Rehber Neden Girişimcilik?

Abrek Mashadov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Global çapta veya ülke sınırları içerisinde bile son 5 yılda girişimcilik ve kendi işini kurma isteği hali hazırda fazlalaştı. Bu oran bilinenin aksine refah seviyesi yüksek olmayan ülkelerde daha da fazla. çünkü yaşam şartları belli başlı ülkeler haricinde çoğu ülkelerde geçinebilme sınırlarında veya altında. Asgari ücret dünya genelinde artık yetersiz düzeyde.

Ülkemizde 17 yaşındaki bir çok çocuğumuz girişimcilik ve kendi işini kurma hayallerini öngörerek geleceğini planlıyor.
Sanayi, otomasyon, mobilya, tarım, tekstil vs vs bu sektörlerde iş verenler çalışacak genç nesil bulamamaktan veryansın ediyor. Genç nesil ise bu sektörlerde çalışmayı son çare olarak görüyor. güzel bir iş bulayım emekli olur çıkarım kafa yapısı tamamen ölmüş durumda. devir teknoloji ve sanal kavramlar içeren bir devir. artık her genç birey kolay para kazanabilirim kafa yapısıyla ilerliyor.
çekirdekten yetişmiş usta kavramı son bulmak üzere. insan gücünün yerini robot sistemler ve yapay zeka almaya başladı.

Girişimcilik güzeldir size hayatınızı sorgulatır. fakat atılacak her adım geleceğinizi belirler. sağda sola duyduğunuz motivasyon konuşmalarını görüp lütfen bodozlama düşüncelere girişmeyin ölçüp biçip tartın gerçekten fikirlerine güvendiğiniz insanlardan feyz alın bir çok insanla diyalog kurmayı huy edinin.
Girişimciliğin en büyük sebebi oturmuş sisteme baş kaldırıp kendi geleceğinizi başkalarının eline vermektense kendi ellerinizle kurmaktır.

Son düzenleyen moderatör:

datasaver

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
7
Çünkü hayalleri, hedefleri olan fakat finans olarak gerekli desteği olmadığı için umutsuzluğa kapılıp mutlu olmadıkları işlerde ömürlerini tüketmek zorunda kalan çok gencimiz var ne yazık ki. Bu yüzden girişimciliği sonuna kadar savunuyorum. Hatta Halkbank’ın “harekete genç” serisine denk geldim ve izlemeye başladım. Halkbank’ın sağladığı finansman desteğinin çoğu girişimci gencimize umut olduğuna eminim. Seride genç girişimcilerimizin hikayelerini, yaşadıklarını özellikle kendilerinin anlatması çok motive edici. Akranlarının katettiği yolu ve başarılarını gören fakat cesaret edemeyen gençlerimize de ilham kaynağı olur umarım. Gençlerimiz ülkemizin aydınlık yüzleri. Onlara sağlanan bu destek ile daha emin adımlarla hayallerinde ki işe kavuşma imkanına sahip olacaklar. Onlar adına çok mutluyum. Halkbank’ı bu desteğinden dolayı gönülden kutluyorum ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,786
Sermaye olmadan hiç bir şeye girişemezsin. Ne bizde, ne de başka bir yerde. Kredi faizleri de olmuş 50%-60%