Nasıl White Hacker olunur? CEH Sertifikası.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
hasin_kiz_80.jpg
AcademyTech, iyi niyetli hacker yetiştirmek için kolları sıvadı. Firmaların güvenlik açıklarını tespit ederek önlem aldıran bu mesleğin detayları, SDN'de.

Eğitim firması olan AcademyTech, uluslar arası geçerliliği olan EC-Council'in Türkiye distribütörü olarak, sertifikalı White Hacker eğitimlerine başlıyor. CEH (Certified Ethical Hacker) programına katılan kişiler, verilen eğitimden sonra yapılan sınavda başarılı oldukları takdirde, edindikleri sertifika sayesinde çok önemli görevleri yerine getirerek geleceğin mesleklerinden birini edinmiş oluyorlar. Programda yetişen White Hacker olarak da bilinen iyi niyetli hacker'lar, istekte bulunan firmaların güvenlik açıklarını tespit ederek, önlem almalarını sağlayacaklar.

Röportajı İzleyin

Academytech Genel Müdürü Özcan Yıldız ile yaptığımız özel röportajda, merak edilen soruları sorduk ve ilginç yanıtlar aldık. Tüm bu bilgileri, aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

[flash=432,270]http://video.shiftdelete.net/FlowPlayerDark.swf?config=%7Bembedded%3Atrue%2CbaseURL%3A%27http%3A%2F%2Fvideo%2Eshiftdelete%2Enet%27%2CfullScreenScriptURL%3A%27http%3A%2F%2Fvideo%2Eshiftdelete%2Enet%2Ffullscreen%2Ejs%27%2CinitialScale%3A%27scale%27%2CplayList%3A%5B%7Burl%3A%272008%5F06%5F24%5Facademytech%2Emp4%27%7D%5D%2Cloop%3A%27false%27%2CautoBuffering%3Afalse%2CusePlayOverlay%3Afalse%2CsplashImageFile%3A%27http%3A%2F%2Fvideo%2Eshiftdelete%2Enet%2Fsdn%5Ftgy%5Flogo%2Ejpg%27%2CautoPlay%3Afalse%2CcountryCode%3A%27tr%27%7D[/flash]

:: Buradaki videoyu izleyemiyorsanız Adobe Flash Player yazılımını güncelleyin!

:: White Hacker olmak ister misiniz? Forumda paylaşın.

Bilgi için: AcademyTech
Röportaj: Hakkı Alkan
SDN – http://shiftdelete.net

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Ben de istanbulda olsam keşke dicekken türkiyenin her yerinde hizmet verdiklerini öğrendim ve çok sevindim.Güzel ama aradıkları özellikler var 2 yıl çalışmak örnek(web sitesinde var)onun yüzünden olmaz :)

burock

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bende olmak isterdim aslında hayallerimden biriydi white hacker olmak :) ama artık çok geç işlerden fırsat kalcağını sanmıyorum :(

Reaksiyon puanı
189
hacker olmak güzel de birkaç çeşiti var.

hackerlar 3 tiptir

White Hat Hacker Tehlike Seviyesi : !!!

bunlar konuda da anlatılan iyi niyetli hackerlardır.

Black Hat Hacker Tehlike Seviyesi : !!! !!!

tamamen zarar vermek amaçlı olup white hackerların tam tersi işi yaparlar.

Gray Hat Hacker Tehlike Seviyesi : !!! !!! !!!

normal yaşamlarında white hat hacker olup da sanal hayatta black hat hackerlara dönüşenlerdir. çok dikkatli olmak gerekir. ayrıca sosyal mühendislikte uzmandırlar...

artık amacınız tamamen size kalmış...

Intpv6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
AcademyTech'in genel müdürü Özcan bey güzel söylüyorda fiyatlar ne kadar acep ? : )
İş CEH olmaklada bitmiyor bunun CHFIsi var LPTsi var ECSAsı var.

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ahaha süpersin troy ya benim black hackerlığım mazinde kaldı :P

ah eski cw günleri

neyse ceh hacklerığı serfikam vardı benim ya ama gizli olarak...

Ayrıca white değil sırf hacker

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çok çalışmak gerekio olmak için ama olmak isterdim :*
Kursların fiyatı kaç mani aceba ;(

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
oncelikli olarak ingilizce linux server ve network bilginizin olması gerekir sınavda yanılmıyorsam su an 400 ytl ...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Muzurr dedi ki:

1750 YTL olduğunu öğrendim tombul.

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
cgrszone dedi ki:
Gray Hat Hacker Tehlike Seviyesi : !!! !!! !!!

normal yaşamlarında white hat hacker olup da sanal hayatta black hat hackerlara dönüşenlerdir. çok dikkatli olmak gerekir. ayrıca sosyal mühendislikte uzmandırlar...

artık amacınız tamamen size kalmış...

En güzeli B)

Ama yerine göre ;)

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
en iyisi normal kullaıcı olmak.sonra bu işin müptelası olup dünyadan soyutlanır insan

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
fiyatı eger 1750 ytl ise gercekten gayet uygun tabi egitim kalitesi iyi ise .. piyasadabn ornek wermek gerekirse ba nın sistem (microsoft) egitimi 8000 ytl civarı network (cisco) ise 3500 ytl civarı ayrıca bir microsoft sınavı su an 100 ytl filan cisco ise 200-300 ytl civarında (pound a gore degisiyor) ...

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Troy abe CEH olmak için kaç yaşında olmak lazım.Ben başvuru formunu okumuştum 21 yazıyordu hayallerim yıkılmıştı :D

Imhoteph

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cabbarcan dedi ki:
Troy dedi ki:
Muzurr dedi ki:

1750 YTL olduğunu öğrendim tombul.

İllâ beyaz olmasada olur yani böyle gri, açıksarı ne kadar?... ;D

Bncede illa white olmasına gerek yok yani. Daha kelepir olanı yokmu bunun. Ayrıca duydunuzmu bilmem iki gün önce nasa Türk hackerlar tarafından haclendi. :D

mute_62

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar fiyat 1750 ytl değil :) Bugun başlıyan kampanyalı eğitim 1000 $ 5 gün 35 saat. Kampanya dışındaki eğitim ücreti 1750$ 5 gün 35 saat lik bir eğitim. Tabi bu ilk basamak eğitim ve sınav

mulayim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ceh sertifikalı (kendilerine öyle diyorlar) türk ethical hackerların yaptıkları bu konuda bilgi verdikleri bir site var www.cehturkiye.com
Bugun baktım , örnek bir ethical hacker sertifikasının yer ladığı ceh'in önemini anlatan kücük bir yazı vardı.Ayrıca bu eğitimi türkiyede bir çok kurum veriyor , google dan yaptığım ön araştırmaya göre bu eğitimi vermek için ceh olmak ve eccouncil.org dan eğitim merkezi olduğuna dair belge almak gerekiyormuş.
www.cehturkiye.com a mail attım cevabı gelirse yazarım buraya :)

H.Seker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar....
Ceh sertifikalı (kendilerine öyle diyorlar) türk ethical hackerların yaptıkları bu konuda bilgi verdikleri bir site var www.cehturkiye.com
Bugun baktım , örnek bir ethical hacker sertifikasının yer ladığı ceh'in önemini anlatan kücük bir yazı vardı.Ayrıca bu eğitimi türkiyede bir çok kurum veriyor , google dan yaptığım ön araştırmaya göre bu eğitimi vermek için ceh olmak ve eccouncil.org dan eğitim merkezi olduğuna dair belge almak gerekiyormuş.
www.cehturkiye.com a mail attım cevabı gelirse yazarım buraya :)

CEH Türkiye bir eğitim kurumu olarak değil; CEH,CHFI,LPT,CISSP vb gibi güvenlik sertifikaları ile ilgilenen insanları bir araya getirmek için oluşturduğumuz bir platformdur.

CEH Sertifikası başta olmak üzere Güvenlik konusunda aklınıza takılan her şeyi danışabileceğimiz, konuşabileceğimiz, fikir alışverişinde bulunup tartışabileceğimiz bir ortam oluşturmayı amaçladık.

Merak ettiğiniz konuları yazarsanız yardımcı olmaya çalışabiliriz...

Saygılarımla...
H.Şeker

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
valla burada olsa yani bulunduğum yerde kesin giderdim

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
Heykırlar!!!

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dersleri kimler verecek? Hackerlık öğretmek için en az hacker seviyesinde olmak gerekir. Yoksa yazılmış kitaplardanmı gidecekler? Bu arada video çalışmıyor ve sistemimde flash 10 yüklü!

H.Seker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar...

Dersleri kimler verecek? Hackerlık öğretmek için en az hacker seviyesinde olmak gerekir. Yoksa yazılmış kitaplardanmı gidecekler? Bu arada video çalışmıyor ve sistemimde flash 10 yüklü!

Dersler genellikle CEH sertifikasına sahip, CEH müfredatını iyi bilen, iyi düzeyde ağ ve programlama bilgisine sahip kişiler tarafından veriliyor yada verilmesi gerekiyor.

Bu eğitimin içeriğinde korsanlar tarafından kullanılan saldırı yöntemleri ve teknikler yer alıyor. Eğitmenler, toplum içinde kendisine yüksek sesle hacker demeyi seven ve insanların bilgisayrarına girmekten zevk alan korsanların pek çoğundan, çok daha fazla konuyu neden-sonuç ilişkisine dayalı olarak biliyorlar...

CEH sertifikasına sahip pek çok insanı memleketimin güzide nitelikli hırsızları ile kıyaslamak doğru olmayacaktır. Bilişim yolu ile insanların kredi kartlarından para çekmek yahut ödeme yapmak istediğiniz bir kasada yaklaşık 300$ civarına alınabilen bir kart okuyucudan kredi kartını geçirerek kopyalamak büyük meziyetler değildir.

Bir otomobili düzkontak yaparak çalıştırmak veya alkollü araç kullanmaktan daha mühim bir şey olmadığı kanatindeyim. Eğer sizde gazete ve televizyonların hacker diye gösterdiği bu insanlar ile aynı bilgi seviyesinde eğitmenler arıyorsanız, eğitmenlerinizin hem bilgi hemde ahlaki yönden bu insanlardan daha ileride olacağından emin olabilirsiniz...

Ec-Council tarafından hazırlanan müfredatın bir kitabı var. Olasılıkla bu kitabı refereans alarak dersler işlenecektir.

Bu eğitimi almayı düşünüyorsanız ilgili eğitim kurumları ile ve o eğitim kurumlarından bu eğitimi alan insanlar ile görüşün. Hangi kurumdan eğitim almanız gerektiği konusunda daha sağlıklı bilgi edinmiş olursunuz.

Çalışmayan videonun hangisi olduğu konuusnda en ufak bir fikir kırıntım bile olmadığından bu konuda yorum yapamayacağım :)

Saygılarımla...

ozanus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Dersleri vermek için bir en az bir hacker kadar değil hackerdan çok bilmek lazım.
Sistemin nasıl çalıştığını çok iyi bilmeli bilgiyi açığa çıkarmak için iyi derecede ters mühendislik yada programla bilmeli ve iyi bir tükçe ile bunu aktarabilmeli.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
daha önce yazmıştım şimdi hatırladım admin yada mod silerse bu mesajı sevinirim mesajı edit ledimde

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Ben de istanbulda olsam keşke dicekken türkiyenin her yerinde hizmet verdiklerini öğrendim ve çok sevindim.Güzel ama aradıkları özellikler var 2 yıl çalışmak örnek(web sitesinde var)onun yüzünden olmaz :)
Türkiye'de bir ilk olarak İzmir'de yıllar önce yapıldı bu.