N8 ilk açılmadan şarj edilmeli mi ?

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Merhaba arkadaşlar N8 aldım sonunda. benim sorum şu eskiden bi sıfır telefon aldık mı 13 saat kadar şarjda bırakıyorduk aynen o sistem devam mı yoksa biraz şarj etsem çalıştırsam mı direk ?

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Piller artık uzun süre şarj edilmeden(kullanıcıya ilk teslim edilinceye kadar) nakliyelerde yarım şarj ile taşınması pil ömrünü arttırdığı için yarısı dolu geliyor. Benim tavsiyem tamamen bitirip 12- 13 saat gibi uzun süre şarja takmak. Sonrasında mümkün olduğunca boş iken şarja takmaya çalışmak ya da tam dolu iken şarjda bırakmak(dizüstüler için şarj dolduktan sonra şarjda kalmasının sakıncası yok hatta küçük akımlarla pili canlı tutuyor) İlk dizüstümde bunu denedim ve ilk senesinde anakart yandı pile zarar verdi ben yine düzenli kullanmaya devam ettim. 1 saate düşmüştü tekrar yükseldi kullanım süresi 3. -4. senesinde 1 saatin altına indi. Sonuçta hepsi Li ION pil ve davranışları aynı olur.

Pilin ömrü kısalmasın diye pili doldurup sonra şarjda zarar görmesin diye pilsiz dizüstü kullanarak pilleriini öldüren çok arkadaşım oldu.

Li ION için tam tersini aslında şarjı yarım iken takmalı diyenler çok ama ben bunu böyle yaparım her zaman, gerisi size kalmış.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
tam bir hurafe olmuş :) önce pilin çalışma prensibini öğrenmek gerekir forumda defalarca yazıldı :) PİL DOLDUĞU ZAMAN AKIM ÇEKMEZ. Yani 12-15 saat şarzda tutmak size avantaj SAĞLAMAZ. Zaten pillerin tamamı devre kontrollü sittin sene uğraşsanız ortalama 2 saat içinde dolan bir pil şarz olmaz aksini iddia eden varsa buyursun gelsin :D

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Tamam şarj dolunca çekeiyorum :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bununla ilgi video koyacam zaten :D olmayacak böyle bizzat bilimsel araçlar kullanılarak yapılacak :D

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
bununla ilgi video koyacam zaten :D olmayacak böyle bizzat bilimsel araçlar kullanılarak yapılacak :D

Koyarsan güzel olur kardeş başka bu konuyla ilgili sorusu olanlar için açıklayıcı olur.