Nasıl Sistem

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sizce Bu Sistem Oyun İçin İyimidir Parçalar Uyumlumudur Almayı Düşünüyorum Arkadaşlar ... Bütçem 1400TL

Uploaded with ImageShack.us

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1400'e o sistem oluyorsa gayet iyi :) Şimdiden hayırlı olsun :)

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Parçalarda herhangi bir uyumsuzluk olmaz demi dostum :)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
@manyak02, yazdığınız sistem çok dengesiz olmuş. 1090T işlemciye o ekran kartı, o kasa, o anakart yakışmamış. Hem işlemciyi 6 çekirdek almanız size pratikte aman aman bir performans sağlamaz. 6 çekirdek kullanan kaç tane program var ki? :thumbdown:

Aşağıda sizin için Exa'dan topladığım örnek sistem var. Umarım aydınlatıcı olur. Kolaygelsin.

http://img25.imageshack.us/i/exabilgisayarhesaplalve.png/

exabilgisayarhesaplalve.png

exabilgisayarhesaplalve.png

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
2000 Mhz destekli bir anakarta 1333 ram olmamış,
en az 1600 Mhz olanı terch edin bence
aralarında 3-5 dolar fark var.
Quikly nin topladığı sistem güzel, 1600 ram leri eklediğinde çok güzel olur.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
işlemci fazla yüksek ekran kartı fazla düşük. 2 sene sonra oyun açamaz olur bu sistem.

işlemciyi düşürüp ekran kartını yükseltmelisin. eğer para artarsada ram'leri 1600 mhz yapmakta fayda var fakat çok da önemli değil.

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,sistem hakkında Quickly'e katılıyorum.Onun topladığı sistemde bulunan AMD II Phenom X4 955 3.2 B.E işlemciyi öneririm.Çarpanı kilitsiz olmadığından 3.6 olarak stabil kullanabilirsiniz.Ekran kartı da çok iyi.Fakat ben kasaya o kadar para verme taraftarı değilim tabi siz görüntü ve şıklık istiyorsanız o ayrı.Ama bana göre kasaya vereceğiniz parayla bir SSD alın işletim sistemini ona kurun,harddiski de depolama vs. için kullanırsınız.Dediğim gibi yaparsanız çok daha iyi olur SSD disklerin normal harddisklere göre performansı bariz olarak ortada.Diğer yandan da normal bir kasa alıp haricen de bir güç kaynağı almanızı öneririm.

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu sistemle oyunları maksimum seviyede oynarım deilmi herhangi bir sorun çıkarmadan.
birde kasa pahalı geldi feel mio 500w alsam bir sorun olurmu

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu sistemle oyunları maksimum seviyede oynarım deilmi herhangi bir sorun çıkarmadan.
birde kasa pahalı geldi feel mio 500w alsam bir sorun olurmu
oynarsın. en azından şimdilik sorun olmaz. belki 2 sene sonra falan max ayarlarda sıkıntı yaşamaya başlayabilirsin.

kasayı da başka marka alabilirsin sorun olmaz. önemli olan güç kaynağının 450w ve üzeri olması. sitesinde de yazıyor zaten:

http://www.powercolor.com/tr/products_features.asp?id=273#Specification

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yukarıda yaptığım sistemde kasa ve güç kaynağını; Exa Bilgisayar sitesinde doğru düzgün başka kasa göremediğim için yazdım. Siz Exa'dan toplayınca ben de Exa'dan topladım ve orda da en düzgün kasa oydu. Ama başka bir yerden de toplayalım derseniz bakın bu da Eksenbilgisayar'dan ve inanın bana bu kasa çok daha süper bir kasa oldu. :wink:

http://img502.imageshack.us/i/84288753.png/ :cool:

SSD olayına gelince evet bir bilgisayarda SSD olmalı, en azından işletim sistemi SSD'de olmalı ama 1400 liralık bilgisayara SSD almak çok da mantıklı değil bence. :rolleyes:

Kolaygelsin.

raufünver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba dostum böle bir sisteme kesinlikle en az 750-800W bir power takmalısın bilgin olsun. Amd lerin ne kadar güç çektiğini bütün amd kullanıcıları bilir.Bak sana bir site öneriyorum güç hesaplamak için linke tıklar incelersin.Şimdiden hayırlı olsun.
http://www.cizgi-rma.com/calculator.aspx

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Merhaba dostum böle bir sisteme kesinlikle en az 750-800W bir power takmalısın bilgin olsun. Amd lerin ne kadar güç çektiğini bütün amd kullanıcıları bilir.Bak sana bir site öneriyorum güç hesaplamak için linke tıklar incelersin.Şimdiden hayırlı olsun.
http://www.cizgi-rma.com/calculator.aspx

:laugh:

Bu sisteme 500W bile yeter ama ben 650W High Power Absolide yazdım. Fazla bile gelir bu sisteme. :wink:

raufünver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yarın 2 gün sonra yanını 2 hdd bir ram atıyım dersen sistemin ne kadar kasıldığını,ısındığını ve ses yaptığını görürsün.

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kafam karıştı valla :D ssd nedir kardeşim pek fazla bilgim yok ?

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hocam arkadaş 420 veya 460 wattla 4650 ve phenom 2 x4 kullanıyo 4 gb ram hiç bi sorunu yok yapma etme ya 700 watt nedir :D