Ne gibi programlar yapabilirim ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Desise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Desise

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,ben Lise 1 öğrencisiyim yazılım öğrenmek istiyorum..

Html ve CSS öğrendim şimdi Php gibi yazılımlara doğru yavaşdan geçicem.Benim sorum;

1-)Bu yazılım işlerinden hangisinden ne kadar para alabilirim ?

2-) Üniversitem maaşımı etkilermi ?

3-) Bu java,C gibi yazılımlarla ne gibi programlar geliştirebilirim ne üretebilirim ?

Sorularım bunlar, cevaplayacak bütün abilerime arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
1-) Bunlar yazılım değil programlama dilidir. Ne kadar kazanacağın ne kadar yetenekli olduğuna ve nerede çalıştığına bağlıdır.
2-) İyi bir üniversiteye gidersen iyi bir yerde çalışmaya başlayabilirsin. Daha iyi yerde daha çok kazanırsın.
3-)Herşey yapabilirsin. Kullandığın programları düşün. Senin yaratıcılığına bağlı.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
1)Bu tarz işler sana yaptıklarına bağlı şeyler getirir.Günümüzde artık bu ortam kısıtlandı , çok birşey kazanman sana bağlı.
2)İyi bir üniversiteye gidersen, kendini alanda geliştirirsen çok iyi bir yere gidersin.
3)C tüm dillerin anasıdır.Java'nın bile.HTML,CSS gibi Web tabanlı diller yerine C/C++,Assembly gibi diller bilirsen kernel bilimine ilk adımı atarsın.Birde iyi bir üniversiteden mezunsan , değmesinler keyfine.Herkes seni kapmaya çalışır.Bunlar zor işlerdir.Azim gerektirir.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,008

kunefe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1-) Bunlar yazılım değil programlama dilidir.
HTML ve CSS programlama dili değildir,ortaya çıkan ürün program değildir çünkü.Ama yazılım dili de değildir dediğiniz gibi.
Biçimlendirme,tasarım vb. ifadeler kullanılır bunlar için.

[MENTION=479381]Desise[/MENTION] sorularınıza gelirsek,
Para konusu çok değişkenli bir konudur,bu yüzden üstteki yorumlar gayet isabetli yorumlar.

Üniversite kazandığınız paradan daha çok,hayatınızı belirler.
Örneğin Boğaziçi sizi ABD'de araştırma yapacak bir insan şekline sokar,daha 4.sınıf olamadan kendinizi orada bulursunuz,mezunlara bakılırsa bunun böyle olduğu görülecektir.
İTÜ ders programları incelendiğinde görülen tablo,gene akademik başarı tablosu,bir farkla ki öğrencilere piyasaya uyum sağlayacakları ödevler verilir,bu ödevlerde kullanacakları teknolojiyi öğrenciler kendileri seçer,ülkede kalma şansları fazladır.
ODTÜ de İTÜ'yle benzer yol izlemektedir.Verilen eğitim epey ağır olmakla beraber,1010! gibi bir oyunun fikri ODTÜ'lü bir öğrenciden çıkmıştır.

Bu dille hangi ürünleri ortaya koyabilirim sorusu yanlış bir soru.Bu biraz şuna benzer,marketten elma patates ve peynir aldım,nasıl yemekler yapabilirim.
Önce ortaya hangi ürünlerin konulacağı seçilir(siz hangi ürünlerin üretiminde bulunmaktan zevk alırsınız ? ) sonra buna uygun teknoloji (dil,program,makine..) kullanılarak ortaya ürün konulur.

Son olarak size tavsiyem,bu ülkede kalacaksanız olabildiğince yüksek diller seçin,düşük diller çok para kazandırmaz,bir üstteki yorumdaki iş ilanlarından açıkça göreceğiniz gibi,C/assembly gibi yetenek isteyen ve herkesin harcı olmayan diller,bu ülkede hiçbir işe yaramaz.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,008
Html, Css, Xml, Xaml gibi standartlara işaretleme dili denir. Programlama dilinden farkları. Tarayıcı üzerinde çalışırlar. Script dilleri ile benzer çalışma prensipleri var ve sisteminden bağımsız her modern bilgisayarda çalışırlar. Javascript ile birlikte kullanıldığında, masaüstü uygulamalarından geri kalır yanları yok. Yazılım piyasasında gelecek, Mobile'de ve Web'de.