Neden İnsanları Kırarız?

Bu konuyu okuyanlar

hüzün_

Müdavim
Emektar
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,771
Reaksiyon puanı
500
Puanları
113
Yaş
35
brokenheartbykassandranga6.jpg


İnsanları kırmak kolay oysa yeni dost kazanmak zordur. Her zaman böyle olur yapmak zor dağıtmak ise kolaydır. Bazen bunu isteyerek yaparız. Sonuç da ne olur? Arkadaşlık ilişkimiz biter. Köprüleri atmış oluruz. Hiç düşündünüz mü “Neden bunu yaparız?” Bir sebebi varmıdır? Çoğu zaman sebebini de bulamazsınız. Bir anlık duygu-davranış durumumuzun sonucudur bu. Öfke kin hırs intikam bu kararı vermemize yani köprüleri kolayca atmamıza neden olur.
Bakımlıyız.Com - Neden İnsanları Kırarız? Neden İnsanları Kırarız?
Bir de olayın başka yönü var. Kimse kimseye mecbur değildir kimse kimseyle aynı evde yaşamak aynı iş yerinde çalışmak zorunda değildir. İsteyen kapıyı açar gider. Kapanan o kapı atılan köprü gibidir. Kapı bir daha açılmayabilir.
Oysa her bir insan ayrı bir dünya demekdir ve onlardan öğreneceklerimiz vardır. Bunu da bilmek lazımdır.
Biz ise insanlardan ayrıldığımız zaman nedense onları cezalandırdığımızı düşünürüz. Oysa bir bakıma kendimizi de cezalandırırız. Bunun da farkındamıyızdır? Tartışmada haklı da olabiliriz. Bu geçerli bir sebepmidir? Önemli olan sebep mi yoksa sonuç mudur? Haklı olup dost kaybedip yalnız kalmak iyimidir?
Hatırlamak gerekir. “Hayat oyun değildir.” Hata yapıp affedilme şansımız çoğu zaman yoktur. her şeyi kolayca silemeyiz.
Mantığımızı ya da çıkarlarımızı her zaman iyi kullanamayız. Duygularımız çoğu zaman ön plana çıkar ve duygularımız mantığımızı dinlemez. Bu nedenle “kafanı kır ama kalp kırma” prensibine uymamızda fayda vardır. Çünkü kalp evdeki vazonuz gibidir. Kırın dünyanın en yapıştırıcısı ile yapıştırın ilk hali gibi olmaz biraz bozulmuştur kırılmasından dolayı izler vardır üzerinde hem de hiçbir şekilde geçmeyecek olan izlerdir bunlar. Unutmayalım.


Ayhan KANAT

Ne kolay değil mi kalp kırmak?
 

hanxhanx

Asistan
Katılım
16 Ekim 2009
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
suçsuzda olsak karşı tarafın tutumu ilişkileri,dostlukları çok etkiliyor, bazen böylesi daha iyi diyoruz fakat gün geçtikçe yaptığımız hatanın farkına varıyoruz ama insanoğlu hata yapmadan, kırmadan, üzmeden yaşıyamıyor...
 

hüzün_

Müdavim
Emektar
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,771
Reaksiyon puanı
500
Puanları
113
Yaş
35
Yaşamalı bence.En önemli önlem sakin olmak.Böyle olursa kimse kimseyi kırmazki.Bir de olaya karşı tarafın yönünden bakmak.O zaman kalp kırmayız ki..
 

Bonney

Müdavim
Katılım
28 Mart 2010
Mesajlar
1,409
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
En kotusude kendini kirmaktir , baskalarini kirmamak icin - bir sucun yokken :)
 

Mai Nai

Müdavim
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Kırılmayı hak edeni kırmamak olmaz.
Birde kafasını kolunu kırmak isteyipte kıramadıklarımız vardır:devil:
 

uma350

Müdavim
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
Bende çok düşünüyorum bu konuda.Bazen insanları kırmak için doğdumu bile düşündüğüm oluyor.Bilmiyorum bayat bayat konuşan ya da içerisinde bi inlik cinlik olduğunu düşündüğüm insanlara takıyorum resmen . elimde değil farkına bile varmıyorum ağzımdan çıkanın çıkıveriyor işte.Denedim kendimi değiştirmeyi ama olmuyor , huyum böyle galiba..
 

MüktesebaT

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
1,096
Reaksiyon puanı
41
Puanları
0
şahsen hiç insan kırmam hayvanları kırıyorum
 
Üst