Ne Yaparsam Bu pc Hızlanır ?

painscream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merabalar.Ben mert.Sitenize daha dün üye oldum. Bilgisayar hakkında bilmediğim şeyleri öğrenmek istediğim için kayıt oldum.

Arkadaşlar benim intel(R)Celeron(R)CPU 2.53 Ghz 2.53 Ghz,512 mb ddr 400 mhz ram,512 mb 5500 nvidia ekran kartım var bu bilgisayara ne veya neler yaparsam hızlanır?

Ben ram eklemeyi düşünüyorum ama bir internet cafeye sorduğumda 2 512 daha iyi çalışır dedi bende şimdi aklım karıştı 1 gb almayı düşünüyordum şimdi 512 alsammı yararlı olur 1 gb mı alsam yararlı olur?

Cevaplarsanız sevinirim:teşekkürler

saadet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence 1 gb al, 1.30 gb rammı daha hızlı olur 1 gb rammı :D
gereksiz programlarıda kaldır ;)
dahada çok hızlanır :)

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Eğer anakartın destekliyorsa 512 + 512 şeklinde kullanman, 1024 + 512'den daha performanslı olacaktır.

Ama benim tavsiyem tümden bu sistemi kaldırıp atıp, yeni bir sistem toplaman yönünde :happy:

painscream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
frostban tamam öyle diyorsunda ben öğrenciyim yani ramin parasını zor biriktirdim:DD şunu anlamadım anakart nasıl destekliyorsa benim anakartta 2 giriş var sanırım ram için

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Anakartın sitesine girip oradan kendi modelini bulup destekleyen ramleri bulabilirsin Frostban3 kesinlikle doğru diyor sen yaşlı bir bayana bir yerine estetik yaparsan yap diğer taraf yine eskidir. Eski bayanı at gelsin yenisi aman pc demekistedim :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
tabi bencede sistemi baştan toplaman daha iyi ama para yok diyosun
512+512 daha iyi dual olmuş oluyo işlemciyede biraz o/c yapabailirsen o sistemi en iyi şekilde kullamış olursun ;)

painscream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamda pcyi yenilemeye çalışıyorum işte topluyorum desem yeridir ne yapayım ekonomik durumum çok iyi değil ram 512 taktırsammı yararlı olur 1 mi soru bu şimdilik ?

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet 512 MB ram, sistemini hızlandıracaktır ;)

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ddr "1gb kingstobnu 60 civarına aldım taksitle.512 ise 30 civarıydı.ben de 1 gb aldım 512liğin yanına.aslında pek fark yok gibi.ram temzileyici programı var,eskiden en fazla 100 mb boş kalırdı şimdi ise 800lerde.500 alsaydım yararlı olmazdı yani.1 gb öneririm uyarsa.ddr32 destekliyorsa onlar da olabilir benimk desteklemiyordu

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
benm laptopta bir 512 ram vardı bide 2 bg ram aldım 667 mhz
yanlışmı yaptık yanii :D?

smartboytalip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flashbellek bir anda bilgisayar tarafından tanınmaz hale geldi. bilgilerimi kurtarmak için ne yapabililrim? bi bilginiz var mı? teşekkürler

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şunu da söylemek lazuım,512 mb ama bus hızı ne?yani 512 400 mhzdı benimki.ayı olamsı lazım.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
arkadaşım
1.gereksiz pro. kaldır
2.biraz daha bekle eğer acelen yoksa 2 gb ram al hiç kasılmadan uğraş
ama bak sana tavsiyem para biriktir en iyisini yap/al

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
PC hızlandırmadan kastın nedir?
Mesela oynamak isteyip oynayamadığın bir oyun mu?
Kurulum yapıp da tökezleyen bir program mı var (Adobe CS3-CS4 serisi gibi)
Bunu da bilmek gerekir diye düşünüyorum.

Seçenek 1 : Anakartın desteklediği tek parça 1 GB RAM
Seçenek 2 : 300-400 TL biriktirip yeni bir kasa toplayabilirsin.

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 gb diyorum tekrar.Benim 512 idi.Hep kasıyordu.şimdi rahatım.800 civarı bo yer var.2 gb piyasada yoktu sanıırm.Ben bulamadım.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bence ne kadar yüksek ram alabiliyosan al. illa anakarttaki 2 ram slotu da eşit miktarda ram taşıyacak diye birşey yok. tabiki aynı marka ve aynı kapasite/hızda ramler daha performanslı olur. ama zaten senin pc eski ve yetersiz. o yüzden ne kadar yükseltebilirsen yükselt... bir de ekran kartını değiştirebilirsin. senin sitem AGP dir muhtemelen. PCI ekran kartı takamazsın. AGP olarak ati nin HD serisi ekran kartlarına yönelebilirsin. (HD2600, HD2800, HD3650, HD3850 gibi) benim de sistemim eski. P4 3.0 ghz işlemci 512x2 1 Gb ram ve ati AGP 9600 128 mb ekran kartım vardı. temmuz ayında ati HD3650 512 mb GDDR3 AGP ekran kartı aldım. ama istediğim performansı alamadım maalesef. evet, oynayamadığım oyunları açabiliyorum ama istediğim akıcılıkta oynayamıyorum. düşük çözünürlükte oynamak zorunda kalıyorum. çünkü ekran kartını ne kadar yükseltirsem yükseltim, işlemcim eski model... hala da taksitlerini ödüyorum. yani anlican, modifiye işine girmeni pek tavsiye etmem. diğer arkadaşın da söylediği gibi yaşlı bir kadına ne kadar estetik yaparsan yap yaşlıdır sonuçta. ram al, fakat başka masraflara girme... ucuz da olsa yeni bir kasa kurmaya bak. şimdiki piyasa koşullarında alacağın en düşük sistem bile elindekinden 50 kat iyi olacaktır. hatta biraz daha bekle, sene sonunda windows 7 piyasaya çıkacak. yeni çıkan her işletim sistemi, donanım piyasasınada da, yeniliklerle birlikte düşen fiyatları beraberinde getirir. şimdilik benden bu kadar. umarım yardımcı olabilmişimdir.
ha bu arada, aramıza hoşgeldin. keyifli paylaşımlar.

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatta 2.el ram al.Ben bulamadım.Bulsam alacaktım.Gerek yok yeniye bütçe kısıtlıysa.Daha sonra yeni sistem kurulur