilgisayarınız bulunan, dosyaları DVD/CD'ye yazdırmanız da gerekir.
adim41270387564.jpg
Bunun için ilk önce dosya menüsüne tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda ise yeni tasarı sekmesini seçin. Elinizdeki diske göre veri DVD'si ya da CD'si seçeneklerinden birini işaretleyin.

Bilgileri hazırlamak
Bir önceki adımdaki işlemi yaptıktan sonra karşınıza yeni bir ekran gelecek. Buradan boş DVD'inizin içine koyacağınız dosyaları seçebilirsiniz. Ekranın sol tarafında, bilgisayarınızdaki mevcut tüm klasörleri görmenizi sağlayan bir araç çubuğu bulunuyor.
adim51270387675.jpg
Buradan, medyaya yazmak istediğiniz dosyaları yada klasörü seçin. Yazım işlemine eklemek için ise, dosyalarınızın biraz üstünde bulunan iki artı işaretinden birini tıklayın. Ekranın altında, yazıcıya takılı olan DVD'nin ya da CD'nin kapasitesini gösteren bir bar var, buranın doluluğuna dikkat edin.

Bir tasarı kaydetmek
Belirli dosyaları birden fazla DVD / CD'ye yazmanız gerekiyorsa, bunun için kendinize kalıp oluşturabilirsiniz.
adim61270387869.jpg
Bu işlemi yapmak için dosya kısmına tıklayın, daha sonra ise karşınıza gelen ekrandan dosyayı farklı kaydet ya da kaydet kısmına tıklayın.
Bu kalıbı yazmak için ise eylemler sekmesinden kalıp yazdır kısmına tıklayın.

Yedekleme yapmak
InfraRecorder, basit ve hızlıca yedekleme yapmanızı sağlar. Elinizdeki başka DVD ve CD'leri bu program sayesinde yedekleyebilirsiniz.
adim71270388082.jpg
DVD ve CD'leri kopyalamak için, ana menüden Copy to Disk simgesini seçin. Elinizdeki DVD'yi ISO'ye çevirmek için ise Read Disc özelliğine tıklayın. Bu sayede DVD'inizi sıkıştırılmış bir kalıp dosyayına çevireceksiniz.

Dosyaları yazdırma
İstediğiniz dosyalardan kendinize bir albüm oluşturduktan sonra sıra geldi bunları DVD ya da CD'ye yazmaya. Öncellikle son ayarları yapmanız gerekiyor. Yazma işlemi derli toplu olsun diye, yazma ekranında boş medyanın içine yeni klasörler açabilirsiniz.
adim81270388273.jpg
Ayrıca, mevcut dosyalarınızın adını da bu ekrandan değiştirebilirisiniz Tüm bunları disk düzeni çubuğundan gerçekleştiriyorsunuz. Diski yazdırmak için ise, dosya, düzen gibi pencerelerin altında bulunan çubuktan mevcut derlemeyi yaz kısmına tıklayın.
Karşınıza gelen menüden daha sonra veri yazmayı açıp kapatmak ve aynı medyadan kaç tane yazdırmak istediğinize karar verin. Yazdır tuşuna tıkladıktan sonra işleminiz başlayacaktır.
:: InfraRecorder'ı hiç denediniz mi? Sizce program başarılı mı?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bir ara kullanmaya çalıştım. Hatırlamadığım bir sebepten dolayı yerine ImgBurn'u kurmuştum. Görünce özlediğimi anladım. Bir şans daha vereyim :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Portablesini indirdim güzel.
Bi de acronis alternatifi olsa :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Nero ücretsiz olsa çok iyi yaygınlaşır

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
çok güzel program hem boyutu küçük hem de nero gibi hantal değil.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
cdburnerxp çok daha iyi

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Nero zaten yazma işinin dışına çıktıkça iyice gözümden düştü.Yok ses kaydedicisiymiş yok media playermiş vb.

Şimdi İmgBurn kullanıyorum.Hem daha kullanışlı hemde boyutu neroya göre minicik :)

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Ashampoo Burning Studio kullanıyordum ben. İndirip deneyelim bakalım. :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Evet kullanıyorum. Gerçekten güzel bir program

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kullanışlı bir yazılım ama bana göre Ashampoo Burning Studio daha kullanışlı ve daha işlevsel. Bilgilendirme için teşekkür...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ne rakibi ya nero mu kaldı daha yakında işletim sistemi de çıkarmaya kalkar bunlar. Bir işi doğru yapacaklarına on işi birden b.k ediyorlar.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
PowerISO ile güzel bir ikili oluşturuyorlar:D:D
Denemek lazım...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Güzel bir programa benziyor. Tanıtım için teşekkürler.:flowers:

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Nero zaten yazma işinin dışına çıktıkça iyice gözümden düştü.Yok ses kaydedicisiymiş yok media playermiş vb.

Şimdi İmgBurn kullanıyorum.Hem daha kullanışlı hemde boyutu neroya göre minicik :)
Track CD ve VCD oluşturabiliyor mu?