N55SF Başlangıç sesi hakkında

hsnbrtu4597

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Asus n55sf'ye sahibim. Laptopu uykuya almadan tamamen kapattığımızda daha sonra açtığımızda şu hani düğmeye basar basmaz çıkan bir ses var. Kullanıcılar bilir sanırım. O sesi kapatmak mümkün mü acaba? Gece açmaya çalışıyorum unutuyorum ortalık inliyor mesela bu da benim için sorun oluşturuyor. Teşekkürler..

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Merhabalar. Asus n55sf'ye sahibim. Laptopu uykuya almadan tamamen kapattığımızda daha sonra açtığımızda şu hani düğmeye basar basmaz çıkan bir ses var. Kullanıcılar bilir sanırım. O sesi kapatmak mümkün mü acaba? Gece açmaya çalışıyorum unutuyorum ortalık inliyor mesela bu da benim için sorun oluşturuyor. Teşekkürler..
Başlat>>Denetim Masası>>Donanım ve Ses>> Ses sekmesinden "Sistem seslerini değiştir">> "Windows Başlangıç sesini çal" tiki kaldırmanız yeterli olucaktır :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Denetim masasinda ses efektleri ve aygitlarina gir.

sesduzeni.jpg

Buradan kapatmak istediklerini devre disi birak. Istiyorsan Windows'a ait olan bütün sesleri kapatabilirsin.

hsnbrtu4597

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu windows sesini değilde açma düğmesine bastığım an çıkan sesi kapatıcak değil mi :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ya arakdaşlar windows sesini demiyorum (windows7ye sahibim) bu olay sadece n55sf'lerde var açma düğmesine bastığın an yüksek bir ses çıkıyor windowsun değil laptopun sesi bu

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
bu windows sesini değilde açma düğmesine bastığım an çıkan sesi kapatıcak değil mi :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ya arakdaşlar windows sesini demiyorum (windows7ye sahibim) bu olay sadece n55sf'lerde var açma düğmesine bastığın an yüksek bir ses çıkıyor windowsun değil laptopun sesi bu
o ses yapan programı kaldırabilrisin muhtemelen bilgisayar geldiğindeki yüklü programlardan biridir :)
ben de asus kullanıyorum ATK Hotkey driverı bu ses açıp kapama tuşlarını kullanmanı sağlar onu kaldırma ;)

hsnbrtu4597

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar bir kaç gün öncesinde bir sorunla karşılaşmıştım araştırdım fakat bişey bulamadım. Bugün bir yeni sorunla daha karşılıyorum. Yardımcı olabileceklere teşekkür ederim :)
1) Arkadaşlar asus n55sf adlı bilgisayara sahibim.bilgisayarın güç tuşuna (açma kapama tuşu) basar basmaz asusun kendi ürettiği yüksek bir ses çıkartıyor.(windows sesi değil) Buda haliyle gece laptopu açmam gerekirken vs. sıkıntı yaşatabiliyor. Kulaklığı takıp çalıştırmayı denedim ama bu sefer sesi hem kulaklığa hemde dışarı veriyor. Bu sesi nasıl kapatabilirim.
2) Zaman zaman bazı işlevlerde programlarda ses gelmeyip bazılarında geldiğini görüyorum.Örneğin google chromeda twitter facebookta gezerken bir klip linki görüp tıklıyorum. Açılan sekmede klip oynatılıyor fakat ses gelmiyor. bazen ses ayarlarından karıştırıcı özelliğinden programın sesiyle oynadığım zaman düzeliyor. fakat bazen laptopa res atmadan hayatta ses gelmiyor. Başka google chrome sayfası açmayıda denedim yeni sekme açmak harici fakat olmadı yine. Bazende dizi film izlerken haliyle durdurmak gerekebiliyor.Durdurtan sonra tekrar filmi başlattığımda yine ses gelmiyor görüntü oynuyor. Aynı ses karıştırıcısından sadece google chromemun sesini kısıp açınca sorun düzeliyor bazen yine res atmam gerekiyor. Önerisi çözümü olan?