N11. com hakkında kısa bir soru

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba! Sık rastlanan reklamlardan ötürü geçen aldım tableti elime sıkıntıdan n11.com'a baktım. Bir de Allah'ım ne göreyim?! 120 liraya cod Ghost'lar 60 liraya MW'ler!!! :tt1::tt1: Müşteri yorumları da üstelik olumlu ancak kafamda hala soru işaretleri var. Bazı az önce belirttiğim gibi aşırı ucuz ürünler var bunlar gözümü korkutuyor. Bu site ne kadar güvenli? Doğuş grubun olduğunu biliyorum ama sonuçta hepsiburada gibi merkezden değil dükkanlar var. Daha önce alışveriş yapanlar yardımcı olabilir mi? Ona göre gidip teknosaya boş boş para ödemek istemiyorum.

korisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
n.11.com da hiçbir sorun yaşamazsınız. ben haftada bir birşey alırım neredeyse, hiç sıkıntı olmadı. gittigidiyorda senin benim gibi adamlar satış yapıyor genelde ve çok problem çıkıyor. ama n.11 daha profesyonel çalışıyor. tecrübemle söylüyorum. ;)

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
n.11.com da hiçbir sorun yaşamazsınız. ben haftada bir birşey alırım neredeyse, hiç sıkıntı olmadı. gittigidiyorda senin benim gibi adamlar satış yapıyor genelde ve çok problem çıkıyor. ama n.11 daha profesyonel çalışıyor. tecrübemle söylüyorum. ;)
Tamam yorumun için teşekkürler. Peki 1000 liradan 250 liraya düşen saat ve 100 liralık COD Ghost normal mi yani? Bunları gümrükten falan mı getiriyorlar? Bir de sen ne gibi ürünler almıştın sakıncası yoksa? Yani oyun saat falan hiç aldın mı?

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ben yazıcı kartuşu, 32" led tv ve şarj cihazı aldım, alışveriş yapan bir kaç arkadaşımda var hiç bir sıkıntı yaşamadım.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Burada da gittigidiyor gibi satıcılar satıyor. Bazıları paralel ithalat bazıları ise çakma olabiliyor. Ürün siz onaylamadığınız sürece satıcı hesabına geçmiyor.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Burada da gittigidiyor gibi satıcılar satıyor. Bazıları paralel ithalat bazıları ise çakma olabiliyor. Ürün siz onaylamadığınız sürece satıcı hesabına geçmiyor.
Anlamadım nasıl yani ben onaylamadıkça? Orayı açabilir misiniz?

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
[h=1]Ödeme Koruma Sistemi[/h][h=3]n11.com‘da alışveriş; ürün kontrolü, deneme ve onay süreçlerinden oluşan “Ödeme Koruma Sistemi”nin güvencesi altındadır.[/h]Ödeme Koruma Sistemi, 3 aşamadan oluşmaktadır:
Müşteri ürünü alır
Müşteri, ürünü seçip sepete ekler. Ödeme tamamlandıktan sonra ürün bedeli, n11.com havuz hesabına aktarılır.
Ürün kargolanır
Mağaza, ürünü belirttiği süre içerisinde müşteriye gönderir. Müşteri, ürünü teslim alıp inceler.
Ödeme mağazaya aktarılır
Müşteri, ürünü teslim alıp inceler ve siparişe onay verir. Onay ile birlikte ödeme, n11.com havuz hesabından mağazaya aktarılır.​
[h=3]Ödeme Koruma Sistemi ile hem mağazalar hem de müşteriler için online alışveriş işlemi güvenle gerçekleştirilir.[/h]

[h=2]Ödeme Koruma Sistemi Nasıl Çalışır?[/h]Müşteri, ürünü beğenip ödemeyi tamamladıktan sonra mağazanın belirttiği tedarik süresi içinde ürünü kargolaması gerekmektedir. Mağaza, bu süre içinde ürünü kargolamadığında, müşteri Hesabım sayfasından satın alma işlemini iptal edebilir. İşlemin iptal edilmesi durumunda, ürün bedeli, kredi kartı veya banka kartı üzerinden müşteriye kesintisiz olarak iade edilecektir.
Teslim alınan üründe herhangi bir sorun yoksa ürünün kargolandığı tarihten itibaren 3 iş günü içinde müşterinin ödemeye onay vermesi gerekmektedir. Bu süre sonunda ödemeye hâlâ onay verilmediyse sistem tarafından müşteriye hatırlatma uyarısı gönderilir ve son 24 saat süreci başlatılır.
Teslim alınan üründe herhangi bir sorun yoksa ve ürünün kargolandığı tarihten itibaren 3 iş günü ve 24 saat içinde sipariş onaylanmadığında, n11.com siparişe otomatik olarak onay verecektir.
Teslim alınan ürün, kusurlu/arızalı veya belirtilenden farklıysa müşteri ürünü iade etmek için, Hesabım sayfasından onay sürecini durdurup sonra iade sürecini başlatabilir.

atakoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben geçenlerde hardisk aldım hemde 2 adet fena hesaplı idi 300civarı olan WD My Passport ultra yı 200tl aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım uzun süredirde gittigidiyordan alışveriş yapıyorum ufak tefek sorunlar yaşasamda onaylamadığın sürece paran boşa gitmiyor
genede düşünerek alışveriş yapmak lazım

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yorumlarınız için teşekkürler hepinize. :thumbup1: O halde Ghost'u falan 100 liraya oradan alırım. Gidip teknosada falan kazık yiyormuşum hep. :D

MeteAoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
n11'in pazara giriş stratejisi gereği özellikle kupon indirimleri ve uygun fiyatlı ürün satan mağazalara yönelik reklam desteği fiyatları baya aşağı çekti. ödeme sipariş onaylanıncaya kadar havuz hesabında kaldığı için sorun yaşama ihtimali düşük, en kötü ihtimal kapına gelen ürünü beğenmez, geri gönderirsin ve siparişi onaylamadığın için paran iade edilir. gg ile aynı mantık yani

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Peki alıcı ürünü alıp siparişi onaylamazsa ne oluyor ? Kargo takip no dan bakılıp ona göre alıcı onay vermese de para satıcıya aktarılıyor mu ? Hep aklıma takılmıştı bu sorular .
Ben de 1 kere alışveriş yaptım ama benim alışverişim biraz garip oldu . Kredi kartı kullanmadan alışveriş yapacaktım 50₺ tictoc alt limitsiz kupanum vardı. Tam 50₺ alışveriş yapıcaktım bu yüzden. Aynı sitede 35₺ ye satılan kulaklığı başka bir satıcıdan 49₺ ye sldım 1₺ ye de akvaryum tüpü gibi birşey buldum onu da sipariş verdim ama sonradan ihtiyacım olmadığından boşuna kargo parası vermemek için için akvaryum tüpünü iptal edip sadece kulaklığı aldım . Kulaklığı alırken de kulaklık ilanında kargoyu alıcı öder tarzı birşey yazıyordu. Satıcı ilanda yazan kargo şirketinden farklı bi kargoya veridiğinden kargo takibinde ufak bir sıkıntı olmuştu onu da mesaj yoluyla hallettik. Asıl sürprizde kargo geldiğinde kargo ücretini satıcının ödediğini öğrenmem oldu. Böylelikle hiç para vermeden kulaklık almıştım.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Peki alıcı ürünü alıp siparişi onaylamazsa ne oluyor ? Kargo takip no dan bakılıp ona göre alıcı onay vermese de para satıcıya aktarılıyor mu ? Hep aklıma takılmıştı bu sorular .
Ben de 1 kere alışveriş yaptım ama benim alışverişim biraz garip oldu . Kredi kartı kullanmadan alışveriş yapacaktım 50₺ tictoc alt limitsiz kupanum vardı. Tam 50₺ alışveriş yapıcaktım bu yüzden. Aynı sitede 35₺ ye satılan kulaklığı başka bir satıcıdan 49₺ ye sldım 1₺ ye de akvaryum tüpü gibi birşey buldum onu da sipariş verdim ama sonradan ihtiyacım olmadığından boşuna kargo parası vermemek için için akvaryum tüpünü iptal edip sadece kulaklığı aldım . Kulaklığı alırken de kulaklık ilanında kargoyu alıcı öder tarzı birşey yazıyordu. Satıcı ilanda yazan kargo şirketinden farklı bi kargoya veridiğinden kargo takibinde ufak bir sıkıntı olmuştu onu da mesaj yoluyla hallettik. Asıl sürprizde kargo geldiğinde kargo ücretini satıcının ödediğini öğrenmem oldu. Böylelikle hiç para vermeden kulaklık almıştım.

Kargo takibinden bakılır. Ürün ulaşmış ise site yine onaylar. Çünkü kanıt sunmanız gerekiyor. Kırık çıktı diyebilirsiniz ama yine kanıt sunmanız gerekiyor. Bunun içinde kargoyu alırken kontrol etmek ve kırık ise tutanak tutturmak.

UmtGull

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben n11 den 1000 liraya bisiklet aldım.problem yaşamadım piyasaya göre uygun ürünler oluyor.zaten sorun olursa alışverişi onaylamıyorsun para iade ediliyor.

eticaretyonetim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba güvne içinde alışveriş yapabilirsiniz Kanuni olarak beğenmediğinzi ürünü 14 gün içinde iade hakkınız var hem de kargo ücretini de satıcı ödüyor bu yüzden korkmanıza gerek yok.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Güven konusunda benim gibiyseniz artık güvenin benim ilk alışverişimde ürünü mağaza yakın olduğu için ödemeyi n11 den yapıp hem taksit hem indirim aldım ürünü mağazadan teslim aldım. 2. Alışverişimi normal kargo ile getirttim herhangi bir sorun çıkmadı .
Not: Sorun yasamamak icin genelde bilinen satıcıları tercih edin.