Ne Yapacağımı Bilmiyorum

Yunus123Yo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle merhaba hocalarım i5 4460 işlemcili 8gb ram ve 4gb gt730 lu ekran kartı olan ssdli bir bilgisayar aldım hangi oyunu indirdiysem en düşük seviyede bile hiç oynayamadım (farcry primal, the forest gta4) ilk bilgisayarım olduğu için bilgisayardan çokta iyi anlamıyorum ama bu özellikler bence düşük seviyede rahat oynamalı diye düşünüyorum
1 donanımım mı yetersiz yoksa yazılım konusunda yapmam gereken birşey mi var bi driver seti gibi
2 ddr3 olduğu için sadece 8 gb ram ekleyebilirim onun dışında bilgisayarda hiçbirşey değişecek bütçem yok bi faydası olurmu rami 16 yapmalımıyım
Teşekkürler

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700
Evren Samanyolu Galaksisi Güneş Sistemi Dünya
Öncelikle merhaba hocalarım i5 4460 işlemcili 8gb ram ve 4gb gt730 lu ekran kartı olan ssdli bir bilgisayar aldım hangi oyunu indirdiysem en düşük seviyede bile hiç oynayamadım (farcry primal, the forest gta4) ilk bilgisayarım olduğu için bilgisayardan çokta iyi anlamıyorum ama bu özellikler bence düşük seviyede rahat oynamalı diye düşünüyorum
1 donanımım mı yetersiz yoksa yazılım konusunda yapmam gereken birşey mi var bi driver seti gibi
2 ddr3 olduğu için sadece 8 gb ram ekleyebilirim onun dışında bilgisayarda hiçbirşey değişecek bütçem yok bi faydası olurmu rami 16 yapmalımıyım
Teşekkürler
Almadan bize danışsaydın keşke ama gta 4 ü açmaması saçma gta 5 i (düşükte olsa) açması kasmaması lazım bence bir format at öyle dene

Yunus123Yo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dediğim oyunları açıyor ama 3 saniyede 11kare şeklinde birde artık yapacak bisey yok hesabı kabulleniyim okey yazılımsal problemi de bi sekilde çözeyim oda okey ama ram alayım mı almiyayimmi 400 lira sonuçta boşa harcamayım

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Teşekkürler
Hocam keşke almadan bize sorsaydınız rekabetçi oyunları düşükte açabilir ancak sisteminiz aşırı iyi değil apu sistem toplasaydık daha iyi performans alırdın sen bir driverleri yükle olmazsa sistem kötü demektir

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
927
Sistem pek iyi olmadığı için ve APU da olmadığı için (harici kart olduğu için) RAM arttırmak pek bir şeyi değiştirmez.

Driver yüklemediysen yükle bayağı artar FPS.

Düşük sistem isteyen Terraria var bayağı sarar ve eğlencelidir.

Reaksiyon puanı
10,549
Bu sisteme 8gb ram yetecektir. Oynadığın oyunlar yeni nesil oyunlar gibi yüksek ram istemez. Yeni nesil oynamaya yelteneceğim diyorsanda ekran kartı ve işlemcin yetmeyecektir. Ram değil 16gb 128gb yapsan işe yaramaz.

Bence sorun kullandığın çözünürlük veya SSD kaynaklı. SSD nin tam marka modeli nedir? Ani hız problemleri yaşayan kronik sorunlu bir SSD ise droplar normal.
Ayrıca 1080p gibi yüksek çözünürlükte oynamaya çalışıyorsan sistemin gücü yetmeyecektir. 1024x768 gibi bir çözünürlüğe düşürüp oynamaya çalışman yararına olacaktır. Yani çözünürlük düştükçe performans artar.

Ayrıca yeni aldığın ve anlamadığını söylediğin için bir kaç önerim var.
Önceki sahibi ne kullandı nasıl kullandı belli değil. Temiz kurulum (format) yapmalısın. Sonrasında Ekran kartının driverını ve işletim sistemini güncellemelisin. Bios, chipset güncellemelerini de yaptıktan sonra geriye sadece performans ayarları kalıyor.
FPS ARTTIRMA VİDEOSU
Bu video biraz uzun ve bol sohbetli ancak yapılması gereken her şeyi yapmış.

Sonrasında indirdiğin oyunlarda sistem sıcaklığını kontrol etmelisin. Ekran kartı, işlemci, anakart, SSD kaç dereceleri görüyor onları incelemelisin. Duruma göre ekran kartı ve işlemcinin termal macununu değiştirip sıcaklık kaynaklı dropların önüne geçebilirsin.

Son düzenleme: