Nero İle Dosya Nasıl Yedeklenir?

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
nero-kurs.jpg

Nero ile yapabileceklerinizi anlattığımız yazı dizisinin beşinci bölümünde, dosya yedeklemeyi anlatıyoruz. Nero'nun bu özelliği ile önemli dosyalarınız güvende!

Nero ile CD/DVD yazmanın dışında önemli verilerinizi de yedekleyebilirsiniz. Nero kullanımı yazı dizimizin önceki bölümlerinde kurulumunu, CD/DVD yazdırmayı, ses CD'si oluşturmayı ve ISO dosyası yazdırmayı anlatmıştık. Beşinci bölümde ise önemli dosyalarını nasıl yedekleyeceğinizi ve bu yedeği daha sonra nasıl geri yükleyeceğinizi video dersle adım adım anlatıyoruz. Video dersi izleyin, önemli verilerinizi Nero ile nasıl yedekleyeceğinizi ve bu yedeği daha sonra nasıl kullanacağınızı öğrenin.

Videoyu İzleyin

:: Video dersi izlemek için buraya tıklayın.

Not: Sonraki bölüm, Nero ile sürücü yedekleme.

Hazırlayan: Ertuğrul Hazar
SDN - http//shiftdelete.net

Reaksiyon puanı
189
hiçbir programa güvenmem. yedek alınacaksa hele ki veri önemli ise 5-6 yere birden alırım. ne olur ne olmaz. sonuçta optik medya yazıcılarına da güven olmuyo...

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hard diske'de güven olmuyor geçen elektrik bir gitti hem bilgisayardaki disk hem de yedek disk uçtu :pinch:

liseden beri yaptığım çalışmalar programlar editlediğim ufak yazılımlar hepsi gitti :sorry2:

Reaksiyon puanı
189
doğru haklısın. zaten elektrikle çalışan hiç bir şeye güven olmaz. hdd de tutmaktansa dvd veya cdye yazmak daha mantıklı ama bazen DVD-RW dan kaynaklanan problemlerden dolayı düzgün yazılamıyor. o yüzden yazdıktan sonra kontrol etmek gerekir. hah yazdı diyip kenara kaldırmayın...

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yazdırdıktan sonra tabi diski nemsiz ve direk güneş görmeyen bir yerde saklamak lazım kutu yada çanta iyi olur yoksa benimkiler gibi diskleriniz soyulmaya başlayabilir :lol:

Reaksiyon puanı
189
aynı olayı ben de yaşamıştım. allahtan içindekiler önemli veri değildi de çok umursamadım. en güzeli TDK marka kaplı cdlerden almak. TDK çok dayanıklı bir disk...

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
En iyisi çiftlik kurup bahçeye sebze, meyve ekmek :clover:

Nedir bu bilgisayarın derdi? bitmek bilmiyor :lol:

Reaksiyon puanı
189
walla aklımı okudun haa. :lol: ben bi ara bırakıp bu işleri pazarda meyve - sebze satayım diyodum. :lol:

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında bu konuyla ilgili tartışmalar ; "en iyi hard disk ve en iyi dvd/cd hangisi?" sorusuna doğru kayma göztermiş... Ben de sabit diskinden şikayet edenlerdenim, kaliteli uygun sabit hangisi, nedir bilemiyorum... Yardımcı olursanız sevinirim...

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Samsung ile ilgili bir sorunum hiç olmadı 5 yıldır aynı disk çalışıyor evde.
WD harici var onunla ilgili tek sorunum elektrik gidince bütün verilerimi kaybekmem, ama o sırada bölüm taşıyordum.

Tabii ben bunları dikkatli kullanıyorum yani daha hiç birini düşürmedim birde öyle test etmek lazım.

design_man79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
benim malesef samsung tu ve hdd çöktü :(
çökmeden önce Allah'tan dvd ye backup ları almıştım... lakin burda videolarıda izleyerek yeni aldığım hdd'e yeniden yüklemek istedim ama onuda malesef başaramadım.
dosyalarım .nba uzantısı olarak dvd imde kayıtlı duruyor.
nero da videonuzda göstermiş olduğunuz adımları tek tek izlememe rağmen 30/39.olarak görünen video zamanın dan sonraki işlemlerde ,dosyalarım seçilmemiş görünüyor ve haliyle bende sonuç alamıyorum :)
nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En iyisi çiftlik kurup bahçeye sebze, meyve ekmek :clover:
Nedir bu bilgisayarın derdi? bitmek bilmiyor :lol:

ben gidecemde sorun var.. halkımın bana!!!! ihtiyacı var!!!