Neden Bedestha'ya katlanamıyorum ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eronis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Biraz iç dökme tarzı bir konu olacak. Herşeye de söyleniyorsun sen de diyecekseniz okumayın :D

Geçende Skyrim: En Troll oyun ? diye bir konu açmıştım. Aynısının bir benzeri olacak bu da. Öncelikle şunu söylemeliyim, Bedestha'nın oyunlarının en azından %80'ini denemiş, oynamış ve hayran kalmışımdır. Ama şöyle bir sorun var. Sanki Bedestha'nın bizimle bir alıp veremediği var :D Ciddiyim bu konuda. Skyrim Special Edition diye misal şu zamanlarda diretiyorlar. Legendary edition ve Vanilla oyunun satışı durduruldu. Legendary Edition 70-80TL birşey idi, Special Edition ise 115TL düz rakam. Special Edition'da modları Nexus Mods'u bilmeyene para ile satmaya çalışıyorlar ve modların hiçbirini Bedestha yapmadı. Başka geliştiricilerin işlerine izinsizce kondular ve onların bize bedavadan dağıttıkları modlar için 10TL, 20TL gibi gülünç rakamlar istemeye başladılar. Nexus Mods'a girsem legal olarak bedavaya alabileceğim modları. Adamlar üstüne lisans almamışlar, Bedestha da sahipliklerini kendileri aldı. Bu modların arasında Skyrim'in hatalarını gideren modlar var ve bunları satıyorlar. Benim cevabım da şu, o modları satışa çıkaracağınıza o modların çözdüğü hataları ana oyunda siz oyun şirketi olarak çözün. Neredeyse bize aynı oyunu 3-4 kere her seferinde biraz daha pahalandırarak satmaya çalışacaklar. Oyunlarını satın aldıktan ve para verdikten sonrası umurlarında olmuyor.

Elder Scrolls Online'ın fiyatını ucuz buldum, alayım mı diye düşündüm, araştırdım falan, o da ne ? Bütün oyunu satın almıyoruz 50TL küsüre. Üstüne Morrowind falan paketleri var, 200TL'ye geliyor. Önce oyunu aldıysan yandın çünkü toplu satışlarda bilirsiniz ki uyguna gelir oyunlar. Baya parayı bizden sağma niyetindeler. Zaten anladığım kadarıyla Elder Scrolls serisinin adam akıllı dengesi olan tek oyunu Tamriel Unlimited. Skyrim'de ya Alduin'e tek atıyorum çok güçlenip, yada sıradan bir hayduttan yada ayıdan tek yiyorum. Aşırı dengesiz. Legendary mod'da boss'lara hançerle yada tek bir ok ile tek atabiliyorsam oyun baya dengesizdir. Zaten mage ve kılıççılardan tiksiniyorlar sanırım. Ne saldırıları var, ne hızları, ne zırhları.

Dishonored oynarken ben bunun bir süikastçi oyunu olduğunu bildiğim için önüme gelenle oynuyordum. Adamları oyuncağa çevirdim. İlk bir kaç level'de önüme gelen saldırgan bütün herkesi istisnasız öldürdüm. Çünkü bu oyun bununla ilgili değil mi ? Gizlilik, sessizlik ve hızlı öldürme. Süikast bununla ilgildir ve ben buna bayıldım. Oynanış mükemmeldi. Ama PAT ! 3. yada 4. bölümde bana şöyle bir uyarı geliyor "Önünüze gelen herkesi öldürmeyin, yüksek kaos gelirse bölüm sonunda bu arkadaşlarınızın tutumunu ve finali etkileyecektir.". Türkçesini size söyleyim, Corvo küçük ve tatlı prenses emily'i kurtarmaya çalışıyor. Çok tatlı bir ufaklık ve ona hemen ısınıyorsunuz, bir anda süikastçiler annesini öldürmüş ve kraliçe sizden ölmeden önce kızını kurtarmanız için yalvarıyor. Kızı kurtarmayı ne kadar isterseniz isteyin, eğer oyunun tadını çıkarırsanız finalde kız ölüyor, eğer kızı kurtarmak istiyorsanız da oyunu düzgün oynayamıyor, o süikastçi role play'inin tatminini alamıyorsunuz. Ayrıca bunu 2-3 bölüm yüksek kaos rating'i ile bitirdikten sonra söylüyorlar :D Troll sizce yeterli bir kelime mi ?

Zamanında yaptıkları çok beğendiğim oyunlar da var. Misal Call of Cthulhu. Son derece sevdiğim bir oyun. DOOM'un yeni oyununu denemek nasip olmadı hiç, sistemim kaldırmaz.

Saydığım oyunları aranızda oynayan var mı ?