Ne kadar doru!

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ya bu konu dışı bölümünün mantığını ya ben anlayamadım ya da zaten böyle.Konu dışı denilen yer diğer kategorilere uymayan yazıların yazıldığı yerdir ama bakıyorum son 1 haftada hafif gerginlik geçirmiş arkadaşlar yarışırcasına konu dışını dolduruyor kopyala yapıştır yazılar altına kaynaklar yahu haber yazıyorsun nesi konu dışı bunun.
Konu dışı denilen yerde yer yer kişisel yer yer genel yorumlar yer almalı kanımca tutupta böyle bir araştırma yapılmış şu sonuç çıkmış gibi yazılar, burda olmamalı.Tabiki ben bu yorumları bu bölümün adının "konu dışı" oluşundan ötürü yapıyorum.Yazılanların çoğu haber niteliğinde veya erkekler nedir kadınlar nedir,erkekleri neden severiz kadınlar nasıldırlar,kadınlar ne ister ve sayamadığım yüzlercesi tamam ama burada sanmıyorum bunları bayıla bayıla okuyan,ki varsa zaten okuyan ayıp oluyor biraz,yazılan bilim yazılarını bu yazı çok uzun be okuyan varsa özet geçsin gibi yorum yapanlar gelip buradaki yazıları yani bahsettiklerimi sonuna dek okuyorlarsa bence pek bir yarar sağlamıyorlar ne kendilerine ne diğer insanlara.

Kimseyi kırmak değil niyetim.Hani bir fikir benimki,kimsenin savunmaya geçmesine de gerek yok galiba yeteri kadar yapıcı oldum...
Bunu bir başkasının açtığı başlık altında yazsaydım hemen yazan arkadaş savunma yapacaktı o yüzden yeni konu açtım.Nacizane eleştirdim...

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Güzel bir nokta. Dediğiniz gibi kaynak varsa konuyla ilgili bir bölüm de varsa o bölüme atılabilir. Bir de bazen insanın canı sıkılıyor; eğlenme amaçlı, hiç bir konuyla alakası olmayan belirttiğiniz gibi konular açılıyor. Bence bu tür konular "eğlence" altında da "konu dışı" bölümü açılıp bu bölüm altına açılabilir. Mesela örneklerini bahsettiğiniz konular genelde eğlence amaçlılar.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Bence dediğin tüm konular zaten forumda kategoriye uymadığı için "Konu Dısı". Yani kim nerede kiminle ne yapıyor tarzı konularının oraya acılması normal. Okuma sayısına yada yorum sayılarına bakacak olursanda okuyan var demekki. Gerekli ve yararlı bilgiler olduğu gibi merak uyandıran ve eğlendiren konularda mevcut o bölümde. aslında eleştirmenin bir manasıda yok bence cünkü zaten adı üstünde "Konu Dışı" :)