- Katılım
- 21 Kasım 2005
- Mesajlar
- 18,863
- Reaksiyon puanı
- 129
- Puanları
- 243

16 yıllık NBA kariyerinde 14 kez All-Star seçilen ve 4 şampiyonluk yüzüğü bulunan efsane pivot Shaquille O’Neal yeni takımı Phoenix Suns tarafından basına tanıtıldı.
Şok takasın duyulduğu andan itibaren yaşı nedeniyle Phoenix'e katkıdan çok zarar vereceği yönünde eleştirilen O'Neal, basın toplantısında iddialı konuştu.
Suns'ın hızlı basketboluna adapte olmak için adeta can attığını belirten ‘demir adam’, “Son bir kaç sezondur tam oturmamış bir sistemde oynadığım için çok koşmadığım doğru. İnsanlar benim koşmayı sevmediğimi zannediyorlar, ama bu doğru değil. Ve şunu bilsinler ki motive olmuş bir Shaquille O’Neal, oldukça tehlikeli bir Shaquille O’Neal'dir” dedi.
Suns koçu Mike D'antoni ve 2 kez ligin en değerli oyuncusu seçilen Steve Nash'den övgüyle söz eden O’Neal, takıma bir an önce katılmak istediğini dile getirdi.
Shaq, “Ben buraya deneyim ve özgüvenimi takıma taşımak, oynanan güzel basketbolun bir parçası olmak için geldim. Koç D'Antoni ve Steve Nash'e büyük saygı duyuyorum. Şu an sakatlığımın geçmesi için önümde 2 hafta var. Ama umarım bir an önce iyileşip takıma katılırım ve 5. şampiyonluk yüzüğümü burada takarım” diye konuştu.
Kendisi gibi sakatlıklardan yana zaman zaman sıkıntı yaşayan yeni takım arkadaşı Grant Hill ile görüştüğünü belirten Shaq, Phoenix sağlık ekibinin çok iyi çalıştığını öğrendiğini ve onlara güvendiğini de sözlerine ekledi.
NTVSPOR