Nero Linux 3 Final

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ahead'in CD, DVD, BD ve HDDVD yazma programı Nero Burning ROM'un yeni sürümü yayınlandı. Siz de bir Linux kullanıcısıysanız bu haber tam size göre.

Nero 7 İle Aynı mı?

Windows işletim sistemlerinde kullandığımız Nero 7 sürümü ile aynı özelliklere sahip Nero Linux'un, Blu-Ray Disc ve HD DVD desteği de bulunuyor. Nero Linux 3, SmartDetect otomatik sürücü desteği ile size kolay ve hızlı kurulum sağlıyor.

3MainWindow-1.png

Sistem gereksinimi
Yazılımı kullanmak için gereken minumum sistem gereksinimleri firmanın sitesinde şu şekilde belirtilmiş:

* Linux Kernel 2.4 ya da ya da üstü (2.6 tavsiye ediliyor) ile X-Window
* Glibc 2.3.2 ve libstdc++6 3.4
* GTK+ 2.4.10 (ya da üstü)
* 800 MHz Intel® Pentium® III işlemci, AMD Sempron™ 2200+ işlemci ya da eşdeğeri, 128 MB Ram
* Sabit diskinizde 50 MB boş alan

Download

Yazılımı sitesinden satın alabilirsiniz; fiyatı 24,99 dolar. Deneme sürümünü indirip kullanabilirsiniz.
RPM Paket
: : indir 32 bit
: : indir 64 bit

DEB Paket
: : indir 32 bit
: : indir 64 bit

Bilgi için: NERO
Yazar: Burak Barbak
SDN - http://shiftdelete.net

hcinar83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasim ben pardus kullanıyorum bunun nasıl kuracagimi anlatırsan cooook sevinirim.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hcinar83 dedi ki:
arkadasim ben pardus kullanıyorum bunun nasıl kuracagimi anlatırsan cooook sevinirim.
Dosyayı indirdinten sonra sağ tıklayıp izinlere gir.Orada "çalıştırılabilir uygulama" gibi bir seçenek olması lazım.Onun yanını tick koy.Sonra windowstaki gibi çift tıklayarak kurabilirsin.Ama bu yöntem her dosya türünde işlemiyor.İnşallah bunda olur. ;)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
linklerde bi sorun mu var? 32 bit deb paketini indiremedim. linklerin başındaki http yazısını silince ftp sunucusuna bağlanıyor ancak böyle bir dizin yada dosya yok şeklinde hata mesajı dönüyor.
(başka bi kaynaktan download ettim etmesinede verdiğin linkler bozuk olabilir yada bende bi sorun var:)

32 bit debian paketini http://www.nero.com/eng/nerolinux-prog.php?pak=16 adresinden indirdim

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Linkleri düzelttim :) Foruma eklerken yanlış yazmışım.. Keşke anasayfadaki haberden indirseydiniz...

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
neyse canım halloldu sonunda :) teşekkürler

hcinar83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elektr10 dedi ki:
hcinar83 dedi ki:
Dosyayı indirdinten sonra sağ tıklayıp izinlere gir.Orada "çalıştırılabilir uygulama" gibi bir seçenek olması lazım.Onun yanını tick koy.Sonra windowstaki gibi çift tıklayarak kurabilirsin.Ama bu yöntem her dosya türünde işlemiyor.İnşallah bunda olur. ;)

dediğini yaptım ama malesef olmadı başka fikri olan. ilgilendiğin için cook teşkkrlr.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hcinar83 dedi ki:
dediğini yaptım ama malesef olmadı başka fikri olan. ilgilendiğin için cook teşkkrlr.
Nerolinux’u Pardus’ta kullanmak isteyenler bunu birkaç adımda yapabilirler.

1. Öncelikle "wwww.nero.com" dan nerolinux güncel versionunu( şu anda 2.1.0.4 ) için "rpm" uzantılı dosyayı indirmelisiniz.

2. Daha sonra bu dosyayı indirdiğiniz klasörün altında( f4’e basarak) konsolu açıp "rpm2targz nerolinux-2.1.0.4b-x86.rpm" ( 2.1.004 versiyon için) komutunu çalıştırın. Komut size aynı isimde "tar.gz" uzantılı bir dosya oluşturacaktır.

NOT: Eğer bu komutu kullanamıyorsanız "rpm2targz" isimli pisi dosyasını sisteminize kurmanız gereklidir.

3. Şİmdi bu "tar.gz" uzantılı sıkıçtırılış dosyayı açıp "usr" klasörünü bir çıkartın.

4. Şimdi de bu kalsörü açıp içinde "bin" klasörünün içindekilerini /"/usr/local/bin"e , "lib" klasörünün içindekileri "/usr/local/lib"e , "share" klasörünün içindekileri de "/usr/local/share"ye kopyalayın. Kopyalamaları yapabilmek için: pardus/programlar/sistem/daha fazla uygulama/ dosya yöneticisini kullanın.

5. Şimdi de konsoldan root haklarıyla bir sembolik]

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
k3b de işimizi görüyodum ama alternatiflerin daha çok olması güzel tabiki