Neden G.Saray'ın 3 maçı D-Smart'ta?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maç yayınlarının hangi günlerde hangi kanallarda yayınlanacağı konusunda gelen sorular üzerine, NTVSpor.net olarak sizi bilgilendirmek istedik. İşte yanıtlar...

bilgilendirme_h_UHHA4.jpg

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maç yayınlarının hangi günlerde hangi kanallarda yayınlanacağı ve bunun hangi kritere göre belirlendiği konusunda kamuoyunun kafasında bazı soru işaretleri var. Biz de NTVSpor.net olarak sizi bu konuda bilgilendirmek istedik.

Her iki kupanın da yayın hakları, UEFA ile bu sezon yapılan anlaşmayla Doğuş Yayın Grubu (Star TV / NTV) ve D-Smart platformu arasında paylaşıldı.

Sezon başlamadan önce yapılan anlaşmada Şampiyonlar Ligi maçları:

- Salı akşamı oynanan maçlar Star TV veya NTV'den,
- Çarşamba akşamı oynanan maçlar D-Smart'tan yayınlanacak şekilde paylaşıldı.
reklam

Bu nedenle Şampiyonlar Ligi formatı gereği maçlarını bir salı, bir çarşamba oynayan takımlarımızın (Bu sezon Galatasaray) maçları da bir Star TV'de, bir D-Smart'ta olacak.

Avrupa Ligi maçlarının paylaşımında ise söyle bir kriter belirlendi:

- Doğuş Yayın Grubu, istediği maçı seçer ve yayınlar.

Yine sezon başı yapılan bu anlaşma sonrası (yani gruplarda hangi Türk takımlarının yer alacağı belli değilken) belirlendi bu kriter. Gruplara da sadece Fenerbahçe kaldığından, Star TV, Fenerbahçe'nin tüm maçlarını yayınlama hakkını elde etti.

Özetle: Galatasaray'ın 3, Fenerbahçe'nin ise 6 maçının Star TV'den yayınlanacak olması, takımlarla değil, turnuvalarla ilgili bir durum... Örnegin Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde, Galatasaray Avrupa Ligi'nde oynasaydı; 6 maçı Star TV'den yayınlanan taraf Galatasaray olacaktı. Fenerbahçe'nin ise 3 maçı D-Smart'ta yayınlanacaktı.

Kaldi ki bu, Türkiye'ye özgü bir durum değil. UEFA, yayıncı kuruluşlarla yaptığı anlaşmalarda sıkı kurallar ve standartlar getiriyor. Hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde açık ve şifreli yayıncılar arasındaki paylaşım UEFA şartları, izni ve denetimi altında uygulanıyor.

Sporseverlerin bilgisine sunarız.

Ntv Spor

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Haberde aslında hiçbir şey açıklan(a)mıyor.

-bu seneye kadar ŞL'ye katılan tek takımın maçları hep Star tvden şifresiz yayınlanırdı. neden Star tvyi doğuş grubu aldıktan sonra uygulama değişti?

-eufa avrupa ligi için yapılan anlaşmanın benzeri neden ŞL maçları için yapılmadı ve salı-çarş ayrımına gidildi?

-ŞL'ye katılan tek takım galatasaray değil de fenerbahçe olsaydı yine bu uygulamaya gidilecek miydi?

-"Yine sezon başı yapılan bu anlaşma sonrası (yani gruplarda hangi Türk takımlarının yer alacağı belli değilken) belirlendi bu kriter." ibaresi kullanılmış ancak sezon başı (yani yaz aylarında) galatasarayın ŞL'ye gideceği kesin değil miydi? herkes biliyor ki, lig ikincisi takımın ŞL'ye katılması çok zor. hal böyleyken siz kimi kandırıyorsunuz?..

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Selam hemen hemen herkeste uydu var ustelik formula ingiltere ligi ve daha neler neler idman tv ve aztv de mutun maçlar. ) f = 10965 MHz
(Polarization- H)
Symbol rate – 12800 Msymbol/s
(FEC-5/6) PID Video-4130, Audio-

http://www.idmantv.az/

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
fenerbahçe maçlarını çoğu zaman şifreli vermişlerdi.
normal bir durum yani kayırma yok.kim ilgi çekiciyse o an şifreyi basıyorlar.
normal derken yaptıkları çok saçma ona normal demiyorum.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Selam hemen hemen herkeste uydu var ustelik formula ingiltere ligi ve daha neler neler idman tv ve aztv de mutun maçlar. ) f = 10965 MHz
(Polarization- H)
Symbol rate – 12800 Msymbol/s
(FEC-5/6) PID Video-4130, Audio-

http://www.idmantv.az/

Ekledim sorunsuz gösteriyor ama umarım maç zamanlarında bir kesinti yaşanmaz.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ekledim sorunsuz gösteriyor ama umarım maç zamanlarında bir kesinti yaşanmaz.
son 2 maçı bu kanallardan izledim hiç bir sorun yaşamadım. biss sistemi çalıştıran uydu alıcınız varsa sorun yok.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
son 2 maçı bu kanallardan izledim hiç bir sorun yaşamadım. biss sistemi çalıştıran uydu alıcınız varsa sorun yok.

Sanırım bendekinde öyle bir özellik yok yada ben menüde bulamadım (d-smart goldmaster 98000 cim) :(

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
normalde ŞL maçları şifresiz, uefa maçları şifreli idi. bu sene bir anda uefanın şifresi açıldı. ŞL şifreli oldu. ne değişti acep?

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maç yayınlarının hangi günlerde hangi kanallarda yayınlanacağı konusunda gelen sorular üzerine, NTVSpor.net olarak sizi bilgilendirmek istedik. İşte yanıtlar...

bilgilendirme_h_UHHA4.jpg

Kaldi ki bu, Türkiye'ye özgü bir durum değil. UEFA, yayıncı kuruluşlarla yaptığı anlaşmalarda sıkı kurallar ve standartlar getiriyor. Hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde açık ve şifreli yayıncılar arasındaki paylaşım UEFA şartları, izni ve denetimi altında uygulanıyor.

Sporseverlerin bilgisine sunarız.

Ntv Spor

iyiki size kalmış birşey değil yoksa o maçlarıda izleyemeyecektik arkadaş.ALLAH sizin elinize düşürmesin.