Ne Olacak Bu Android

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Arkadaşlar note 2 kullanıyorum 2 gb ram var görünürde tabi resimdede göründügü gibi tüm uygulamaları sildim ancak yine 800 mb kafadan gitti
çözüm var mı? android 4.2.2 gelince note 2'ye düşünce ram rahatlar mı ? yada google düzeltecek mi bu sorunu bilgisi olan var mı?
n302c.png

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
şu an 4.1.2 mi yüklü en fazla 40-50mb lik bir ram düşüşü olur sanırsam androidin ram genel olarak sorunlu ama o kadar kafaya takma telefonun çalışması bile ram götürüyor demek ki :D hiç açma

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sevgili [MENTION=345347]drjacob[/MENTION] , nedir sıkıntın?
Problemini anlatabilirsen yardımcı olalım.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Google arkadan program çalıştırıyor gereksiz birsürü ram yiyor bizde 450 mb ram var jelly bean 380 ini telefon harcıyor anlamadık gitti.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
@thekillingroad sıkıntı yok öyle baktım note 2 her zaman böyle yapıyor nedendir nasıl ne zaman düzelir

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum ram değerin normal ki , hem androidde değer değil işlevsellik önemli yani 200 mb kalıp takır takır herseyı calıstırıp sorun yapmıyorsa zaten sıkıntı yok ama 1 gb kalıp takılıyorsa o zaman sorun var demektir . bence değerlerin normal .

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Kullanılmayan ram, ram değildir :) 1 gb boş yer kalmış, uygulama ve oyunlarda takılma yaşamıyorsan takma kafana. Ya da root yapıp, google uygulamalarını silerek rahatlama olur biraz.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Düzelmesinden kastın nedir? Nesi "yamuk"tur?
bu konu yanlış anlaşılmasın android ramı çok kasıyor hiç şüphesiz bende bundan dolayı bu konuyu açtım 2 gb ramın 1 gb neredeyse androide gidiyor. Bu konuyu "yamukluk" var diye açmadım bilgi alışverişi için açtım kardeş

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kullanılmayan ram, ram değildir :) 1 gb boş yer kalmış, uygulama ve oyunlarda takılma yaşamıyorsan takma kafana. Ya da root yapıp, google uygulamalarını silerek rahatlama olur biraz.
bu gidişle rootlayacam ancak garantisi kalkıyor andan dolayı karışamıyorum

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu konu yanlış anlaşılmasın android ramı çok kasıyor hiç şüphesiz bende bundan dolayı bu konuyu açtım 2 gb ramın 1 gb neredeyse androide gidiyor. Bu konuyu "yamukluk" var diye açmadım bilgi alışverişi için açtım kardeş

Bilgi alışverişi, pek, bilgi, işletim sistemleri RAM kullanırlar. Tüm işletim sistemleri çalıştırdıkları programları, hızlı hafızalar olan ve elektriksel çalışan hafızalar olan RAM'lerinde tutarlar. Bunlar da yer kaplamasına neden olur.
Android, bir çok uygulamanın aynı anda çalışması ile bütünlüğüne kavuşan bir işletim sistemidir ve görece rkaip kabul edilen iOS, Windows Phone gibi sistemlerden daha fazla RAM tüketir.

Sen, ne olacak bu Android?
Rahatlar mı?
google düzeltecek mi bu "sorunu" demişsin. Ben de onlara istinaden sordum, ne sorunu, ne yamukluğu diye.
1,5GB RAM var kullanabileceğin ve 800MB'ı boş duruyor. Buradan nasıl bir sorun olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Anlamak mümkün değil.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Bilgi alışverişi, pek, bilgi, işletim sistemleri RAM kullanırlar. Tüm işletim sistemleri çalıştırdıkları programları, hızlı hafızalar olan ve elektriksel çalışan hafızalar olan RAM'lerinde tutarlar. Bunlar da yer kaplamasına neden olur.
Android, bir çok uygulamanın aynı anda çalışması ile bütünlüğüne kavuşan bir işletim sistemidir ve görece rkaip kabul edilen iOS, Windows Phone gibi sistemlerden daha fazla RAM tüketir.

Sen, ne olacak bu Android?
Rahatlar mı?
google düzeltecek mi bu "sorunu" demişsin. Ben de onlara istinaden sordum, ne sorunu, ne yamukluğu diye.
1,5GB RAM var kullanabileceğin ve 800MB'ı boş duruyor. Buradan nasıl bir sorun olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Anlamak mümkün değil.
İos kullandım ona göre çok fazla yiyor ramı yani anlatmaya çalıştığım şey note 2 'yi seviyorum androdi seviyorum ancak çok ram yemese bazen oyunlarda kasıyor ondan dolayı :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hayır o yüzden kasmıyor.
4S'in toplam sahip olduğundan fazla boş RAM'i olan bir aletin 4S temiz çalışırken kasmasını RAM'e bağlamayın.
Kasılma farklı bir konu, 10 tane sebep sayılabilir.

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2
abi android böyle birçok android cihaz kullandım hep şişiyor bir süre sonra uygulamalarıda hep kapatan birisiyimdir , android javayı kullandığı için hep böyle devam edecek mesela bilgisayar oyunlarında bile tavsiye edilen işlemciyi en az yoran dil c dilidir

örnek olarak bakınız galaxy s4 kendi içinde bulunan uygulamalarının getirdiği yeniliklerden başka hiç bir özelliği yok sürekli kendini tekrar eden telefonları görüyoruz piyasada işlemciyi ramı kamerayı yükseltip yükseltip satıyorlar

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Benim masaüstü bilgisayarımda 2GB ram var normal bir bilgisayarda hangi uygulamalar yüklüyse tarayıcı, antivirüs, download programları vs vs arada bir kontrol ediyorum eğer oyun vs oynamıyorsan 1 gb ram sürekli boşta kalıyor. Yani lafın kısası normal bilgisayar bu kadar programa, büyük ekranlara, görsel efektlere sahipken bu kadar tam kullanıyorsa androidde bir sıkıntı vardır, el kadar telefonun bilgisayarın yanında çok çok basit kalan yazılımları yada işletim sisteminin kendisi böyle ram kullanmamalı. Bence androidin en iyi olması için önce bu sorunu aşması lazım.