Nasıl format atarım, hangi CD'ler lazım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LeqioN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LeqioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar...

Bilgisayarıma format atıcam.Nasıl yapılacağını biliyorum fakat tam olarak hangi CD lerin lazım olduğunu bilmioyurm.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Format cd'si dediğimiz, kuracağın işletim sisteminin cd yada dvd'si olması gerekiyor sende.
Bunun yanında usb bellekten format işlemi yapabilirsin, forumda mevcut anlatımı.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
illaki cd ile format atmana gerek yok. elinde işletim sisteminin .iso kalıbı varsa Flash Disk veya direk Harddiskten format atabilirsin (Xp hariç :))
eğer cd den atmak istiyorsan elinde işletim sisteminin .iso kalıbı olması lazım ve bunu bir CD Burn aracı ile cd ye yazdırman lazım.

LeqioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
İşletim sisteminden sonra sürücülerini kurmalıısn. Bunun içinde Anakart marka ve tam modelini, (ses kartı, ağ kartı, anakart chipset sürücüsü-bunlar genelde anakarta entegre olduğundan anakart üretici web sitesinden yada varsa anakart CD'sinden- bulunabilir) ekran kartı marka ve modelini bilmelisin yada buraya yazarsan biz sana buluruz. Tabi hangi işletim sistemini kullandığını da yazarsan doğru sürücüye ulaşmak için önemli...

LeqioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driver olayını tam olarak açıklayabilirmisiniz ?

YeniJenerasyon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Driver sistemindeki cihazların ( ekran kartı falan ) çalışmasını sağlayan yazılım.

LeqioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ilk önce ne gerekir yani bildiğim kadarıyla ekran kartının fala driverlarını netten bulabiliyoruz.En önce ne kurmam gerekir ? Tam olarak herşeyi sırasıyla açıklarsanız güzel olur.Teşekkürler.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Isletim sistemini kurduktan sonra ilk önce anakart'in chipset sürücüsünü kurmani tavsiye ederim.

Bunu yaptiktan sonra ses ve ekran karti sürücüsünü yükleyebilirsin.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Tavsiyem; driverlardan (sürücü) sonra Anti-virüs (Internet Security paketi tavsiye ederim aslında firewall da kapsıyor) kurmak daha temkinli bir yol olur. Kurduğun program dosyalarında önceden kullandığın anti virüs programlarının görmediği virüs/trojan vs. olabilir. (Başıma gelmişti, 4-5 sene önce, her formatta kullandığım bir programda trojan varmış, yıllarca trojanlı trojanlı kullanmışım :) ESET'e geçmiştim o görmüştü.)