nasıl sınav çalışmalıyım?

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
5 nisanda sınavlarım olacak 7. sınıf öğrencisiyim derslerimde ortlama biriyim kötü değilim ama iyide değilim yani...
yarından (21 marttan) 5 nisana kadar nasıl çalışmalıyım? notlarımı yikseltmek istiyorum günde derslere 3 saat ayırabilirim
bu süreçte sıkılmadan çalışmak istiyorum
babaannemlere gidicem orası çok sessizdir gürültü problemim yok
evimde bilgisayar, telefon ve internet var hemen gidip araştırabilirim.

egle

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
917
ders videoluru izle hemen ardındanda test çöz bide akşam yatmadan kitap oku oh mis

egle

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
917
yani kebap ı konuya benzet kebap ı tazayken yersen tadı daha güzel gelir yani konuyu öğrendiğin zaman hemen ardından test çöz yani kebap ı ye sonraya bekletirsen bayatlar yani tadı kaçar testi de sonra çözersen beynin birşey anlamaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben ders videoları izleyip ardından konu tekrarı yapmayı düşünüyorum
evet öylede yap

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
yani kebap ı konuya benzet kebap ı tazayken yersen tadı daha güzel gelir yani konuyu öğrendiğin zaman hemen ardından test çöz yani kebap ı ye sonraya bekletirsen bayatlar yani tadı kaçar testi de sonra çözersen beynin birşey anlamaz

evet öylede yap
tamam teşekkür ederim denicem ?

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Yanına bir kağıt kalem al.Ders videosuna gir video da anlatılarınları dinle sonra durdurup o önemli kısımları not al.Etkili bir yöntemdir.Bize sınava son 1 gün kala sınav var dediler bende bu yöntem ile bazı dersler harici genel olarak 70 ve üstü aldım.Eğer 1 hafta sürem olsa daha iyi alırdım.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
5 nisanda sınavlarım olacak 7. sınıf öğrencisiyim derslerimde ortlama biriyim kötü değilim ama iyide değilim yani...
yarından (21 marttan) 5 nisana kadar nasıl çalışmalıyım? notlarımı yikseltmek istiyorum günde derslere 3 saat ayırabilirim
bu süreçte sıkılmadan çalışmak istiyorum
babaannemlere gidicem orası çok sessizdir gürültü problemim yok
evimde bilgisayar, telefon ve internet var hemen gidip araştırabilirim.
O saat sayısı en az 6 olacak, sınava değer ver önce.

Öncelikle çıkacak konuları tekrar edip onun sorularını çöz, ayrıca en az 3 tane Türkçe ve Matematik kaynağı al. Diğerlerinden 1 tane alsan da olur ama hafife alma.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Allah sınava girecek öğrencilerin yar ve yardımcısı olsun.

Ha bu arada bize de sınav girecek.oh yanlış söyledim biz sınava giricez.

egee358

Asistan
Reaksiyon puanı
119
O saat sayısı en az 6 olacak, sınava değer ver önce.

Öncelikle çıkacak konuları tekrar edip onun sorularını çöz, ayrıca en az 3 tane Türkçe ve Matematik kaynağı al. Diğerlerinden 1 tane alsan da olur ama hafife alma.
Daha 7.sinif sadece sinavlardan yuksek almak hedefi galiba.Sanki lgsye calisiyormus gibi oneri yapmissin be kardesim.Yanlis anlama 7.sinif bos sene degil 7.sinifin 2.donemini duzgun bilmeden yani denklem yapamadan oran oranti kuramadan 8.sinifa gecmese daha iyi.

Youtubedan ders videolari izle baktin onemli bir eey anlatiyor hemen ss al orayi telefonunda klasor olustur veya bilgisayarindan oraya o dersin notlarini at boylece sonraki sinavlarda ve unuttugunda isine yarar.Video izleme ve not isini hallettin diyelim mebin kazanim testleri var istersen ebadakileri de cozebilirsin ama ebadakiler cok kolay ben begenmiyorum acikcasi.Eger bu dediklerimi duzgun bir sekilde yaparsan 85 ustu alirsin hepsinden.(gecen senelerde boslamamissan )

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Daha 7.sinif sadece sinavlardan yuksek almak hedefi galiba.Sanki lgsye calisiyormus gibi oneri yapmissin be kardesim.Yanlis anlama 7.sinif bos sene degil 7.sinifin 2.donemini duzgun bilmeden yani denklem yapamadan oran oranti kuramadan 8.sinifa gecmese daha iyi.

Youtubedan ders videolari izle baktin onemli bir eey anlatiyor hemen ss al orayi telefonunda klasor olustur veya bilgisayarindan oraya o dersin notlarini at boylece sonraki sinavlarda ve unuttugunda isine yarar.Video izleme ve not isini hallettin diyelim mebin kazanim testleri var istersen ebadakileri de cozebilirsin ama ebadakiler cok kolay ben begenmiyorum acikcasi.Eger bu dediklerimi duzgun bir sekilde yaparsan 85 ustu alirsin hepsinden.(gecen senelerde boslamamissan )
Aynen LGS'de zaten 1 güne test çözmeye alışacak da Full çekecek değil mi? Test çözme alışkanlığına başlamak için gecikti bile, hızlı başlamalı.

Aynen LGS'de zaten 1 güne test çözmeye alışacak da Full çekecek değil mi? Test çözme alışkanlığına başlamak için gecikti bile, hızlı başlamalı.
Komik olan nedir? @Umut Çelik

Son düzenleme:

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
hepsinden 75 üstü alsam yeterli bana ben çok iyi bir öğrenci veya iyi bir öğrenci olmak istemiyorum. ama kötü öğrenci olmakta istemiyorum ortalama bir öğrenci olmam lazım

egee358

Asistan
Reaksiyon puanı
119

Komik olan nedir? @Umut Çelik
ben bilmiyorum ki test cozme aliskanligi var mi ben ilkokulda bile baya bi test cozuyordum aliskanligim vardi onda da var miydi bilmiyordum ama yoksa zaten cok gec gecen senelerde cok iyi degilse zaten 8.sijifta basini kitaptan kaldirmamasi lazim.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
ben bilmiyorum ki test cozme aliskanligi var mi ben ilkokulda bile baya bi test cozuyordum aliskanligim vardi onda da var miydi bilmiyordum ama yoksa zaten cok gec gecen senelerde cok iyi degilse zaten 8.sijifta basini kitaptan kaldirmamasi lazim.
7. Sınıfta alışmazsa işi zor.