Öneri Neden Unix değil de linux

Unix tarzı Mobil işletim sistemi Apple Uygulamalarına benzer uygulamalar

• Kullanılan toplam oy
    5

Murat 1480

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar neden Unix geliştirmek yerine linux geliştiriyoruz linux Türkler mi yaptı hemide linux Unix ten ihlam alınıp geliştirilmiş bir işletim sistemi
Ayrıca neden Apple gibi şık ve renkli uygulamalar yapmıyoruz biliyorsunuz ki bütün işletim sistemimizin hepsi linux neden hiç Unix Java Macintosh ve Windows gibi işletim sistemi yapmıyoruz linux türk işletim sistemi değildir arkadaşlar

Örneğin şunun gibi işletim sistemi neden yapmıyoruz

Uygulamaları Apple uygulamaları gibi şık ve renkli uygulamalar
Cihazın adını Hayatta var olan bir şeyin adını koymalıyız
Unix tabanlı bir mobil işletim sistem yapmalıyız

Sizce bu işletim sistemi olmalı mıdır oy vermeye unutmayın

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Çünkü Mac Os uygulamaları pek fazla değil ve büyük ekipler tarafından yapılıyor. Az ve Öz mantığı.

Windows ve Linux için uygulamaların fazlası arkadaş ortamları, toplumları yapıyor.

Ama Windows'un genel programları (hemen hemen hepsi) Mac os ve Linux sistemlerinden daha pratik, anlaşılır ve kullanışlı.

Bu yüzden şimdiki zamanda yeni altyapılı işletim sistemi yapayım dersen elinde patlar. Çünkü Linux tarafında o kadar versiyon yayınlamışlar ki, senin yapacağın sistem illa birinin çakması halinde görünecek.

Mac Os tarzı dersen. Linux Tarafında Elementary os daha iyi kopyası apple'ın.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,971
Arkadaşlar neden Unix geliştirmek yerine linux geliştiriyoruz linux Türkler mi yaptı hemide linux Unix ten ihlam alınıp geliştirilmiş bir işletim sistemi
Ayrıca neden Apple gibi şık ve renkli uygulamalar yapmıyoruz biliyorsunuz ki bütün işletim sistemimizin hepsi linux neden hiç Unix Java Macintosh ve Windows gibi işletim sistemi yapmıyoruz linux türk işletim sistemi değildir arkadaşlar

Örneğin şunun gibi işletim sistemi neden yapmıyoruz

Uygulamaları Apple uygulamaları gibi şık ve renkli uygulamalar
Cihazın adını Hayatta var olan bir şeyin adını koymalıyız
Unix tabanlı bir mobil işletim sistem yapmalıyız

Sizce bu işletim sistemi olmalı mıdır oy vermeye unutmayın
Meal varmıdır @_Zaur_ bey.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Meal varmıdır @_Zaur_ bey.
Adam demek istiyor ki. Altyapısı tamamen başka bir sistem kuralım ama apple kalitesinde olsun.

Eğer yaparsanız bu günlerin havalı bir isim fikrini ben vereyim.

Zam Os (transistör köprülerinde zamlardan sorumlu değiliz)

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Çünkü Mac Os uygulamaları pek fazla değil ve büyük ekipler tarafından yapılıyor. Az ve Öz mantığı.

Windows ve Linux için uygulamaların fazlası arkadaş ortamları, toplumları yapıyor.

Ama Windows'un genel programları (hemen hemen hepsi) Mac os ve Linux sistemlerinden daha pratik, anlaşılır ve kullanışlı.

Bu yüzden şimdiki zamanda yeni altyapılı işletim sistemi yapayım dersen elinde patlar. Çünkü Linux tarafında o kadar versiyon yayınlamışlar ki, senin yapacağın sistem illa birinin çakması halinde görünecek.

PlayStation'lara ne demeli? Onların hiçbir Linux ile çalışmıyor ve gayet iyiler. PS3, PS4 bir BSD, PS1, PS2, PSX (DVR) ise ya UNIX yada bir BSD. PS5'i bilmiyorum. 7-Zip ile PS2'nin dosyalarını açtığımda işletim sistemi kısmında UNIX yazıyordu.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
PlayStation'lara ne demeli? Onların hiçbir Linux ile çalışmıyor ve gayet iyiler. PS3, PS4 bir BSD, PS1, PS2, PSX (DVR) ise ya UNIX yada bir BSD. PS5'i bilmiyorum. 7-Zip ile PS2'nin dosyalarını açtığımda işletim sistemi kısmında UNIX yazıyordu.
Hee bak cihaz altyapısı farklı işte. O dediğin ps2-3-4 vs gibi farklı bir cihaz kullanmak gerekli işletim sistemini verimli kullanman için.
Pc yada Laptop altyapısı Mac - Linux - Windows işletim sistemleriyle doyuma ulaşmış.

Artık yeni altyapılı işletim sistemi yapmak istersen Teknik olarak cihaz altyapısı da farklı olmalı.
Android'e bak. Hangi Bilgisayar verimli çalıştıra bildi bu işletim sistemini? Aslında bilgisayar telefondan güçlü ya öyle değil mi?

Son düzenleme:

Murat 1480

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Tam olarak öyle değil. Unix tabanlı olabilir ve Apple uygulamaları gibi uygulamalar olabilir.

Son düzenleyen moderatör:

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Öncelikle işletim sistemleri ve sistemlerin kullandıkları çekirdekleri öğrenerek başlık açsaydınız keşke. Türk işletim sistemi diye bir şey yok ki Unix tabanlı işletim sistemi geliştirelim.

Murat 1480

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Öncelikle işletim sistemleri ve sistemlerin kullandıkları çekirdekleri öğrenerek başlık açsaydınız keşke. Türk işletim sistemi diye bir şey yok ki Unix tabanlı işletim sistemi geliştirelim.
Pardus pisi linux gelecek linux GIBUX turkix linux var ve hepsi linux işletim sistemi benim isteğim Apple uygulamaları gibi uygulamalara sahip olan Unix tabanlı mobil bir işletim sistemi yapmalıyız hep bilgisayara önem veriyoruz ve hep linux geliştiriyoruz.